İyi günler dostlar suoerlight 200 modeli için disk kilidi takılmıyor denildi ama takabilen var mıdır varsa hangi disk kilidini önerirsiniz
arkadaşlar motosiklet yolda giderken bir anda gaz yemeyip stop etti. 5 10 dk sonra çalıştı devam etti biraz gitti bir daha stop etti. bu döngü 5-6 kere tekrarladı . anlıyacağınız yolda kaldım. daha sonra servise götürdüm. bujiden dedi değiştirdi sıkıntı devam etti. sonra depo kapağı hava giriş çıkışını ayarlayamıyor dedi. benzinin yerine benzini motora itmesi için hava çekmeliymiş. garantiden kapak getirdik taktık. sorun çözüldü gibi oldu . bu gün motosiklet 1 saat kadar güneşte kaldı gölgeye aldım binmedim. gece bir turlayayım dedim biraz gittim yine stop etti. sizce sebebi nedir . ben motosikleti 0 km aldım daha 1 ay olmadı . gerçekten iade etmek istiyorum . ne yapabilirim
herkese selamlar,
yaklaşık 2 aydır superlight kullanıyorum, 2.300 km civarındayım. bahsedilen cızırtı bende de var, önce önden geliyor diye düşünmüştüm ama sanırım ezgozda.
ben şunu merak ediyorum, bazı arkadaşlar 100-110 km hızla şehirler arası yolculuk yaptığını yazmış. benim motorum 100e zor ulaşıyor ve zaten 85ten sonra titreşim çok rahatsız ediyor. bende mi bir anormallik var acaba. 500-1000 kmlerde yağ değişimi genel bakım yapıldı, her 250 km de bir zinciri de yağlıyorum. ama o hızlarda hiç konforlu bir seyahat yapamıyorum.
Selamlar. Ufak bir problemim var daha önce başına böyle bir şey gelen olduysa yardımcı olabilir mi?
Motor 5000-5100 devirdeyken bir zırıltı sesi geliyor ama motordan mı dış aksamlardan mı geldiğini çözemedim. 5500 devirlerde ya da daha düşük devirlerde bu ses asla olmuyor. Motorun kendisinden böyle bir ses geliyor olabilir mi?
arkadaşlar motosiklet yolda giderken bir anda gaz yemeyip stop etti. 5 10 dk sonra çalıştı devam etti biraz gitti bir daha stop etti. bu döngü 5-6 kere tekrarladı . anlıyacağınız yolda kaldım. daha sonra servise götürdüm. bujiden dedi değiştirdi sıkıntı devam etti. sonra depo kapağı hava giriş çıkışını ayarlayamıyor dedi. benzinin yerine benzini motora itmesi için hava çekmeliymiş. garantiden kapak getirdik taktık. sorun çözüldü gibi oldu . bu gün motosiklet 1 saat kadar güneşte kaldı gölgeye aldım binmedim. gece bir turlayayım dedim biraz gittim yine stop etti. sizce sebebi nedir . ben motosikleti 0 km aldım daha 1 ay olmadı . gerçekten iade etmek istiyorum . ne yapabilirim
Beyler siz bu gelen zırıltıyı cözebildinizmi bir egzozdan geliyor gibi bi arka camurluktan geliyor gibi tam olarak cözemedim ben bir arkadaş zincir falan demiştide zincirlik bir olay değil motorun arka kısmından geliyor gibi camurluğun ic kısımdaki vidalarının oynama gibi bi durumu varmı sizce ?
herkese selamlar,
yaklaşık 2 aydır superlight kullanıyorum, 2.300 km civarındayım. bahsedilen cızırtı bende de var, önce önden geliyor diye düşünmüştüm ama sanırım ezgozda.
ben şunu merak ediyorum, bazı arkadaşlar 100-110 km hızla şehirler arası yolculuk yaptığını yazmış. benim motorum 100e zor ulaşıyor ve zaten 85ten sonra titreşim çok rahatsız ediyor. bende mi bir anormallik var acaba. 500-1000 kmlerde yağ değişimi genel bakım yapıldı, her 250 km de bir zinciri de yağlıyorum. ama o hızlarda hiç konforlu bir seyahat yapamıyorum.
Selamlar. Ufak bir problemim var daha önce başına böyle bir şey gelen olduysa yardımcı olabilir mi?
Motor 5000-5100 devirdeyken bir zırıltı sesi geliyor ama motordan mı dış aksamlardan mı geldiğini çözemedim. 5500 devirlerde ya da daha düşük devirlerde bu ses asla olmuyor. Motorun kendisinden böyle bir ses geliyor olabilir mi?
Karbüratör iğnelerinde ve hava ayarlarında bir ayar sorunu yok ise, bujiyi de değiştiğine göre Rölantini 1800-2000 RPM yaparsan stop etme problemin hallolur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:31 ----------
Motoru orta sehpaya alıp gaz açıp baksana nereden geldiğine.
Servis egzozdan geliyor dedi ama ben arka camurluktan geldiğini sanıyorum cünkü camurluğu oynattıkca ses azalıyor ama camurluğun neresinden geliyor onu cözemedim
Egzostun bağlı bulunduğu yere bir bak bence, ayrıca seleyi söküp altına da bakabilirsin, ortada dolanan bir cıvata, çamurlukta boşluk var mı diye. Egzost koruma kapağından gelmediğine eminsin değil mi? Çoğunlukla orta sehpada devri iyice yükseltmeden belli etmez o kendini. Gaz verirsin duyulmaz biraz sürersin gelmeye başlar egzost ısındıkça...
@shadowmaster abi bu debriyaj teli yağını kaç km de bir yapmak lazım ?
Arkadaslar motoru nasil yikiyorsunuz? Kopuk puskurtup sonra basincli yikama makineleri ile yikansa sorun olur mu?
Epeydir şehir içi yakıt kontrolü yapmıyordum. Geçen depoyu fulledim benzin bitmeye yakın tekrar fulledim. 13,67 Lt aldı 395 km gitmişim. yanı tam depoyla 435 Lt yapıyor. Egzozumda 3 er adet de delik ve şehir içi kullanımı olmasına rağmen fena değil sanırım.