Pahalıdır vardır hikmeti, ucuzdur vardı bir illeti

Motosikletime orta sehpa aldım. Aslında almayacaktım ama zincir yağlama ve kışın uzun süre yatıracağım için gerekli diye düşündüm. Orijinal orta sehpa 1.000 liradan daha pahalı diye yan sanayi aradım. Buldum da, 220 liraya aldım. Montajını da Honda servisinde yaptırdım. Motosikleti bakımdan alırken servis bana hiç bir şey söylemedi. Baktığımda sehpanın ayağının zincire değdi-değecek durduğunu gördüm. Zincirle arasında 3-4 mm gibi boşluk vardı. Eve geldim, kontrol ettim zincire sürtmüyor. Ama çok yakın duruyor, tedirgin oldum. 200 km kadar öyle kullandım ama aklım hep zincirde. Arada durup bakıyorum, zincirde sürtünme izi yok ama o kadar yakın olması iyi değil. En sonunda dün aldım elime demir testeresini ve ayağın padını zincirden 1.5 cm kadar uzaklaştıracak kadar tıraşladım. Şimdi de sol taraftaki ayağın bastığı alan daraldı. Sehpaya alırken zemine çok dikkat etmek gerekecek. Sözün özü, ucuza halledelim derken daha büyük iş alacaktık başımıza.

Bende arka paddock standı bakıyorum. Orta sehpaları sonradan taktırmak ciddi maliyetli.

Bende arka paddock standı bakıyorum. Orta sehpaları sonradan taktırmak ciddi maliyetli.

Ben de aynısını düşünmüştüm ancak motosikleti tek başına paddock'a almak biraz riskli sanırım. Bir de uzun yola çıkıp zinciri yağlamak gerekirse orta sehpa daha faydalı olur.

Işin tuhaf tarafi,

Bu tarz bir motora 45-50 bin tl bayıl(ben yemedim sen ye hesabı),birde üstune orta sehpa takma,uyarlama derdine gir.

Aslinda yan sehpayada gerek yok(Hem maliyet düser)duvara yasla durur.

vay babam vay..

Son düzenleme:
Alt tarafı demir parçası ya bu fiyat nedir ? O parayı direk makinanın altına koysam daha güvenli olur .

F54

nc yi 19000 km kadar kullandım ilk aldığımda hiç aksesuar yoktu
hepsini waytake den aldım
kartel koruma yan ayak genişletme çanta demiri orta ayak gidon yükseltme geri çekme radyatör koruma
ve benzin alırken çadır mat söküp takmaktan lanet geldi yan çanta demiri tasarımı yaptırdım açılıp kapanan malzeme bağlamak için
ve hiçbirinde şikayetim yoktu
eğer aldığınız ürün waytake üretimi ise arayın görüşün emin olun geriiade alacaktır ersin abi
nc ye yaptığı bütün aksesuarlar bizim motorlar üzerinde tasarlanmıştır beğenmediği bi aksesuarı satmaz üretmez

levend 84 3 5 bakamayın 40 50 bin verdiğiniz makinaya markalı aksesuar alın demiş halt etmiş
hiç görmemiş kırılan giwi çanta demiri sw motech koruma demiri
ben her zaman yerli üretici yi destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim
ufak tefek aksaklıklar çıkacaktır elbette
avrupa üretimi aksesuarlarda kusursuz değiller

Son düzenleme:
[url]http://i.hizliresim.com/DDDmMZ.jpg[/url]

nc yi 19000 km kadar kullandım ilk aldığımda hiç aksesuar yoktu
hepsini waytake den aldım
kartel koruma yan ayak genişletme çanta demiri orta ayak gidon yükseltme geri çekme radyatör koruma
ve benzin alırken çadır mat söküp takmaktan lanet geldi yan çanta demiri tasarımı yaptırdım açılıp kapanan malzeme bağlamak için
ve hiçbirinde şikayetim yoktu
eğer aldığınız ürün waytake üretimi ise arayın görüşün emin olun geriiade alacaktır ersin abi
nc ye yaptığı bütün aksesuarlar bizim motorlar üzerinde tasarlanmıştır beğenmediği bi aksesuarı satmaz üretmez

levend 84 3 5 bakamayın 40 50 bin verdiğiniz makinaya markalı aksesuar alın demiş halt etmiş
hiç görmemiş kırılan giwi çanta demiri sw motech koruma demiri
ben her zaman yerli üretici yi destekliyorum ve desteklemeye devam edeceğim
ufak tefek aksaklıklar çıkacaktır elbette
avrupa üretimi aksesuarlarda kusursuz değiller

Arkadaş nerenle okudun benim yorumumu??yanlişin var..

Ben markali Aksesuar mi alin dedim??sil baştan tekrar oku.

Merak etme ben o aksesuarlarin feriştahinin içinden geldim.nasil uretilir,hangi malzeme uygundur,maliyeti nedir tek tek,kendim nc li esnaf arkadasima öyle bir koruma demiri yaptimki muadiline 3 bin tl versen yine alamazsin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:13 ----------

Babamla su borusundan padok standı yaptık 20 lira teker masrafımız oldu sadece.

Boru çapi 20mm mi?bukerken göbek merkezlerini eşitledin mi?

Foto ekleyebilirsen yapacak kişilere faydasi olabilir.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
orta sehpa almak için para biriktirin yada kredi çekin bankadan, şu hale bak yaa :mrgreen:

orta sehpa almak için para biriktirin yada kredi çekin bankadan, şu hale bak yaa :mrgreen:

Fatihim,

Esas mesele şu,Nc gibi bir makinanin,ciddi önem arzeden bir parçasi olan orta sehpa bileşeni opsiyon veya aksesuar grubunda olamaz,

Bu duruma otomobillerden örnek verecek olursak,Tam boy stepne veya paspas..ben 1.2 araca 80bin tl para verecegim tam boy stepnesi ve paspasi olmayacak yok arkadaş.(örnekleri gırla)

Velhasil,bahsi gecen model için Orta sehpa standart olmasi lazim,hadi SS makinalara,hafif naked´lara ve dualsport lara lafim olmaz.zaten litrelik endurolarin çogunda standart geliyor.Ornek gs1200

Son düzenleme:
Gözünü sevdiğimin Kuba CR1'i ... :)

Orta sehpası bile standart geliyor :mrgreen:

Sıfırı 1200 EUR'luk makine, altı üstü :)

Çinliler düşünmüş, abey :cat:

Benim anlamadığım bu orta sehpanın üreticiye maliyeti nedir ki standart donanım olarak takılı gelmiyor da sonradan aksesuarmış gibi ayrıca satılıyor, üstelik fahiş fiyatlara.. Altı üstü biraz çelik, 1 adet mil ve yay..

Çözüm tekerli sehpa.. ee uzun yolda sırtında mı taşısın insanlar bunu..

Kapitalist sistem vesselam.

Arkadaşlar motora yeni başlıyorum, o yüzden bilmediğimden soruyorum. Bu orta sehpa tüm motorlarda üzerinde takılı olarak gelmiyor mu? :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar