- Katılım
- 8 Haz 2018
- Mesajlar
- 193
Cbrinki uyumlu değil miller farklı çünkü. N11 üzerinden satan birisi var oraya bakabilirsiniz. Çok dengeli zaten. Bu yavaş gitme meydan okumasında çok iş kolaylaştırır haha
Arka tarafta hatlarini sivri yapmak yerine koseli ve kut yapmislar o yuzden goze biraz kisa gibi görünüyor. O yüzden olabilir.
Ben bugun itibariyle bu motoru satin aldim yeni fiyati sebebiyle, acikcasi cok hosuma gitti. Ozellikle seyir halinde iken sanki cok dengeli hissi verdi. Sizlere sormak istediğim sey bu motosiklet ile cbr koruma takozlari uyumlu mu bu konuda bilgisi olan veya takoz taktiranlar yardimci olabilirse sevinirim.
Evet yağlama ile ilgili bir durum değil. Dişlilerin zincir ile uyumlu olmadığını düşünüyorum. Serviste test motorunun dişli zincir setini değiştirmişler ve ses kesilmiş.
Açıkcası cok güzel karşılastirma olmuşYazılanları şöyle bir okudum da haklı olarak mt25 ile kıyaslanıyor. Aradaki farkları detayına kadar yazayım.
-İki motor da sıvılarla doluyken mt25 12kg daha ağır.
-mt25 irc ile, cb250r Dunlop ile geliyor.
-mt25 te bildiğin düz maşa ybr tipi amortisör var. Cb250r da showa marka ters çatal var.
-mt25 te geleneksel abs sistemi var. Cb250r da daha hassas ölçüm yapan hondanın kendi geliştirdiģi abs sistemi var. Üstüne birde nissin marka radyal kaliperler var.
-cb250r'ın göstergesi daha şık ve daha detaylı.
-mt25 te 140(14cm) genişliğinde arka lastik var. Cb250r da bu değer 150(15cm) genişliğinde. Arkadan çok hoş görünüyor
-mt25 çift silindir oldugu icin 10-15 km daha yüksek son hız görüyor ama ivmelenme konusunda cb250r daha iyi. Bunu bizzat kendimiz iki motor defalarca denedik. Şimdi mantıken bakınca hem cb250r daha az yaksın, hem daha iyi hızlansın e ben napayım mt25 in 10 km daha fazla olan son hızını ve 36 beygirini.
- Hafiflik konusu ise direkt kullanımda hissediliyor. Cb250r daha kıvrak, ani sağ sol manevralarında belirgin bir şekilde daha hızlı yön değiştiriyor. Kullanımı gerçekten daha zevkli.
-Frenler için ise direkt cb250r'ımı test eden r25 li arkadaşımın cümlesini aktarıyorum: "benim motor durmuyormuş"
-cb250r'ın en büyük zafı artçı selesi biraz ufak olduğu için max 70 kg'a kadar olan artçılar için idare eder. Daha iri yapılılar oturduğunda sığmıyormuş gibi hissediyor ve geri düşecekmiş hissi yaratıyor. Bu konuda mt25' i test etmedim.
Teşekkür ederim.
Evet hocam zincir sesi herkeste olduğu gibi bende de var. Ama şu an 2800km'deyim eskisine nazaran baya bir azaldı ses. Sanırım metal metale sürttükçe yer yaptı.
Yani servise gostermenin bir anlami yok mu sizce
Hayırlı olsun kazasız belasız güle güle kullanın motor koruma demirleri de var yan sanayii takoz taktıranlarda var ama açıkçası takozdan çok yan sanayi demiri daha çok beğendim. Arka topcase çanta demiri de yaptıranlar olmuş. Ben de alınca ilk iş yan çanta ve topcase demiri yaptıracağım belki motor koruma demiri de alabilirim.
Siz hangi renk aldınız ben kırmızı yada siyah düşünüyorum gri çizik belli etmez ama radyatörün yan parçaları hiç belli olmuyor tasarımı öldürüyor.Siyah çok hoş duruyor ama hem çizik hemde sürekli tozlu görünecek endişesi var.
Yani servise gostermenin bir anlami yok mu sizce
1.90 olmaz hocam ben 1.83 gidip bizzat denedim 250 naked sınıfında ki en küçük yapılı motor diyebilirim..Adamin kıcına motor takılmış gibi duruyor.Ama boy 165 170 olsa idi düşünmeden alırdım malzeme ve işçilik gerçekten tatmin edici
Ben kendime çok yakıştırıyorum beyler kırmızıyı özellikle(kırmızı motor aldın mı...) tek sıkıntı ben bu motora 3lü çanta demiri nerede yaptırırım Batum turuna çıkacağım.Eşimle beraber kamp malzemeleri ve kişisel eşyalarda olacak kaç gecedir bir çözüm bulamadım izmirde bu demirleri yaptıracak yer bulamadım henüz yan çantalar sıkıntı olacak gibi eksoz çok büyük eksoz. 125 lerdeki gibi altta yapsalardı ne olurdu sanki. Sitesinde vites göstergesi var yazıyor hala acaba ileride yazılımla göstergeye ekleyecekler mi diye düşündüm bir an,motoru çok beğeniyorum aklımda olan tek motor hemde içime sinen en güzel motorda diyebilirim. Demir işi olmazsa ve motoru sırf bu yüzden alamazsam içimde uyde olacak.
Alin hemen hic beklemeyin. İsimden dolayi aldigimdan beri kullanamadim bugun is cikisi biraz kullanabildim, tadina doyamadim birakasim gelmedi. Yarin sabah ise gitmek istemiyorum. Keske bos olsam binsem diye. Su rodaj derdi olmasa asil tadini o zaman alacagim galiba herseyi gectim dengesine bayildim. Cok zevkli geldi bana
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
Arkadaslar ben motoruma sigorta yaptırdığımda model ismi muhtemelen yeni oldugu icin cikmadi ve crf250 olarak yazdi sigortaci bu noterde ruhsat cikarirken sorun teskil eder mi ruhsatta farkli model ismi girerler mi