Her zaman ayık olacaksin
-Yanina motordan anlayan biriyle gideceksin
-Acele etmeyeceksin
-Ruhsattaki numaralarla blok ve şasideki numaralari eşleştireceksin
-Motorun şekline bakip,havalara uçmayacaksin.
-Basık,pıstırılmış,su borusu gibi egzozlu ve selesi streçli makinadan uzak duracaksin
-125 ve 150lik makinayla ´´Aga uzatinca 140 yapiyor´´diyen tipten uzak duracaksin
-Satan kişinin tipine ve konuşmasina dikkat edeceksin
-Motor hiç yakmiyor diyenden direk kaçacaksin
-Servis bakimi,kazasi belasi varmi bakacaksin
-Ruhsat dayioglunun,amcaoglunun,kankamin uzerine diyenden hemen uzaklasacaksin
-Hemen notere gidelim benim isim var diyenden direk kacacaksin.
Bunlara dikkat edersen arkamdan dua edersin.
Malesef yakinimda motordan anlayan yok
Ben daha cok restore etmek amacli 49 cc lik mobilyetlere bakiyorum
Bunlarin sase numalari nasil olur arsivinde fotografi olan var mi yada fotografini cekebilecek var mi
-Motor hiç yakmiyor diyenden direk kaçacaksin.
Bunu hepimiz söyleriz bundan kaçış yok![]()
tabi böyle ağzı bozuklardan motor almayacaksın zaten. senin yaptığın hareket güzel olmuşEsasinda orda anlatmak istedigim,olay şu
Motor ustamin yaninda takildigim zaman,bizzat şahit olmustum..
Eleman Ybr125 satmak icin genç bir arkadaşla konusuyor bende kulak kabarttim diyorki;
Kardeşim anam avradim olsun 10liralik benzinle 100km gidiyorum,garibim cocukta haklisin abi diyor,bende daldim mevzuya Birader bende crypton var o km leri gormen imkansiz bari anayi avradi karistirma ne gerek var abartmaya,tabi eleman bozuldu sonra ne yaptilar bilmem.
Öylede yıllar önce çalındı ise alan kişinin başına iş açar.alt tarafı mobylet ya allahım kim seni niye dolandırmaya kalksın,sen onu daha önce oynanıp oynanmadığını fark edemeyecek kadar bilgisiz isen hiç mobylette işlerine bulaşma,seni aşar.yolda da kalırsın dağda da.
Bunu hepimiz söyleriz bundan kaçış yok![]()