aşağı yukarı quick shifter

sonradan takılanlarda genellikle yukarı ama takmışken tam olsun, daha önce uğraşmış olan var mı

Sonradan takılan derken? Motorun nedir? Bende africa twin dct var ben sonradan taktirdim orjinal parça taktirdim vites gibi aşağı yukarı oluyor.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Vites küçültürken ne işine yarayacak shifter ? Yarışlara mı katılıyorsun da devir hız kaybetmeden vites küçültme derdindesin ? gazı bırakma debriyajla vitesi küçült bedeva para harcıyorsunuz

Asagi shifter upshiftten cok daha karmasik bir algoritmadir. Bu yuzden fabrikadan motorunuz ona uygun sekilde gelmiyorsa bulasmanizi onermem.

Debriyajsiz vites indirme ateslemeyi asagi vites icin kesme kisminda komplike bir islem oldugundan elektronik olarak bunu yapan bir urun edinseniz de cok yetkin birinin bunu motorunuza gore ayarlamasi gerekir. O urun ilk defa denenen motorlardan birine sahipseniz, sanzimani elinize almamaniz icin dogru degerleri ogrenip fabrikaya danismaya kadar gider o is.

Upshift ise cok basittir, herhangi bir urun otomatikman uygulanabilir.

Zaten halihazirda bu sistem motorunuzda yoksa bir zahmet sikiverin debriyaji vites indirirken :)

Bu quick shifter zararlı bir zıkkım değil midir? Ben ustaya sordum, drag yapmıyorsan gerek yok, aktarmayı yorarsın dedi.

Asagi shifter upshiftten cok daha karmasik bir algoritmadir. Bu yuzden fabrikadan motorunuz ona uygun sekilde gelmiyorsa bulasmanizi onermem.

Debriyajsiz vites indirme ateslemeyi asagi vites icin kesme kisminda komplike bir islem oldugundan elektronik olarak bunu yapan bir urun edinseniz de cok yetkin birinin bunu motorunuza gore ayarlamasi gerekir. O urun ilk defa denenen motorlardan birine sahipseniz, sanzimani elinize almamaniz icin dogru degerleri ogrenip fabrikaya danismaya kadar gider o is.

Upshift ise cok basittir, herhangi bir urun otomatikman uygulanabilir.

Zaten halihazirda bu sistem motorunuzda yoksa bir zahmet sikiverin debriyaji vites indirirken :)

Valla ben bilmem ben assagiyada istiyorum, neden zorki gazi biraktigin gibi assagiya attiginda da geciyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
vites küçültme işine genelde hiç bir firma standart olarak koymaz.pek o işe girmiyorlar çünkü küçültme demek yarış demek pist demek.sokakta pek iş yapmıyor.herkes ışıklardan kalkmayı hiç gecikme olarak istiyor ama neden küçültsün.ayrıca evet devri,vitesi,dişlileri çok daha yoran bir olay küçültmek.benim bildiğim ducati 1299 s corsa bilmem ne bmw hp4 modellerinde var.r1m de varmı bilmiyorum yani toplasan 5i bulmaz fabrikasyon motorlarında vites küçültme.

vites küçültme işine genelde hiç bir firma standart olarak koymaz.pek o işe girmiyorlar çünkü küçültme demek yarış demek pist demek.sokakta pek iş yapmıyor.herkes ışıklardan kalkmayı hiç gecikme olarak istiyor ama neden küçültsün.ayrıca evet devri,vitesi,dişlileri çok daha yoran bir olay küçültmek.benim bildiğim ducati 1299 s corsa bilmem ne bmw hp4 modellerinde var.r1m de varmı bilmiyorum yani toplasan 5i bulmaz fabrikasyon motorlarında vites küçültme.

aynen en son modellerde var ama sonradan takmak istiyorum

yukarı kaydırmada problem olmuyor. Fakat aşağı kaydırmada kısa kısa gaz vermesi gerek motorun. Bu da yazılımla olabilecek birşey. Bildiğim kadarıyla aşağı quickshifter aldığında bir elektronik modül çıkıyor. onu da motorun ecu'su ile TPS arasına baypas etmek gerekir. Tam emin olmamakla beraber birde yazılım yüklenmesi gerekiyor diye hatırlıyorum. Bu sebeplerden dolayı elektronikten anlamayan birine yaptırma bu işlemi. Yaklaşık olarak 2bin tl civarında bir masrafı vardı o zamanlar. Fakat şimdi nedir bilmiyorum. Birde bu arada debriyajı ayrıdan kablo çok çabuk kopuyormuş.

Bazaz qs kullanıyordum çok memnun kaldım tavsiye ederim sitesinden marka model seçerek olup olmadığına bakabilirsiniz şanzıman i sizden daha çok düşünüyor bazaz ;) www.bazzaz.net sitesi

Son düzenleme:
benimki manuel kuyik şiftır. hem yukarı hem aşağı sorunsuz çalışıyor

Naptın hocam buldun mu yukarı aşşağı çalışan quickshifter (bazzaz çalışıyormu yukarı aşağı)

hepsi yukarı çalışıyor ama aşağı geldimi iş orj kadar değil çünkü aragaz vermiyor o yüzden gaz açık olması gerekiyormuş, ben alıp takmadım henüz ama o kadar elektronik bağlıyoruz zaten neden aragaz veremiyorki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar