- Konu Yazar
Yalnız bir şeyi hatırlatmadan edemeyeceğim; saydığın motorların hiç biri cross değil. Cross deyince çok başka makinalar akla gelir. Yani bu aletlerin hiç birinden öyle hoplamalı zıplamalı bir beklentin fazla olmasın. Ha ben mesala zamanında Ybr ile bir çok enduro kullanıcısının bile girmeyeceği yerlerde sürdüm, ama dediğim gibi cross ayrı bir dünya.
Elbette biliyorum, hatta bugün cross dediğimiz makinelerin aslında enduro olduğunu da biliyorum. Cross'ların yola çıkma izni olmaz, CRF-R gibi düşünelim. Hafif, yüksek performans, büyük ihtimalle iki zamanlı vesaire. Lakin aramızda cross kaldı işte adı, çok da uzatmıyorum. Bu aletlerle scrub and whip yapılmayacağının farkındayım, WR125R dahil buna.
Benim istediğim beni arazide rahat rahat gezdirsin, ufak tefek hoplayıp zıplamama müsaade etsin. Cross'un tadını biraz alabileyim istiyorum. WR'yi de bu yüzden istemiştim biraz aslında, yoldan sıkıldım artık. Hep aynı yollara girip çıkmak sıkıyor bir yerden sonra. Arazi çoğunlukla öyle değil, patika vesaire olsa da yoldan rahatlıkla çıkılabiliyor. "Şuraya girebilir miyim ki?" derdi olmasın istiyorum. Ama bir yandan da, araziye gitmek için asfalt yollardan geçmem gerekiyor, ya da araziden araziye gezerken asfalt yolla karşılaşırsam bütün rahatım kaçmasın istiyorum.
Kısaca istiyorum da istiyorum, nasılsa istemenin sınırı yok :mrgreen: Lakin her şey ekmek ve köfte oranına bağlı işte. O yüzden kararsızlıklardayım tayfa. Birheves arkadaş satma sıkıntısının çok da olmadığından bahsetmiş; üstelik dibimde, Zonguldak'ta. Bu işime gelmedi desem yalan olur. Lakin bir yandan da bakıyorum, Ankara gibi merkezi yerdeki bir alet haftalardır ilanda duruyor. Belki motorla ilgilidir ama, göreceğiz artık.
Fakir olduğumdan gönlüm Lifan'a kayıyor. Malum, Çinli fakirin hem dostu, hem düşmanı. Alırken ucuz, bakarken maliyetli oluyor motordan anlamıyorsanız. Ben kendi çapımda anladığımı düşünüyorum, lakin alet edevat olmadıkça her şey bir yere kadar.
Neyse, uzattım yine. Değerli fikirlerinizi esirgemeyin kayınçolar.