Lastik değişiminden sonra oluşan arıza.

selamlar,

motosikletin lastikleri eskidiğinden değişim yaptırdım.
işlemler bittikten sonra eve yol aldım , yaklaşırken motor ışığının yanıp söndüğünü gördüm.
durup motoru kapatıp tekrar calistirip yol aldım fakat yine de benzer şekilde yanmaya devam etti.
servisi arayıp sordum km okuyucusunda arıza var dediler.
neyse lastikciye geri götürdüm tekrar söktü taktı fakat değişen olmadı servise göster dedi,adam başından savdı desem yeridir.
servise gittim, onarım olmazmış ,parcanın değişmesi gerekiyormus 530 TL fiyat çektiler.
parçacılara sordum ettim kimsede yok maalesef çıkma yada uyumlu.
sonra az cok eli yatkın anahtar tutabilen arkadaşa söktürdüm lastiği meğerse içeride 180 derece aralıklı iki tırnağı da kırmış.
siz siz olun dikkat edin bu tip insanlara,memlekette adam gibi iş yapan sayılı anlaşılan.
resimleri de ekliyorum belki durum daha iyi anlaşılabilir.

xVJd0Z5

j8EH2tW

44EYzac

1ncjDlR

kN8lvvI

JDQJME.jpg

ODo653.jpg

zM0k1g.jpg

GD9Agv.jpg

yq0avM.jpg

Son düzenleme:
Geçmiş olsun aga.

Km reduktörunun yatagini bozmus,kanali merkezlemeden teker gobegini haldir haldir sıkmış,oda centigi ezmiş .keski ile törpule ve icine gres bas tekrar tak.çentikli kanala dikkat et.

Son düzenleme:
Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçmiş olsun, siz lastikçi de tam s.k suratmış..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

Geçmiş olsun, siz lastikçi de tam s.k suratmış..

"Sizin lastikçi" demek istedim, klavye azizliğinden "siz" demişiz, ayıp olmuş..

Ne ustalar gördük biz lastik basınç sensörünü kıranlar vs. lastikçiyiz diye geçiniyorlar

Geçmiş olsun. İşin ehlini bulmak da, yaptığı hatayı kabul edeni bulmak da ne zor oldu bu devirde.

olur öyle sensörü iptal edin ama nasıl edildiğini bilmiyorum ben, kablo falan kopmadan arıza ışığı veriyormu, kabloya direnç koyuyorlar kandırıyorlar

Geçmiş olsun. Gittiğiniz yerin adresini verin ki başkalarının da başına gelmesin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
geçmiş olsun

Geçmiş olsun aga.

Km reduktörunun yatagini bozmus,kanali merkezlemeden teker gobegini haldir haldir sıkmış,oda centigi ezmiş .keski ile törpule ve icine gres bas tekrar tak.çentikli kanala dikkat et.

tesekkurler, biraz uğraştık ama iflah olmadı parça kovalıyoruz bakalım,biraderin motosikletle idare edeceğim.

Geçmiş olsun. İşin ehlini bulmak da, yaptığı hatayı kabul edeni bulmak da ne zor oldu bu devirde.

tesekkurler, balans yapılması amacıyla götürmüştük yoksa lastik değişimini yapabiliyorduk.şimdi balansı da düzgün yapıldı mı yapılmadı mı şüphelenmedik değil,Allah biliyor artık.

iman gucuyle sıkmış gavat . gecmıs olsun hocam

tesekkurler,

olur öyle sensörü iptal edin ama nasıl edildiğini bilmiyorum ben, kablo falan kopmadan arıza ışığı veriyormu, kabloya direnç koyuyorlar kandırıyorlar

motosiklet viteste hareket ettikten sonra devir bilgisi gelmeyince hata kodu vermeye başlıyor.sensor takılı olmadığında da durum farketmez muhtemelen denemedim gerçi.manyetik bir parçaya benziyor başka çözüm arıyoruz,parça denk gelirse değiştireceğiz.

Geçmiş olsun. Gittiğiniz yerin adresini verin ki başkalarının da başına gelmesin.

tesekkurler,daha önce konusu geçmişti sanırım mudanya yolunda bp benzinliği geçtikten sonra sağda kalıyor.eski adı rf otomotivmiş ama şuanki ismi neydi dikkat etmedim.hatta balans makinesinde eski firmanın adı bulunuyor.

(ツ);4364849' Alıntı:

sağolun,umarım sizlerin başına böyle can sıkıcı durumlar gelmez.parça için de 530 lira fazla geldi bana göre bu kadar olmaz diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar