İyide ben kendim için değil deneyimsiz biri için söyledim. İzmir’den İstanbul’a su içmek için bile durmadım daha yeni. Benzin al devam et. Öyle normal motorda değil benimki hilti niyetine kullanıyorum. Msx 125 denen motor 4vitesi max hızı fabrika verisi 98km/da olan bir motor. Ayrıca küçük tekerlerde deneyimsiz adamı üstünden iyi atar. Msx125 bana göre hobi motoru. Sana göre ulaşım aracı. Lakin uzun rüzgar adamı perişan eder, kadına yerle yeksan eder. Acemiyi kaldırır, yere savurur...
Baştan şu msx ön yargısını kırmanı tavsiye ederim. Tabi ki deneyim apayrı bir olay ama o kadar çok kişi tanıyorum ki msx ile ilk motora başlayan bu çıkarımını anlayamadım, ayrıca cidden hatrı sayılır bir süre ve mesafe msx 125 kullandın mı?
1.5 senedir gece gündüz kullanıyorum, 16000 km oldu, 13 seneden fazladır sürekli irili ufaklı motorlar kullandım, sadece motorla 100bin km'yi de geçtim, şimdiye kadar kullandığım en ufak motor ama bu tavsiyelerde bulunuyorsam biraz bildiğim bir şey olmalı değil mi

hemen hemen her gün e5'de gider, bağdat caddesinden sahilden döner maltepe taraflarında da e5'e çıkarım, yollar bomboş değilse bir çok aracı da geçer giderim, gazı açtığımda önemli bir rüzgar olayı yoksa 100'ü rahat geçer 110 km'ye rahat çıkıyorum.
Dediğin gibi yokuş yukarı 80km'yi düzgün vites kullanamazsan ve çok eğimli ise geçmen zor, zaten neredeyse 10 beygir bir motordan bunu bekleyemezsin, acemi kullanacaksa en güzeli haddini bilmeni sağlıyor, geçeyim diye risk alacağına kendini daha güvenli hissettiğin sağ taraftan gidiyorsun, motora yeni başlayanlar için yollara odaklanmanı, altında gereksiz hız yaparak seni riske atmayı engelliyor, şehir içinde bana 100 km'yi ne kadar süre geçebiliyorsun hele de istanbul'da, ben karşıya bu motorla o kadar kısa sürelerde geçiyorum ki çünkü minicik olması sebebi ile trafiğin yoğunluğunda akıyorsun, tabi benzin azaldı mı baktığın yok

neyse bak dersin ki ben 1 yıl kullandım bu motoru şu oldu bu oldu, tamam diyeceğim bir şey yok , senin deneyimin derim ama diğer durumda bence bu konuda bilgisi olanlara itimat et, deneyimsiz adam olsam ilk motorum olsa onu da anlarım, bu motorun bir fanı olabilirim ama etrafımda tanıdığım bilhassa kadınlar var onlar çok memnunken ben referansı sağlam görüyorum, arkadaşımız zaten istanbula göre nispeten daha sakin bir şehirde kullanacak ki bence çok rahat keyifli kullanacaktır. anadolu 125'lik kaynıyor hem de bundan daha düşük tork ve güce sahip, onlar memnunken bence sıkıntı yaşamayacaktır.
Zaten tavsiye ediyoruz tercih kendisine kalmış.