Benzine Zam!!!

Bugünden itibaren akaryakıta %9 ÖTV zammı geldi. Buna göre benzinin litresi 50kr, mazotun litresi 45kr, LPG'nin litresi ise 30kr zamlandı.

Kaynak

Düzeltme: Sanırım pompaya yansımayacakmış yine. "Akaryakıt fiyatlarındaki eşel mobil sistem ise devam edecek. ÖTV'ye yapılan bu zamdan sonra fiyatlarda meydana gelecek değişiklikler pompaya yansıtılmamaya devam edecek." denmiş.

Bugünden itibaren akaryakıta %9 ÖTV zammı geldi. Buna göre benzinin litresi 50kr, mazotun litresi 45kr, LPG'nin litresi ise 30kr zamlandı.

Kaynak

Düzeltme: Sanırım pompaya yansımayacakmış yine. "Akaryakıt fiyatlarındaki eşel mobil sistem ise devam edecek. ÖTV'ye yapılan bu zamdan sonra fiyatlarda meydana gelecek değişiklikler pompaya yansıtılmamaya devam edecek." denmiş.

Akaryakıt fiyatına uygulanan zamlar yansımamaya devam edecek. Bu zam ÖTV'ye yapıldı. Yersen.

Eşel ne zammın ötv den karşılanması ne? Bu bilgiyi bulamadım. Ötv oranı %9 artmış. Ama pompaya yansımadı.

Akaryakıt şirketlerinin sitelerine bakarsanız fiyatlara yansıdığını görebilirsiniz. Bu demek oluyor ki devlet 6.30 dan ucuza benzin vermeyi kaldıramadı zararını azaltmaya yönelik bir zam yaptı.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
miğdem bulanmaya başladı kusacağım galiba

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:20 ----------
bir önceki mesaj zamanı 10:08 ----------

giphy.gif

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:20 ----------

RGB

habere göre benzin fiyatı artacak ama sonraki zamlar yansımayacak.

Son düzenleme:
Motosikleti
CBR 125 R 2014
akaryakıt soygunları ve yakında araçlardan mazot benzin çalma haberleri patlar

Motosikleti
Ns200
Valla ucuz bile alıyoruz. Hala bir kısmını devlet karşılıyor. Yunanistan fiyatı 1,5-1,6 avro gibi birşey. 1,5 olsa, avro 7,5tan 10,5TL yapar. Biz 7ye iyi alıyoruz. Yeni zamlar da gelecektir yavaş yavaş.

7DWgQr.png

Son düzenleme:
Valla ucuz bile alıyoruz. Hala bir kısmını devlet karşılıyor. Yunanistan fiyatı 1,5-1,6 avro gibi birşey. 1,5 olsa, avro 7,5tan 10,5TL yapar. Biz 7ye iyi alıyoruz. Yeni zamlar da gelecektir yavaş yavaş.

https://i.hizliresim.com/7DWgQr.png

hahahaha bu düşünce çok eleştiriliyor biliyorsunuz. Dünya bazında herşeyi dolar ve euroyla çaraparak hesaplarsanız şu an dünyanın en iyi ülkesi ilan edebilirsiniz bizi. Adamlar 1.5 tl ye benzin alıyor bunu bu şekilde düşünün. Yada şöyle yapın siz yunanistanda asgeri ücret 700 euro bizde asgeri ücret 1600 diyelim. Şimdi yunanistanda karın tokluğuna çalışan sadece asgeri ücret alan bir işçi ayda kaç kere depo fulleyebiliyor ve siz kaç kere depo fulleyebiliyorsunuz bunun hesabını yapın bi :) Ondan sonra pahalımı ucuz mu daha sağlıklı bir karar verirsiniz.

Ben size özetliyim ortalama 55 litre benzin alan bir arabanız varsa benzin 6 lira olsa 330 tl yapar siz deponuzu asgeri ücretle 5 kere fullediniz.

yunanistandaki vatandaş 1,5 euro olsa depoyu 83 euroya fuller. ve toplamda 9 kere depo fullemiş olur.

Sadece benzini düşünürseniz yunanistandaki vatandaşın benzin alım gücü sizden %45 daha fazla olur.

İnsanlar dünyanın en pahalı benzinin kullanırken yaptıkları bir hesap olabilir mi diye düşündünüz mü hiç :) Üstelik yunanistan uzun süredir ekonomik kriz yaşıyor..

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Yunanistan'da asgari ücret: 684 Euro, Benzin: 1,66 euro. Asgari ücretle alınabilen benzin miktarı :412 litre.
Türkiye'de asgari ücret : 1.602 TL, Benzin:6,77 TL. Asgari ücretle alınabilen benzin miktarı: 237 litre.

Yunanistan gibi mi oluyoruz???:silent:

Motosikleti
Ns200
hahahaha bu düşünce çok eleştiriliyor biliyorsunuz. Dünya bazında herşeyi dolar ve euroyla çaraparak hesaplarsanız şu an dünyanın en iyi ülkesi ilan edebilirsiniz bizi. Adamlar 1.5 tl ye benzin alıyor bunu bu şekilde düşünün. Yada şöyle yapın siz yunanistanda asgeri ücret 700 euro bizde asgeri ücret 1600 diyelim. Şimdi yunanistanda karın tokluğuna çalışan sadece asgeri ücret alan bir işçi ayda kaç kere depo fulleyebiliyor ve siz kaç kere depo fulleyebiliyorsunuz bunun hesabını yapın bi :) Ondan sonra pahalımı ucuz mu daha sağlıklı bir karar verirsiniz.

Ben size özetliyim ortalama 55 litre benzin alan bir arabanız varsa benzin 6 lira olsa 330 tl yapar siz deponuzu asgeri ücretle 5 kere fullediniz.

yunanistandaki vatandaş 1,5 euro olsa depoyu 83 euroya fuller. ve toplamda 9 kere depo fullemiş olur.

Sadece benzini düşünürseniz yunanistandaki vatandaşın benzin alım gücü sizden %45 daha fazla olur.

İnsanlar dünyanın en pahalı benzinin kullanırken yaptıkları bir hesap olabilir mi diye düşündünüz mü hiç :) Üstelik yunanistan uzun süredir ekonomik kriz yaşıyor..

Yunanistan'da asgari ücret: 684 Euro, Benzin: 1,66 euro. Asgari ücretle alınabilen benzin miktarı :412 litre.
Türkiye'de asgari ücret : 1.602 TL, Benzin:6,77 TL. Asgari ücretle alınabilen benzin miktarı: 237 litre.

Yunanistan gibi mi oluyoruz???:silent:

Bunun farkındayım böyle düşünmüyorum zaten. Ama mevcut dövüz kurları ile yakıtın daha da pahalanması kaçınılmaz. Bu sırada bizim maaşlar aynı kalacak tabi ki. Alım gücümüzün daha da düşeceğini söylemeye çalıştım :)

Motosikleti
Ns200
12 Eylül öncesi de bu şekilde bir hiperenflasyon sarmalına girmişti ülke, ama maaşlar aynı kalmaz enflasyon oranında arttırılırdı.

Asgari ücret için belki değişiklik yapılır ama ben zaten yukarısında maaş alıyorum ve firma aylık 200bin zarar yazıyor. Zam falan beklemiyorum :)

eskiden 3-5 kuruş gelirdi, şimdi hamdolsun 50 kuruş geldi. işte bu!

bu zam şu bayram konvoylarını az da olsa azaltsın gari.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar