Her marka farklı abs beyinleri ve farklı tepkime süreleri kullanıyor. Misal veriyorum bir bmw 1200 gs abs devreye girme ve tepki süresiyle nmax tepki süresi aynı değildir. Evet çok fazla güç farkı olsa bile 1200 kullanan biri abssiz bir motosiklet asla kullanamam diyebildiği gibi. Nmax kullanan bir adam abs olmasada kullanırım motosiklet diyebilir. Şu an ki motosikletim 1200 süper tenere orta seviye bir abs kullanıyor.
Yorumlarda bazı arkadaşlar abs olmadığı zaman motosikletin direk kaydığını ve bu şekilde daha hızlı durulabildiğini şöylemiş .. Herzaman absden önce durmak için tekerlekleri kitlemenize gerek kalmayabilir. Bu sizin fren kondisyonunuz ile alakalı bir durum. Çok iyi abs beyinleri haricinde abs motoru insan beyninden daha hızlı çalışamaz. Sonuçta elektronik bir sensör yardımıyla kontrol ediliyor. Başlığı açan arkadaşa şunu söylemek isterim insanları ve kendini ezebilirsin fakat bu işi bilip bilmeden insanları tanımadan hiçbir eğitim almadan bu tip bir başlık açman buradakileri değil seni keko ( anlamını bilmesemde ) yapıyor. Adama sen rossimisin ulan demeye gerek yok rossinin beyni neyse seninkide o. Çok kondisyonlu bir kullanıcıysa benim abs ile durduğum süreden daha kısa bir sürede lastiklerini kitlemeden durabilir.
Hiçbirzaman bir enduro ve bir racingin abs sistemi aynı tepki süresiyle çalışmaz. Buda eğer altınızdaki motosikleti doğru zemin ve doğru şekilde kullanıyorsanız abs işe yarayacaktır.
Son zamanlarda yeni nesil jiplerde ve arazi araçlarında off road abs adı altında farklı abs tepki süreleri ve farklı sistemler kullanılmaktadır. Bunun sebebi aracın hem asfaltta hem arazide kullanılabilmesidir.
Sonuç itibariyle abs her durumda konfor ve rahatlık olarak şehir motosikletlerinde mutlaka bulunması gereken bir özellik fakat arazi kullanımları gibi yüksek performanslı motosikletlerde istenildiği zaman zemin ve performans durumuna göre absnin devreden çıkarılabilmesi abs beyninin zemin yapısını tahmin edemediğindendir...
Altınızda çakıl, toprak gibi hareketli bir zemin varsa ve kullandığınız motosiklet sokak motosikletiyse o abs fayda yerine zarar olabilir..