Yurtdışından arbalet getirtmek mümkün mü ? kişisel olarak getiremezsek bile okçuluk sporuyla ilgili yerler getirtebilir mi ? veya spor mağazaları ?
Yurtdışından getirtmek yasal yollardan mümkün değil diye biliyorum. En azından sipariş edilerek. Arbelet bizim gümrükteki yasaklı maddeler listesinde. Nitelikli suikast ve cinayet aleti olarak tanımlanmıştı diye hatırlıyorum.
Yurtiçinde ise satış yapan yerler görmüştüm ama hepsi el yapımıydı. Çok nadiren sahibindende gerçek arbeletler görüyordum önceleri. Herhalde kendi araçlarıyla gizli yollardan veya çok önceleri sokmuş oldukları arbeletlerdi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
Ok yapımı işini hafife almamak lazım. Aynı malzemeyi kullanıp aynı düzlükte oklar elde etttiğinizi varsayalım. Çok ince ağırlık farkları bile her atışta ciddi farklar yaratacaktır. Hassas işlerden biri olan arka tüyler en basit yöntem olan plastik parça yapıştırma ile bile yapılsa yine ince farklılıklar olacaktır. O yüzden özellikle geleneksel okçulukta işinde çok mahir olması lazım okları yapanların. Ya da seri üretim şekliyle hazırlanan geleneksel görünümlü oklar kullanılıyor.
Son düzenleme: