Motor performans artırma

Arkadaşlar arora ar150a motorumm var şimdilik 120 yi geçmiyor sibob ayarı falanda yapılı ama 7 senedir hava filtresini değiştirmedim sadece temizleyip takıyorum performansı biraz düşük geldiği için performans için hava filtreleri varmış onlardan almayı birde performans bujileri varmış ondan takmayı düşünüyorum sizce bi fark olur mu

Arkadaşlar arora ar150a motorumm var şimdilik 120 yi geçmiyor sibob ayarı falanda yapılı ama 7 senedir hava filtresini değiştirmedim sadece temizleyip takıyorum performansı biraz düşük geldiği için performans için hava filtreleri varmış onlardan almayı birde performans bujileri varmış ondan takmayı düşünüyorum sizce bi fark olur mu

7 S E N E 7 SENE

7777777

bence hic elleme bi 7 sene daha oyle devam et.

tost makinasi gibi dusun. yeni tost makinasinda yapilan tost nasil tatsiz tussuz olur, ama bir de yillardir tost yapilan sanayi sitesindeki tostcunun tostunun lezzeti gelsin aklina.

hem hava filtresi yaslandikca, yillandikca guzellesiyor. daha verimli calisiyor.

sen bi 3 sene daha oyle sur bence. 10 yil oldu mu bakalim sonrasina.

nice 7 lere 77 lere diyerek geyigi bitiriyorum burda.

kal saglicakla.

Beyler geyik geçmek yerine mantıklı bişeyler deseniz olmaz mı köyde kullanılan bir motor yani traktör değil sonuçta o kadar çok üstüne düşmüyorz maşallahı var tabi birde km si daha 14 binde

Çin malı motor hem 7 senedir çalışıyor hem de 120km/s hız yapabiliyorsa sakın elleyip bozma. 7 senedir ne yapıyorsan aynen yapmaya devam et. Belli ki bir bug bulmuşsun. Tıpkı süper marioda 3-1 sonunda sınırsız can veren nokta gibi.

Beyler geyik geçmek yerine mantıklı bişeyler deseniz olmaz mı köyde kullanılan bir motor yani traktör değil sonuçta o kadar çok üstüne düşmüyorz maşallahı var tabi birde km si daha 14 binde

Valla hocam o filtreyi orijinaliyle de değiştirsen performansın artar. Normal yolda kullanırkenki filtre ömrü ile köy yollarında kullanırkenki filtre ömrü neredeyse yarı yarıya. Yenisini takarsanız da performans değişir diye düşünüyorum. Yüksek hacim yoksa açık hava filtresi öyle aman aman farketmez.

Performans buji dedikleri de iridyum buji o da gereksiz bizim motorlara. Kısaca orijinal parçalarla buji filtre yağ değiştirin motorunuz adam olur.

Zaten her yıl kendim yağını değiştirir siboblarına bakarım hava filtresini de basınçlı hava ile temizlerim zaten bi sünğerden ibaret olduğu için pek umursamamıştım ama burda ki yorumlara bakılırsa baya önemliymiş

Motoru zemzemle mi yıkıyorsun yoksa okunmuş yağ mı koyuyorsun çin malı arora 7 senedir sağlam ve 120lerde geziyor

10 yildir hep ayni seyi yaziyorum. Bu tuyoyu ogrenen de bana surekli dua ediyor abi sen ne buyuk adammissin diye.

Motorun daha hizli gitsin, daha cok performans sahibi olsun istiyorsan motorunu satip daha guclu bir tik buyuk bir motor aliyorsun.

Egzoz rulmanını değiştir.Ben SKF marka taktım 196 kesiciye giriyor artık (yokuş yukarı)

Şöyle bir değişiklik olur, kolun yorulmaz ayran içerken çünkü artan titreşim yüzünden ayran çalkalamaktan başka bir işe yaramaz hale gelir. :)

Bir süre Arora Zorro 180 kullandım da, böyle rezil bir makine yok, her binip indiğimde parkinson gibi zangır zangır titriyordu dizlerim.

Yok kardeşim ne titreşimi gayet rahat motor titreşim felan da yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar