"Çok dik" yokuştan debriyaj+arka fren ile inmek

:) bunu görmemiştim. Nasıl abartan milletiz.

Öyle yol olmaz. Araçlar ne çıkabilir, ne de inebilir o yoldan. 30 derece bile inanılmaz dik bir yokuştur.

Bence de yol denemez ama belediye yapınca oluyor. Hatta ad bile veriyorlar, posta, fatura gibi şeyler geliyor, kaybolmuyorsun. :) araçlarda “seve seve” iniyor çıkıyor.. :wiinkk:

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:50 ----------

siz,bu başlığı açan arkadaşın düşmanımısınız? sizin yazdıklarının aynısını yaparsa olacağı tek şey burnu üstü çakılmak olur.45 derecelik yokuştan bahsediyor arkadaş.en güvenli yöntemi zaten kendisi bulmuş.o da arka fren.bundan daha güvenlisi yok.yokuş aşağı ön fren direkt olarak tekerin kilitlenmesi demek kayması demek düşmesi demek.böyl bir yokuş bulup lütfen önce kendiniz deneyiniz ön freni
40 derece yokuşta; yokuş aşağı ön freni hemen her akşam bol bol kullanıyorum, henüz zararını görmedim. Ama ön fren manetine gerektiği kadar/yeterli güç uygulamak yerine abanmayı tercih edenler ön freni kullanmaktan korkar orası ayrı...:wiinkk::rendeer:
Fren yapnayı öğrenmek lazım..:cat:

Son düzenleme:
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Cevapları okurken bildiğim her şeyi unuttum. :silent:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
isteyen ön freni sıksın isteyen arka freni sıksın en uygun yöntemi bulsun. anlaşılan bu işin "virajda bakışı kaçırmıcaksın" gibi kesin bi hükmü yok.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
"Ya saymayı bilmiyor ya da dayak yememiş" derler ya, öyle bir durum bizimki de.

ab113d9ada62daf75b0d9230e082c704e7baaab4.jpg

volkswagen-touareg-45-degree-hill-climbing-ability-small-88826.jpg

Eskiden geometri diye bir ders vardı, sonradan böyle oldu.:p
Sorsan, gönye, iletkinin ne olduğunu bilmezler

Arkadaşım sorunun cevabı çok basit.

Yokuşun dikliğine göre, viteste ve gaz vermeden ineceksin.

Hangi fren konusuna gelirsek;
Yeterli geliyorsa sadece arka freni kullanacaksın.
Arka fren yeterli gelmiyorsa, kaydırmadan yumuşak yumuşak ön frenide kullanacaksın.

Bunda bu kadar kafaya takacak bir durum yok.

D hiçbiri frenleri kombineli olarak kullanırsan sıkıntı olmaz ayrıca motosikletinin kitapçığındada bunu belirmiştir üreticisi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar