Akü üretim tarihi

Herkese merhaba,
Almam gereken akü yuasa ytz10s, bildiğim kadarıyla bu akü komple kapalı biçimde geliyor, yani diğerleri gibi içine asit koyup hazırlamak yok. Hal böyle olunca acaba üretim tarihi önemli bir faktör mü diye düşünmeye başladım ve satıcıya üretim tarihini sordum, akünün üretim tarihi 27/10/2017.
Şimdi bu akü aşağı yukarı 1 yıllık, 1 yıldan beri boşta bekleyen akü sağlam mıdır?

bende yuasa 12v 10am aku aldım (asitli) 2016 uretim dendi ve ısrarla uretim tarihinin sorun olmadıgını soylediler varmı aksi bilgisi olan?

Lityum akü kesinlikle daha iyidir. Ama üzerinde şarj olduğunda devreyi kesen korumalı şarj ünitesi varsa.

Aldım aküyü beyler, sıkıntı çıkmadı şimdiye kadar hiç şarj etmedim hala tek marş :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------

bende yuasa 12v 10am aku aldım (asitli) 2016 uretim dendi ve ısrarla uretim tarihinin sorun olmadıgını soylediler varmı aksi bilgisi olan?

Asit dolumunu sen yaptıysan üretim tarihi çokta önemli değil. Ama bendeki gibi komple kapalı geliyorsa üretim tarihi önemli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
deneyimim o kadar
hafiflik ve teknoloji zaafım etkili olabilir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar