Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Merhaba arkadaşlar
1 yıl içinde kullandığım motosikletler hakkında ufak bilgiler vermek için bi kaç kelime birşeyler karalayım dedim. Hepsinin ayrı ayrı kullanıcı gurupları var fakat xmax400 ve vfr800 hakkındaki görüşlerimi soran bi kaç kişi olmuştu, bende genel birşeylet karalıyayım dedim.
Malum köprücük kemiğimi kırdıktan sonra 25 gün rapor yazıldı, Cuma günü rapor bitti kontrole gittim kemik kaynamamış 20 gün daha yattara..
----Mt07abs----
Mt07 yi 6-7 ay 15.000km kadar kullandım.
Kendime ait ilk yüksek cc motosikletim olduğu için bende yeri ayrıdır kırmızı şeytanın.

Öncelikle bu motosikleti alacaksanız ve egzoz düşünüyorsanız m4, tiger, sc project, akrapoviç kullanmış biri olarak kesinlikle diğerlerine hiç bakmadan bütçenizi toparlayıp akrapoviç almalısınız.
Şehir içinde torklu ve yüksek cc kullanıcam, haftada bir gidiş dönüş 200-300km yi aşmayacak geziler yapıcam diyorsanız sizin için biçilmiş kaftan.
Düz yolda 200e yukarı eğimli rapmada 180e tek nefeste çıkıp, ilk gaz açtığınızdan bu hızları görmenize kadar aynı torku size hissettire hissettire gidiyor.
15 bin km de şehir içi ortalamam 5,8 uzun yol ortalamam 4,4.
En güzel yanı ne derseniz ne kadar basarsan o kadar yakıyor
frenleri eh işte..
En kötü yanı ne derseniz 140dan sonraki rüzgarla mücadele, agrasif tork ve motor freni derim. Tekere gelmeden yada yan vermeden kalkmanız çok mümkün değil ve gazı kesince artçıyla iç içe geçmeniz muhtemel.
Viraj performansıda (her ne kadar kullanırken eleştirenleri anlayamasamda fz8 naked kullandıktan sonra...) aman aman iyi yada kötü değil orta şeker.
(birde bakımı kendiniz yapıyorsanız bujileri sökerken sinirden ağlayabilirsiniz)
---Vfr800---
Ahh ahhh
İlk defa ciddi ciddi bu motosikletle bi 10 yılımı geçirebilirim dedirtmişti bana.
Şehir içine girme daş**klarını pişiririm 7ltden aşşağı yakmam, vur beni gri asfalta diyen bir makina.
Frenleri muazzam
Oturuş pozisyonu o biçim
Sport touringse kral olmasamda prens benim
Racingse 6800den sonra vtec açar altlarında kalmam
diye haykırıyordu adeta.. Sonumuz hüsranla bitti, nazar değdiler bize baykuşumla

Düştük biz bunla
Bi hanım ablamız sağından geçtiğimizi sanıp sola doğru üstümüze kırdı (öyle diyor biz onun yalancısıyız) kurtaramadık sola doğru yattık ikimiz onun sol karenajı ve kafa karenajı hasar aldı benim köprücük kemiğim.
Oturuş pozisyonu şehir içinde aşırı, uzun yolda biraz kollara , dolayısıyla omuzlara baskı yaptığı için ve 250kg civarı olduğu için satmak zorunda kaldım.
3000km bindim şehir içi 8lt (sen yamahanı itekle biz geliyoruz vtecle tarzı kullanım)
Uzun yol 160ı geçmeden (vtec açmadan) 140 ın altına inmeden 6lt
200km/h ortalamayla 8.5lt yaktı.
250km/h a düz yolda nefessiz çıkar, yukarı eğimli yolda 230-240a aynı şekilde. Top speed 264 gördüm daha gidermiydi bilmem.
En güzel yanı çift karakterli ister gazla ister sakin sür touring ve racing.
Rüzgar yemiyorsunuz ve oturuş pozisyonu rahat.
Frenleri muazzam, önde abs var arkada yok.
En kötü tarafı 6.99ken yakıtı
Şaka şaka dinazor besleyen yemini düşünmez.
Çok sıcak makina, V motor ve 2 headers tam taştaşlarınızın altından geçiyor
Ağır, şehir içi kullanana yaramaz
egzoz sesi bi sıralı 4 silindir değil.
---xmax400abs---
Anaaa bu ne la?
Gaza basıyosun gidiyor frene basıyosun duruyor
İlk scotter tecrübem hoşuma gitmedi değil.

