emniyet şeridi adından da anlaşılacağı gibi trafiği tehlikeye sokacak durumda olan araçların geçip bekleme yapabileceği emniyetli bölgedir.
motosiklet de motorlu taşıt olduğu için o da aynı kategoride değerlendirilir.
ancak motosikletin hacmi sebebiyle çoğu yerde bu emniyet şeridi kullanımına göz yumulmaktadır. çünkü bi engelle karşılaşsa daha çabuk trafiğe girebileceği düşünülmektedir.
sonuç olarak, emniyet şeridi hiçbir araç tarafından keyfi kullanılmamalıdır.
Arabayla filtering yapmaya çalışanlar var emniyet şeridine girmek ne ki ?
Ben hem otomobil hem de motosiklet sürücüsüyüm. Ne demek istediğinizi çok güzel anladım. Benim de merak ettiğim şu: Emniyet şeridi ne demek? Motosiklet bir araç mıdır ve kurallara uymalı mıdır? Sorum size değil sadece tüm motosiklet kullananlara.
Yapmaya çalışan değil yapanlar da varçok sıkılırsam dalıyorum her tarafa, araba da ufak olduğu için geçip gidiyorum. Ayna kontrolüm ve araç hakimiyetim iyi olduğundan şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Motosikletten sonra arabaya binmek çok büyük sıkıntı yaratıyor.
Konuyla ilgili olarak da evet emniyet şeridine girmeyi ya da aracın yarısı emniyette gitmeyi ben de anlamıyorum. Dün akşam aynasız biri sağdaki kanala uçuracaktı beni.
Yapmaya çalışan değil yapanlar da varçok sıkılırsam dalıyorum her tarafa, araba da ufak olduğu için geçip gidiyorum. Ayna kontrolüm ve araç hakimiyetim iyi olduğundan şu ana kadar bir sorun yaşamadım. Motosikletten sonra arabaya binmek çok büyük sıkıntı yaratıyor.
Konuyla ilgili olarak da evet emniyet şeridine girmeyi ya da aracın yarısı emniyette gitmeyi ben de anlamıyorum. Dün akşam aynasız biri sağdaki kanala uçuracaktı beni.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------
peki otomobil kullanırken sağınızdan geçen motosikletlere kin besliyor musunuz. İstanbul trafiğinde emniyet şeridi gibi bir gerçek var. Motosikletlere müsamaha gösteriliyor. Bana emniyet şeridinde yol veren polis bile oldu. Otomobilin ilerleyemeyeceği halde sağ tarafa çok yakın gitme sebebi nedir. Bence düşüncesizlik. Kasıtlı olarak yapan belki %5tir.
Emniyet şeridine girilmez demeyin, linç ediyorlar burada adamı.
Çok mu dokundu ki her emniyet şeridi konusuna yazıyorsun bunu :mrgreen:
Dokundu diyelim, ne olacak?