Motoru çalıştırınca arıza lambaları yanıyorsa sıkıntı vardır. Kitapçığı oku. Rx3'ün göstergesi nasıl bilmiyorum ama yağ lambasıdır diye tahmin ediyorum o da yağ pompası çalışmadığından yanar zaten.
Cevabınız için sağolun. Kitapcikta yanıp sonerse arıza vardır diyor. Bir de "Motosikletiniz EFI yakıt enjeksiyon sistemi ile donatılmıştır. Kontağı açık konuma getirdiğinizde gösterge ekranında uyarı lambası
yanacaktır ve sönmeden kesinlikle marş düğmesine basmayınız." diyor. Ben de EFI ışığı yani "N" gostergesinin yanındaki ışık hep yanıyor. Calistirdiktan sonra sönüyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Arkadaşlar. Ramazan Bayramınız kutlu olsun.
Boşta ışığının yanındaki motor ikaz lambası, motor çalışmadan sönmez. Yazdıklarınızdan bu şekilde anladım. motor çalıştıktan sonra da ışık yanmaya devam ediyorsa arıza kodu veriyordur.
Videodaki işlem doğrudur. Ancak açma kapama süreleri doğru olmalı. Çok seri aç kapa yaparsanız işlem gerçekleşmez. Kontağı açtığınızda enjeksiyon sesini duyana kadar bekleyin. Sesi duyduğunuzda kapatın tekrar açın yine sesi duyun kapatın. 3'üncü açışta arıza kodunu sayması lazım.
Debriyaj çekince ses kesiliyor demişsiniz. Buradan sorunun dişli ve zincirden kaynaklanmadığı sonucuna ulaştım. Ayrıca bu ses sadece boşta iken mi yapıyor. viteste iken ses var mı?
Sesi tırtırtır diye niteleyince ben farklı düşündüm. Ses debriyaj tasından vurma sürtme gibi değilde şırıltı şeklinde (dönen bir metalin çıkardığı gibi) bizim motorlarda da var. debriyaj tası somununu sıkılması ile bu sesten kurtulan bir arkadaşımız vardı. 1-2 sayfa geride anlatmıştı. Ancak sesin kaynağını doğru tespit etmek lazım. Gereksiz motor açmanın anlamı yok.
Kolay gelsin. Motorunuz hayırlı olsun.
Cevabınız ve ilginiz için çok teşekkürler. Ilk çalıştığında o ses yok ama dedigim gibi bi 4 5 km gidince dediğiniz gibi sanki dönen bir metal sesi geliyor. Motora yabancı olduğum için şimdiden onlem almak amaçlı sordum ama büyük bir sıkıntı değilse önemli değil. Dediğiniz şekilde bir daha arıza testi yapacağım. Gerçi calistiktan sonra sönüyor