bir sürü artısı var say say bitmez.
1000km kullandım..
Bi kere piyasası hızlı 20,000tl ye aldım 23, 000e sattım.
Sele altı 2 kask ve bir mont ıvır zıvır alıyor, ön tarafta kilitli bölme var, cüzdan tel , sigara vs için yanındada aynından kilitsiz var.
Bide topcase vardı arabadan çok malzeme alıyor
Rüzgar pek yemiyorsunuz
Oturuş pozisyonu rahat
artçı için bulunmaz hint kumaşı
yakıt ideal
gidişi güzel
Top speed 170 gördüm
düzde soluksuz 150km/h yapıp 160a kadar gidiyor.
Yukarı eğimli yolda 130 la sabit gitmeniz mümkün.
Şehir içi normal kullanım 4,5lt
Uzun yol 120km/h ile 3,6lt yaktık.
En güzel yanı scooter olması
En kötü yanı kalkışta çok titreşim var
---Fz6N---
Bu deliyi yeni aldım daha 200km yaptık
Aslında cc düşürüp (800den 600e düştük işte
) daha hafif birşey alacaktık ama xmaxdan sonra torksuz olmaz torksuz olmaz diye şarkı mırıldandım..
çok detaylı yazamıyorum depoyu fullleyip 200km yaptım tekrar fulledim 9.7lt aldı. Şehir içi sakin kullandım..
98hp 4. viteste 210 gördüm dahada basmadım top speedle işim yok artık
Two brothers egzoz var, böyle elinde telefon mal mal şerit değiştiren rayban gözlüklü abiyi olduğu yerde zıplatıp kafasını tavana vurdurcak cinsten

en güzel yanı şimdilik egzoz sesi ve hafif olması
en kötü yanı abs yok
Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar
Sıkılmayıp okuyan, sıkılarak okuyan, okumayan herkese teşekkürler
Kullandığım motosikletlet artık profile sığmıyor ama sırasıyla yazayım, herhangibiri hakkında bilgi almak isteyene dönüş yaparım.
Ybr125 - rx3i evo - duke200-duke390-mt07-vfr800-mt25(Allah 'ın cezası zevksiz şey) - xmax400abs-fz6n
(mobilden yazdım, hatalar için k.bakmayın)
1 yıl içinde kullandığım motosikletler hakkında ufak bilgiler vermek için bi kaç kelime birşeyler karalayım dedim. Hepsinin ayrı ayrı kullanıcı gurupları var fakat xmax400 ve vfr800 hakkındaki görüşlerimi soran bi kaç kişi olmuştu, bende genel birşeylet karalıyayım dedim.
Malum köprücük kemiğimi kırdıktan sonra 25 gün rapor yazıldı, Cuma günü rapor bitti kontrole gittim kemik kaynamamış 20 gün daha yattara..
----Mt07abs----
Mt07 yi 6-7 ay 15.000km kadar kullandım.
Kendime ait ilk yüksek cc motosikletim olduğu için bende yeri ayrıdır kırmızı şeytanın.

Öncelikle bu motosikleti alacaksanız ve egzoz düşünüyorsanız m4, tiger, sc project, akrapoviç kullanmış biri olarak kesinlikle diğerlerine hiç bakmadan bütçenizi toparlayıp akrapoviç almalısınız.
Şehir içinde torklu ve yüksek cc kullanıcam, haftada bir gidiş dönüş 200-300km yi aşmayacak geziler yapıcam diyorsanız sizin için biçilmiş kaftan.
Düz yolda 200e yukarı eğimli rapmada 180e tek nefeste çıkıp, ilk gaz açtığınızdan bu hızları görmenize kadar aynı torku size hissettire hissettire gidiyor.
15 bin km de şehir içi ortalamam 5,8 uzun yol ortalamam 4,4.
En güzel yanı ne derseniz ne kadar basarsan o kadar yakıyor
frenleri eh işte..
En kötü yanı ne derseniz 140dan sonraki rüzgarla mücadele, agrasif tork ve motor freni derim. Tekere gelmeden yada yan vermeden kalkmanız çok mümkün değil ve gazı kesince artçıyla iç içe geçmeniz muhtemel.
Viraj performansıda (her ne kadar kullanırken eleştirenleri anlayamasamda fz8 naked kullandıktan sonra...) aman aman iyi yada kötü değil orta şeker.
(birde bakımı kendiniz yapıyorsanız bujileri sökerken sinirden ağlayabilirsiniz)
---Vfr800---
Ahh ahhh
İlk defa ciddi ciddi bu motosikletle bi 10 yılımı geçirebilirim dedirtmişti bana.
Şehir içine girme daş**klarını pişiririm 7ltden aşşağı yakmam, vur beni gri asfalta diyen bir makina.
Frenleri muazzam
Oturuş pozisyonu o biçim
Sport touringse kral olmasamda prens benim
Racingse 6800den sonra vtec açar altlarında kalmam
diye haykırıyordu adeta.. Sonumuz hüsranla bitti, nazar değdiler bize baykuşumla

