Pulsar almadan önce boyumdan ve kilomdan dolayı çekincelerim vardı. Bu konuda (bir kaç sayfa geride) linkteki gezginleri görüp Pulsar aldım ve memnunum. https://www.instagram.com/routeinfinite/?hl=tr
Bu arkadaşları takip ediyorum. Tek Pulsar ile 13 ülkeyi geziyorlar. 2 gün önce başlarına talihsiz bir olay geldi. Paylaşımlardan anlayabildiğim kadarıyla başlarına gelen olay şöyle:
Motor subap kesti. Yolda kaldılar. Bir Honda servisine gidip arızayı tespit ettirip değişecek parçaların listesini çıkardılar.
Parça listesini Bajaj Türkiye'ye gönderdiklerinde motosikletlerinin yağ değişimini kendileri yaptığı için garanti kapsamı dışında olduğunu öğrendiler ve Bajaj Türkiye parça bedellerini talep etti.
Görüşmeler sonucu Bajaj Türkiye parça bedellerinden vazgeçti.
Sadece kargo tutarlarını ödeyerek gerekli parçalara sahip olacaklar.
Macaristan’da arıza yapan arkadaşımız ile ilgili konu hakkında sosyal medyada çok farklı yroum ve değerlendirmeler yapıldığı için hiç istemesem de mahrem olan bazı konuları açıklığa kavuşturmak istedim.
90 gün 13 ülke parolası ile yola çıkan sonsuzrota grubunu öncelikle tebrik ediyoruz ve yaşamış oldukları şanssız durum için öncelikle geçmiş olsun diyoruz.
Ama garanti kapsamı ile ilgili durum şu şekilde.
Motor 26.500 km de ve 2017 model PULSAR NS 200.
Yetkili servisimizde sadece 500 km, 5000 km ve 10.000 km bakımları yapılmış. Ancak 15.000-20.000-25.000 km bakımları servisimizde yapılmadığı için motor garanti dışı.
Buna karşılık konuyu bajaj yetkililerinden rica ettik ve bu kapsama aldırdık.
Dün kendilerinden parça eksik listesini bildirmelerini talep ettik. 19 kalem ve oldukça maliyetli bir listeyi herhangi bir bedel istemeden kendilerine bugün sevk ediyoruz. Parçaları Türkiye’deki bir arkadaşlarına teslim edeceğiz. Kendisi kargo ile gönderecek. Aksi bizim sevk etmemiz durumunda MACARİSTAN’a ihracat yapmak zorundayız. Prosedür oldukça uzayacak.
Kısaca yurt dışındaki bir motorumuza garanti kapsamında olmadığı halde özel gayretimizle parçayı bir gün içinde sevk edecek şekilde aksiyon aldık. Hangi marka olursa olsun başka nasıl aksiyon alınabilirdi ki?
Arkadaşlar da takdir edeceklerdir hiçbir marka da yetkili servislerine gelmediği bir motor için sadece parça desteği sunabilir. O süre de kanuni süreç ne ise ona uygun olarak devam eder.
Biz yurt içinde de olduğu gibi yurt dışındaki herhangi bir bajaj motoruna da en kısa sürede parça gönderecek şekilde aksiyon almaya her zaman hazır olduğumuzu bu vesile ifade ederiz.
Bütün arkadaşlarımız gönül rahatlığı ile seyahate çıkabilirler.
Tek isteğimiz motorların peryodik bakımları en azından garanti süresi boyunca yetkili servislerimizde yapılmasıdır.
Ayrıca kullanmış olduğunuz motorun dilinden iyi anlayarak bize ne verebileceklerini iyi bilerek cc ve gücüne uygun şekilde kullanılması da çok önemli bir konu. Bu arkadaşlar için ifade etmiyorum. Ama onlarca örnek biliyorum. Motorun saatlerce üst limitlerde redline pozisyonunda kullanılması beklenmedik arızalara yol açabilir.
Tekrar yaz mevsisimin bu güzel günlerinde tüm arkadaşlara güzel, keyifli ve emniyetli seyahatler diliyorum.