ikinci bakım kaç km de ydi kullanma klavuzu yok
Kullanma klavuzu
https://drive.google.com/file/d/0B7I26V-xi7zHcmtuckswRENzTTQ/view?usp=drivesdk
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Rks k-light 202
Periyodik bakım

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:15 ----------
Arkadaşlar 750km oldu bile...
Her bindiğimde yüzümde gülücükler açtıran motorumla keyifli gezmelerim devam ediyor.
Rodajdan sonraki ilk bakımla birlikte motor rahatladı ve daha bir canlandı. Vites geçişleri de çok yumuşadı.
Kısaca artı ve eksilerinden bahsedeyim...
Eksiler...
Lastiklerde kuru ve kaliteli asfaltta sorun yok... Ama genel yollarımız ve de ıslak zemin üzerinden konuşursak çok dikkatli olunması gerektiğini belirtmeliyim.
Ben motoru sadece keyfi kullandığım için yani yağmurda çamurda kullanmadığım için değiştirmeyi düşünmüyorum.
Diğer bir eksi yönü amortisörler...
Bana biraz sert geliyor. Bozuk yollar fazla hissediliyor. Bakımda bir miktar yumusattim ama yetmedi, bi ara gidip daha da yumuşak ayara getireceğim.
Gerçi fabrika çıkışı lastik basıncından da şüpheleyim. Bayramdan sonra lastik basıncına bakacağım...
Başka bir eksi yönü ise gösterge paneli... Evet dijital ve her koşulca çok net görünen ve anlaşılabilir bir gösterge ama keske saat ve yakıt tüketim değerlerini de gösterebilse...
Gelelim artılarına...
Motorun genel yapısı ve görüntüsü bence harika... Zaten bu motoru almamın nedeni de bu güzel görüntü... Buna eşlik eden rahat oturuş pozisyonu, yere yakınlığı ve hakimiyet kolaylığı beni çok mutlu ediyor.
Gezerken ya da takıldıgım yerlerde motoru merak edenler inceleyip sorular soruyorlar ve çok beğendikleri dile getiriyorlar. Bu durumu çokça yaşıyorum.
Motorun frenleri gayet yeterli is görüyor.
Egzoz seside görüntüsude bence güzel...
Aydınlatması da çok yeterli.
Arka teker ek çamurluk motora baya hava katıyor. Üzerindeki plakalik ıșıklandirmasiyla beraber çok güzel bir görüntü veriyor.
Titreşim konusuna gelirsek... Ben 8000 devirlere kadar çokça çıktım. Ayak fren pedalı dışında ne koltukta ne gidonda ne de depoda beni rahatsız eden bir titreşim yok.
Sadece arka freni kullanırken ayagımda titreşim hissediyorum o kadar...
Bir kere düz yolda bir süre bastım 120km civarında hız gördüm.
Bunlar benim 750km deneyimlerim... İlerde kullandıkça yeni bilgiler veririm.