Düştük biz bunla
Oturuş pozisyonu şehir içinde aşırı, uzun yolda biraz kollara , dolayısıyla omuzlara baskı yaptığı için ve 250kg civarı olduğu için satmak zorunda kaldım.
3000km bindim şehir içi 8lt (sen yamahanı itekle biz geliyoruz vtecle tarzı kullanım)
Uzun yol 160ı geçmeden (vtec açmadan) 140 ın altına inmeden 6lt
200km/h ortalamayla 8.5lt yaktı.
250km/h a düz yolda nefessiz çıkar, yukarı eğimli yolda 230-240a aynı şekilde. Top speed 264 gördüm daha gidermiydi bilmem.
En güzel yanı çift karakterli ister gazla ister sakin sür touring ve racing.
Rüzgar yemiyorsunuz ve oturuş pozisyonu rahat.
Frenleri muazzam, önde abs var arkada yok.
En kötü tarafı 6.99ken yakıtı
Çok sıcak makina, V motor ve 2 headers tam taştaşlarınızın altından geçiyor
Ağır, şehir içi kullanana yaramaz
egzoz sesi bi sıralı 4 silindir değil.
---xmax400abs---
Anaaa bu ne la?
Gaza basıyosun gidiyor frene basıyosun duruyor
İlk scotter tecrübem hoşuma gitmedi değil.

bir sürü artısı var say say bitmez.
1000km kullandım..
Bi kere piyasası hızlı 20,000tl ye aldım 23, 000e sattım.
Sele altı 2 kask ve bir mont ıvır zıvır alıyor, ön tarafta kilitli bölme var, cüzdan tel , sigara vs için yanındada aynından kilitsiz var.
Bide topcase vardı arabadan çok malzeme alıyor
Rüzgar pek yemiyorsunuz
Oturuş pozisyonu rahat
artçı için bulunmaz hint kumaşı
yakıt ideal
gidişi güzel
Top speed 170 gördüm
düzde soluksuz 150km/h yapıp 160a kadar gidiyor.
Yukarı eğimli yolda 130 la sabit gitmeniz mümkün.
Şehir içi normal kullanım 4,5lt
Uzun yol 120km/h ile 3,6lt yaktık.
En güzel yanı scooter olması
En kötü yanı kalkışta çok titreşim var
---Fz6N---
Bu deliyi yeni aldım daha 200km yaptık
Aslında cc düşürüp (800den 600e düştük işte
çok detaylı yazamıyorum depoyu fullleyip 200km yaptım tekrar fulledim 9.7lt aldı. Şehir içi sakin kullandım..
98hp 4. viteste 210 gördüm dahada basmadım top speedle işim yok artık
Two brothers egzoz var, böyle elinde telefon mal mal şerit değiştiren rayban gözlüklü abiyi olduğu yerde zıplatıp kafasını tavana vurdurcak cinsten

en güzel yanı şimdilik egzoz sesi ve hafif olması
en kötü yanı abs yok
Şimdilik ilk izlenimlerim bunlar
Sıkılmayıp okuyan, sıkılarak okuyan, okumayan herkese teşekkürler
Kullandığım motosikletlet artık profile sığmıyor ama sırasıyla yazayım, herhangibiri hakkında bilgi almak isteyene dönüş yaparım.
Ybr125 - rx3i evo - duke200-duke390-mt07-vfr800-mt25(Allah 'ın cezası zevksiz şey) - xmax400abs-fz6n
(mobilden yazdım, hatalar için k.bakmayın)
Son düzenleme: