Yok, rica ederim, kaealamak ne kelime.zamanım yoktu uzun yazamadım.Firma adı bu, antalyada üretim yaptıklarını ifade ediyorlar bundan bile emin değilim zira aynı çantalar , tıpatıp aynı modeller aliexpresste de satılmakta. Çantayı sahibinden sitesinden aldım. Kişi isimlerine gerek yok. Fiyatı uygundu ama yinede 1500 tl ye yakın. Full takım olarak aldım.sırt dayama iç çanta vs. Malzemesi güzel ama baya baya ağır. Tablayla beraber 7 kg. Herneyse çantanın n11 vs başka yerlerede de satışı vardı. İlk olarak trexes düşünmüştüm ama elinde hazır yoktu ıspartadaki üreticisinin, bende yola gitmek istiyordum, dolayısıyla haxır olan "motr" markasına yöneldik. Aldığım kişi bayisi gibi konuştu. İşi bildiği belliydi. Kötü tarafı fatura göndermedi. Ben çok önemsemedim fatura işini. Oysa şimdi anlıyorum ki çok önemliymiş. Çantayı burda bir ustam var ona taktırdım. İlk takıldığı andan itibaren bir sallanma söz konusuydu aldığım kişiye yazdım sorun olmaz sallanır zaten esner dedi. Akabinde ben kuyruk kırılabilir endişesiyle bu sefer netten araştırıp üreticiyle yazıştım. Bana önerilerde filan bulundu ama kimden aldınız gibi bir soru hiç sormadı.kılma olayı gerçekleşince ben ilk iletişimi whatsapp ta yazışmış olduğum kişi
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
yazdım. Niyetim iade yeni tabla temini vs zaten değildi -zira 4 mm aluminyum malzemeye güvenim kalmamıştı ve burda bir ustayla aynı tablayı 4 mm çelikten lazerde kestirmeye karar vermiştik- amacım firmanın üretimini check etmesini tafsiye etmekti. Adamın direk tepkisi resimlerini cekip gönderin oldu ama bunu ürünü merakından değilde benim bedavacı olduğumu sanmasından istediğini hissettim. Devamında bizden mi aldınız , yok bizim çanta değildir gibisinden itirazlar başladı. Bende resimleri çekip gönderdim. Çanta bizim ama tabla bizim değil diye söylediler ayrıca kanımı donduran şu ifadeleri kullandı bey!fendi, " avukatımızlada görüştüm zaten eğer tehlikeli bir durum olsaydı faturanız olmadığı için bizim bir sorumluluğumuz olmazdı." E oha ..ne deyim..Adamın derdine bak. Devamında ben satın aldığım kişinin adını vs de söyledim bana onunla zaten davalıyız tablayı o kestirmiştir vs gibisinden geçistirdi. Adamda resmen elimde fatura olmamasının özgüveni vardı. İlk başlarda telafi edelim orjinal tabla gönderelim ağzıyla konuşan vatandaş adresimi vereyim gönderin deyince bu rahatlıkla çark etmis vaxiyette size iyi günler dilerim diye birde dalga geçerek yüzüme kapattı. Ben bu sefer aldığım kişiye dönüş yaptım, oda üretici hakkında farklı hikaye anlattı. Yani sonuç itibarıyle üreticinin bayileriyle hiç bir diyaloğu yokmuş meğer tablayı onlar mı üretti de vazgeçtiler bu tasarımdan yoksa bayi kafasına göre mi kestirdi mechul . Bu ticari anlayıştaki insanlardan mal aldık. Ders oldu, ben lazerde kestirdim celikten, 700 gr yerine 2 kg oldu ama sağlam oldu. Esneyebiliyorda ayrıca usta hafifletmek için delikler delmis. Gayet güzel oldu. Kırılmaz bükülür. Malum bükülme kendini belli eder ama kırılma çok tehlikeli.
Sonuç olarak bu şahıslar malının arkasında durmadı, bayi ile sorunluyuz ayaklarına yattı çantanın kendi çantaları olduğunu kabul ede ede kesilmeyen faturanın arkasına sığındı. Adamın dediğine bak, el vicdan, fatura olmadığı için kaza vs durumunda onları hiç bağlamazmış...mentaliteye bak...yazık...silinip gider birgün..