Yağ tapasının içine mıknatısı mengene vb aletler yardımı ile sıkıştırarak çakıyorsun. Yağ tapasını deldin ama mıknatıs deliğe girerken sıkı girmedi mi?
O zaman da aluminyum ya da bakır gibi yumuşak bir metali tapa ile mıknatısın arasına sıkıştır. Öyle çak yerine. Ben meşrubat kutusunsan kestiğim aluminyum parçasını kullanmıştım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------
Dediklerimle çelişmiyorum ama ülkemizde anlaşılması uygulanması belki kuşaklar sonra olacak şeylerden bahsediyorum.
Benim paraya ihtiyacım yok ama evet hayallerim için paraya ihtiyacım var.. Neden? Çünkü anarşist değilim, düzen değişsin insanlar köle olmasın diyorum ama dünya batsın düzen yıkılsın da demiyorum.
Dünyada rezalet halinde de olsa kurulu bir düzen var. O düzenin adı kapitalizm yani sömürü. Evet o düzenden çıkmanın yolu da o düzenin kurallarıyla oynamak. Evet o yüzden de sermayeye ihtiyacım var. Kişisel olarak ben zaten komik paralara geçiniyorum.
Ben çalışmıyorum dedim ama eksik oldu. Ben bir ''işte'' çalışmıyorum. Onun haricinde köpek gibi çalışıyorum ama para için değil. Sevdiğimden, anlamlı bulduğumdan.
Günde 3 öğün yemek yemek, barınmak, belki yılda bir kötüsünden sağlık hizmeti almak, bir iki gezmek için tüm hayatını bir patronu ya da şirketi zengin etmek için harcamamak konusunda ben maalesef haklıyım.
Kimseyi küçümsemedim ama üzülüyorum. Benim insanlara demek istediğim yaşamak için köle gibi çalışmaya gerek yok. Hatta bazen çalışmaya da gerek yok. Bu kadar basit. Benim bir işte çalışmıyor oluşum para kazanmadığım anlamına gelmiyor.
Sizlere en son işimi anlatayım. İngilizce biliyorum, ingilizce çeviri yapıyorum, ihale evraklarının hazırlanmasına yardım ediyorum, yeri geliyor satış yapıyorum, yeri geliyor fotoğraf çekiyorum, yeri geliyor bilgisayarda kurgu yapıyorum, yeri geliyor şirketin takvim tasarımları için matbaa matbaa geziyorum, internettesi satış sitesinin stok durumunu kontrol ediyorum, şirketin internet sitesini kontrol ediyorum, şirketin sosyal medya hesapları bende.... Şimdi aklıma gelmeyen başka işler de yapıyorum... Tüm bu işleri yapmaya çalışıyorum ama patron beni yeri geliyor yarım saat azarlıyor.
Bunların dışında patron manyak olduğu için iş yerindeki herkesin psikolojisini bozmuş. Herkes birbirine hırlıyor laf sokuyor. Kimsenin yüzü gülmüyor....
Her gün işe zorla gidiyorum..
Aldığım maaş? 2000 lira artı yemek. 2000 lira içine asgari geçim parası da dahil. Yani şimdi değer mi? Değmez arkadaşlar. Hayat çok kısa. Dünya çok güzel. İnsan 500 lira ile de yaşar.... Önemli olan mutlu olmak, huzurlu olmak, dengeli olmak.
Çalışmayın demiyorum. Para için köle olmamaya çabalayın diyorum.