Kısa ve Öz 2:
var
neden var:
- insanların motosiklet tutkusu giderildi
- fiyatlar uygun, yedek parçalar uygun, servisler var
- rekabet ortamı kızıştı, fiyatlar ucuzladı
- Türkiye'dekiler, Yerli Kazığı yemeden kurtuldu (kanuni, ramzey vb. yerli firmalar. size sesleniyorum. güya yerli, çinden getirip burda topladıkları motoru yerli diye satıyorlar. tamam buna bir şey demeyelim ama ya fiyatları neydi öyle. 2 sene önce bir kanuni 250 seyhan 4500 TL peşin para idi. bir kanuni 250 tiger 5500 tl idi. şimdi ise 3500 tl ye 250 lik makine var. seçin beğenin alın. neydi bunların o zamanki kazıkları? şimdi motor getiren firmalar çoğaldı, satamıyorlar, bol bol fiyat indiriyorlar. o zaman attıkları kazıkları yiyenler ne olacak? onlara ayıp ettiler. demek ki, o işten çok para kazandılar o zaman. şimdi de kalkmış, "yerli üretim darbe yiyor, aman tedbir alalım" diye feryat ediyorlar. kardeşim, senin yerli üretimin benim umrumda bile değil. dünyanın global pazar haline geldiğini görün artık ve ona göre tedbir alın, güzel modeller çıkarın, kampanyalar düzenleyin vb. her ne ise, işinizi biz mi öğreteceğiz size. size tavsiyem, profesyonel danışmanlık hizmeti alınız.)
- çinliler kaliteli motosiklet de yaparlar, siz yeter ki parayı verin ve siparişinizin özelliklerini anlatın
bazı arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. geçmişi bir hatırlayınız, ondan sonra burda muhakeme yapınız. elbette bu işte yeni olanlar, geçmişi bilemezler. o zaman bilmeden yazmanın bir anlamı yok. bir bilene sormakta fayda var. japon motorlara oh oldu. öyle oh oldu ki, çinliler onların fiyatlarını durdurdu bir yerde. herkesin bildiği honda her yıl fiyatları iyi artırırdı. şimdi epeydir yerinde sayıyor. gerçi.. burda japonlar ile çinlileri kıyaslamak yanlış olur. doğrusu şöyledir. japonların hedef kitlesi, bizim gibi bu yazışmaları yapanlar değil zaten. biz onların umrunda bile değiliz. siz merak etmeyin. onların bu konuda bir endişesi yok. pazarlama dertleri de yok. çünkü onların müşteri kitlesi farklı. alacak olan zaten gidip alıyor. 2. elleri de iyi para ediyor. ama var ise sizin o kadar paranız, siz de gidip alın. ne diyelim.
iyi oldu arkadaşlar iyi oldu, sıkmayın canınızı.
-