Yanlış Yağı mı Satın Aldım ?

Herkese merhaba. Daha önceden 1000 km bakımında servis doldurduğu için motor yağını bilemedim. Bugün satın almadan önce kitapçıktan bakarak almaya karar verdim. Kitapçıkta yazanlar şöyle;

JASO T 903 standardı*1:MA
SAE standardı*2: 10W-30
API sınıfı*3 SG veya üstü

Görseldeki yağın üzerinde 10w-30 ve API SL/CF;ACE A3/B3, A3/B4 yazıyor. Satın aldıktan bir süre sonra üzerinde 4T yazması gerektiğini hatırlayınca işkillendim acaba yanlış mı aldım diye. Acemilik işte. Durum nedir üstatlar.
shell_helix_hx7_ah_10w_30_1_lt_helix-hx7-ah-10w-30.jpg

bu otomobil için üretilmiş bir yağ dolayısıyla dört zamanlı yağıdır..

Malesef bahsettiğiniz üzere standartlarda MA ibaresi yok sanıyorum. MA ibaresi "motosiklet için uygundur" anlamına geliyor dersek, kullanmanız halinde özellikle yüksek devirlerde motorda daha fazla aşıntı ve debriyaj ile ilgili sorunlar yaşamanız olasıdır diyebilirim.

Birde yağın arka kısmındaki standartları inceleyin. Orada MA ibaresi varsa sorun yok. Ancak şahsen MOTUL öneririm. Aldığınız yağı da göz önünde bulundurursak MOTUL 5100 sizin istediğiniz yağ oluyor.

Malesef bahsettiğiniz üzere standartlarda MA ibaresi yok sanıyorum. MA ibaresi "motosiklet için uygundur" anlamına geliyor dersek, kullanmanız halinde özellikle yüksek devirlerde motorda daha fazla aşıntı ve debriyaj ile ilgili sorunlar yaşamanız olasıdır diyebilirim.

Birde yağın arka kısmındaki standartları inceleyin. Orada MA ibaresi varsa sorun yok. Ancak şahsen MOTUL öneririm. Aldığınız yağı da göz önünde bulundurursak MOTUL 5100 sizin istediğiniz yağ oluyor.

Anladım hocam çok sağolun. MA yazmıyor. İade almazlar sanırım kart ile ödeme yaptım zaten. Değişim için şansımı denerim. Varsa herhangi bir MA ibareli onu alırım bu seferlik. Bir dahaki sefere de MOTUL 5100 almaya çalışırım...

Motosikleti
Honda CBF 250
Koyma debriyajdan tuhaf tuhaf sesler geliyor ısınınca... 4 ve 5 viteste kafa ütüleyen bi ses var.. tekrar yağ değiştiricem..en azından benim motorda öyle...

Koyma bu yağı acemilik olabilir ama sakın koyma. Motosiklet yağı yaz al n11 den vs 10 40 ve 4t olması lazım(10 50 de uygun istanbul için)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar