Yine Yeni Yeniden... CBF 500 veya CBF 600 Alma Krizleri

Peki bu makinelerden birini alsam, yedek parçasını nereden bulurum? Sonuçta 10 sene önce ülkeye girip bitmişler. Şu konuyuda açığa kavuştursam yavaştan şuanki full teknolojik motorumu satılığa koyacağım.

Peki bu makinelerden birini alsam, yedek parçasını nereden bulurum? Sonuçta 10 sene önce ülkeye girip bitmişler. Şu konuyuda açığa kavuştursam yavaştan şuanki full teknolojik motorumu satılığa koyacağım.

Yedek parçadan kastın nedir ?

Full teknolojik derken shoc motor lu dominardan mı bahsediyorsun :) :)

Tek nokta dan enjeksiyon lu :))

Son düzenleme:
Yedek parçadan kastın nedir ?

Full teknolojik derken shoc motor lu dominardan mı bahsediyorsun :) :)

Tek nokta dan enjeksiyon lu :))

Debriyaj seti, motor parçaları, dağıtırsak piston, gömlek. Yani bir şekilde o da ne şekilde olursa olsun parça bulabilir miyim?

Tek noktadan sohc die yermeyelim de hani abs'si, kaydırmalı debriyajı, full led aydınlatma sistemi :p

Virajlara giriş çıkışlarımın iyi olduğunu varsayıyorum. cbf 500 az yakar die bakınıyorum aslında. Lakin 4 silindir cbf 600'de fena değil gözümde. Lakin cbf 500 çok az gelmiş galiba Türkiye'ye, yada hurdalıklarda yatıyor hepsi :(

Ne kadar iyi olduğumuzu düşünsek de toleransı yüksek bir motor her zaman iyidir. Ülkemizin yol şartları da ayrı bir olay. :)
Dominardan sonra cbf500 yeterince güçlü gelecektir. Yolda su var diye ekstra kasılmazsın.

Temizini bulmak zordan ziyade ülkemizde km takıntısı oldugu icin genelde çok elzem olmayınca cbf500 sahipleri satmıyor. Binerim daha iyi diyor. Tabi yurdum apaçilerinin de elinden de geçmiştir.

Duruma göre bakacağım. Benim için en iyi seçenek gibi geliyor. Hem şehir içi hem şehir dışında rahat ettirecek motor. Varsın sabahları jikle açalım :)

Debriyaj seti, motor parçaları, dağıtırsak piston, gömlek. Yani bir şekilde o da ne şekilde olursa olsun parça bulabilir miyim?

Tek noktadan sohc die yermeyelim de hani abs'si, kaydırmalı debriyajı, full led aydınlatma sistemi :p

Motor yaptırmayı neden düşünüyorsun ki almadan önce iyi bir expertiz ölçtürürsün silindirlerin basınç ile yüzde kaç ta oldugunu ..
düşünmen gereken motor aksamı değil onu her türlü bulursun..Piston segman universal parçalardır onlarda sorunun olmaz , Motor aksamını düşünme ..

Esas senin Konjeköt ,statör, karbüratör(diyafram) ile ilgi parçalar olmalı ..
Sekntron ayarı , Şimli oldugu için subap ayarı nasıl yaptırım kime kaytırırım..

Motor zincir , filtreler ,keçeler bunlarda sorun olmaz..

Abs dediğin honda nerdeyse 20 sendedir motorlarında var
LEd aydınlatma desen alırsın led ampül takarsın motoruna ,
KAydırmalı debriyaz ona bir şey diyemem işte bir debriyaj içinde full teknolojik denmez ki :p

Çok pis gazlandım. Ben şuna bir yöneleneyim. Göstergeleri falanda hoşuma gidiyor. İnanmazdım eski araçlara ilgi duyup yıllar sonra yaşına bakmadan alanları. Şimdi anlıyorum. Kaydırmalı debriyajı zaten kullanmıyorum, lastikler kaliteli olda neredeyse ABS bile çalışmayacak. Led farları da akşam kullanmadığından pek önemsemiyorum.

Yeni kasa CB500F'lere baktım 38900tl olmuş. Bu insanlar neye binecek? At alsam, ahır yapsam, yemini, suyunu, aşılarını yaptırsam daha ucuza gelir :(

Yeni kasa CB500F'lere baktım 38900tl olmuş. Bu insanlar neye binecek? At alsam, ahır yapsam, yemini, suyunu, aşılarını yaptırsam daha ucuza gelir :(

Yeni kasa cb500f'ler cbf500'ün yanında güçsüz kalıyor baya :) Hesap kitaba yorum yapmıyorum artık beynimdeki nöronlar kısa devre yapıyor.

Yeni kasa cb500f'ler cbf500'ün yanında güçsüz kalıyor baya :) Hesap kitaba yorum yapmıyorum artık beynimdeki nöronlar kısa devre yapıyor.

Yetmiyor biliyorum. Eskilerde her zaman keramet var da işte ne bileyim yahu. Ben titremeyen motor bulsam direk kendimi sağda solda bulurum 1-2 gün içinde. Zaten Iron Butt sahibiyim. Şanlıurfa'ya gidip ciğer yiyip, yatıp kalkıp geri dönerim hafta sonu. Titreşim bir nevi beni frenliyor Dominar'da :p

Şu Dominar fiyatını piyasa sindirsin o zaman satmayı düşünürüm...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Dominar'dan sonra bayağı bayağı kurtarır. 6000dd'yı (yaklaşık 125km/s) geçmedikçe titreşim diye bir şey yok sayılır. 2016 ve üstü yeni kasa temiz kullanılmış nispeten uygun bir fiyata bulunabilir herhalde. (Ben 2016 model 8.900km'de bir tanesini 24.000'e aldım Mart'ta, o sıralar kampanyalı 2018'ler 31.250 falandı - renk seçeneği falan pek yoktu, liste fiyatı 32.500'dü.) Şimdi koşullar epeyi değişti tabi :/

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Al bi cbf, kendin pişir kendin ye 😃

Motosikleti
Yeni kasa CB500F Dominar'dan %34 fazla beygir ve %25 fazla tork üretiyor. Rahat rahat hissedilecek bir fark... Lastik falan da bulmak daha kolay gibi; standart 120/160 takım, seç seç beğen. Dominar'da ölçüler biraz faklı olduğu için her lastiği takamıyorsun.

İllaki yazın kullanılır ama gına geldi kışın ayakların paçaların ıslanmasından. Dominar ile CBF500+Fiddle 2 gelir die düşünüyorum. Açıkçası İstanbul'da yağmurda motor kullanmak işkence çünkü alt yapı sorununda E5'te bile su birikiyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------

CBF 1000 alırsam sana uğrarım, şehir içinde kalmam artık :p Dün bir tane CBF 1000 sinirlendirmişim. Düz yolda yanıma gelip gazlıyordu, trafikte arada kalırken bana arkadan bakıyordu :p

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:29 ----------

Onu da alayım listeye de hafiften bir honda fan'lığı da yok değil :p

Alt yapı demişken

Motosikleti
Hocam. Aynı motosiklet değil. CBF 500 başka CB 500 başka beygir, ağırlık, güç ve lastik ölçüsü gibi çok farkı var. Yanlış hatırlamıyorsam blok aynı ama CB 500 daha güçlü bir makine

Karbüratör falan denince ben bundan bahsediliyor zannettim. Hata etmişim. Eyvallah.

o yaptığın hesabı bende yaptım.. bugün daha yeni trafik sigortası yaptırdım 550 tl tuttu bir tane daha motorum olsaydı onada 550 tl desen mtv si osu busu nerden baksan sadece iki motora havaya yıllık 1500 tl ye yakın bir para vericedim . bakım maliyetleri genel diğer giderler bunun dışında.

bu kadar maddi lüksün varsa yap .. ama senin dediğin iş lükse kaçıyor..

cbf ye gelirsek onu sürmek başlı başına bir maddiyat zenginlik ister.. ben piyasada temizi kaldığını pek düşünmüyorum olanda çok yüksek bir para ister haklı olarak... yakıt demişsinde 1000 lik cbf ile 600 lük arasında çok ciddi bir yakıt farkı yoktur hatta 120-130 ile falan uslu gidersen 1000 lik 600 lükden az yakar..

zaten ikinci motorda yapıcaksan yakıtı çok etkilemez. hele ikisi arasındaki fark hiç etkilemez..

er6n de çok güzel makine ama cbf ye bakan adam er6n yada f de aradığını bulamaz sonuçda sıralı 4 silindirli bir makine çok başka bir şey..

Çılgınlar gibi alasım var. Hadi hayırlısı. Lakin Dominar'ın piyasası otursun die de bekleyeceğim biraz daha...

Bu iki efsane motora bitiyorum. CBF 1000'de güzel ama benzinin durumu malum. Aklım CBF 500'te hep, Şeytan CBF 600 bak 4 (KOSKOCA 4 SİLİNDİR) diye aklımı çelmeye çalışıyor. Bu motorların temizlerini nasıl buluruz? Diyelim ki temiz bulamadık, aldık patladık, parça parça topladık. Maliyeti ne olur?

Alacan bunu, yapacan hobi motoru. Yanına 1tane 125cc skuter, işe git gel, gazlaman geldiğinde bununla kendini at nereye atarsan...

Çok pis önerilere ihtiyacım var. Bekliyorum efenim... :thumright

CBF 500 tek makina fakat cbf 600 hem bambaşka bir makina hemde enjeksiyonlu ve karbüratörlü iki versiyonu var. 500 Temizi yok forumda biri bende var dese bile ben inanmam benim oğlana çok aramıştım 3 sene önce. Gözlemlerim şu yönde cbf 500 lerin hepsi düşük bütçeli kişiler tarafından kullanılmış ve hepsi mahalle arası ustalarda cbf 150 ye dönüştürülmüş .. illaki bulunabilir fakat çok zor.

CBF600 En başta 4 silindir. 500 ile uzaktan yakından adı dışında hiçbir benzerliği yok. Enjeksiyonlu ve karbüratörlü iki versiyonu var tipleri hemen hemen aynı. Karbüratörün avantajı dezavantajı tartışılabilir ama sene olmuş 2018 şimdi kalkıp karbüratörlü 4 silindir bir motora binmek ciddi güç ister. Yok ayarı kaçacak o usta yapamadı bu usta anlıyor vs yorabilir. En sağlıklısı enjeksiyonlu model almak.

Motosiklet çok keyifli güzel bir motosiklet fakat uzun yolda ve gazlamalarda bi fazer değil. Fazer örneği verdim çünkü gözünüz kapalı alabilirsiniz fakat aynı cbf 500 gibi fazerında temizini bulmak imkansız seviyelerde. Bu arada 4 silindir ne alırsanız alın dıştan hatasız boyasız bile olsa ustalar temiz bile dese aldıktan sonra şim sesi üst kapak conta vs birsürü derdi çıkabilir ve bunu maliyeti içi açılmadan söylenmez.İçini ustayla açarsınız cebindekei paraya göre yenilemek istediklerinizin listesini çıkarır devam edersiniz. 4 silindir gerçekten başka bir dünya yani X motor tabelası olan önünde birdünya 600 rr olan tamirci motordan bir ... anlamıyor olabilir. O yüzden yavaş hareket edip doğru ustayı bulmanız gerekmekte.

Ben şahsen motor devrilmesi olmasa bile 3 yaşın ve 30.000 km üzerindeki 4 silindirin üzerine bu yaşıma rağmen oturamam içim rahat etmez götürür bi açtırırım makinayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar