Goruntu onemli diyorsaniz kesinlikle Vespa. Delight'ta basarili ama bana kalsa Vespa derim. Ayrica bu ikisi arasinda - her ne kadar Vespa'nin bakim, iscilik, parca maliyeti Yamaha'ya gore yuksek olsa da - Vespa'nin dizayn ve parca olarak daha kaliteli oldugunu soylemek gerekli. Her ikisinin de agirligi neredeyse ayni, yaklasik 100kg. Boyunuzu/kilonuzu gozonunde bulundurarak iki modeli de denemenizi oneririm. Vespa'nin yakit tanki daha buyuk sanirim, Delight'in 4.4lt yazilmis, oldukca kucukmus. Vespa'nin Yamaha'ya gore en buyuk ozelligi evladiyelik olmasi acikcasi, Vespa'nin her zaman ikinci el sansi daha yuksek.
Onerim her iki modeli de deneyebiliyorsaniz markanin bayisine gidip denemeniz, yolda gidis, ses, goruntu, gidon donus, kullanim kolayligi karar vermenizi kolaylastiracaktir.
Guvenli ve eglenceli surusler

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:11 ----------
Vize dediğiniz nedir zor bi işlem mi? Açıkçası vespayı marka ve görüntü açısından istiyorum yanık zahmetli olur mu ikinci el? Yamahanın altı çok alçakmış tekerlekleri de çok kaliteli değilmiş. Motor olarak çok kaliteliymiş ama vespa ile arasında kayda değer bi fark var mıdır?
Vize yani teknik muayene islemi yaklasik 30 dakika suren bir islem ancak randevu almaniz, sizden onceki musterinin islemlerinin uzun surmesi vs zamani etkiler. Motosikletlerde vize suresi 2 yil, yani 2 yilda bir yaptiracaksiniz. Randevu alip gidiyorsunuz, teknisyenler frenleri, stoplari, lastikleri, farlari yani trafikte guvenligi tehlikeye atacak teknik ozellikleri kontrol ediyorlar ve bir miktar para aliyorlar

Kolay bir islem kisaca.
Yanilirsam diger arkadaslar duzeltsinler, benim gorusum.
- Italyan motosikletleri; Dizayn, teknoloji, ust kalite, kullanim kolayligi, yuksek fiyat, ozel parcalar. (Piaggo, Vespa, Aprilia, Ducati vs.)
- Japon motosikletleri; Basit dizayn, orta/ust kalite, kullanim ve erisim kolayligi, dusuk bakim ucretleri, (Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki vs.)