Motorun üstündeki plaka ile motor aynı değil?

Kolay gelsin iyi günler, bugun motor almaya karar vermişdim anlaştık adamla motor rks titanic 150 s. 5664 e hasar kaydı için mesaj attığımda motorun jaguar 100 olduğu ve hasarının olmadığı yazıyor. Kafam buna takıldı arkadaşım motorlarda oluyor gibi bi şeyler söyledi ama içim rahat değil yardım ederseniz çok sevinirim.

ruhsatın fotoğrafını isteyin bence. ruhssatta farklı marka yazıyorsa o zaman sıkıntı vardır işte

Bazen sigorta şirketleri model çıkmayınca başka model girebiliyor böyle bir ihtimal var

Motosikleti
Yok
Benim otomobil görünüyordu :)
Ruhsattaki marka, model, plaka ve sasi numarası önemli.

Kolay gelsin iyi günler, bugun motor almaya karar vermişdim anlaştık adamla motor rks titanic 150 s. 5664 e hasar kaydı için mesaj attığımda motorun jaguar 100 olduğu ve hasarının olmadığı yazıyor. Kafam buna takıldı arkadaşım motorlarda oluyor gibi bi şeyler söyledi ama içim rahat değil yardım ederseniz çok sevinirim.

Benim otomobil görünüyordu :)
Ruhsattaki marka, model, plaka ve sasi numarası önemli.
😁 Otomobil görünse keşke, bi an jaguar 100 aldınız demelerinden korkuyordum 😂

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:44 ----------

Ya bi de motorlarda şasi numarası nerde oluyor abiler

Ruhsatta aynı marka model aynı plaka görünüyorsa bile sıkıntı olur mu

yok o zaman hiçbir sıkıntı olmaz. aslında ruhsatta farklı bir şey görünmesi bile vizedeki adama bağlı. vizeye soktuğunuzda sıkıntı çıkabilir sadece. onun dışında bir sıkıntı yok. ama en en kötü ihtimal vizede red yiyip yeni ruhsat çıkarmanız gerekir plaka ile beraber. ruhsattaki şase no aynı ise tabi ki

yok o zaman hiçbir sıkıntı olmaz. aslında ruhsatta farklı bir şey görünmesi bile vizedeki adama bağlı. vizeye soktuğunuzda sıkıntı çıkabilir sadece. onun dışında bir sıkıntı yok. ama en en kötü ihtimal vizede red yiyip yeni ruhsat çıkarmanız gerekir plaka ile beraber. ruhsattaki şase no aynı ise tabi ki

Teşekkür ederim sabah danışacak ve bana akıl verecek insanların olması çok güzel

Benim motosiklette de olmuştu. Sigorta yaparken listede modeli bulamamıştı sigorta şirketi başka model yazdı bir şey olmaz önemli değil dedi. İkinci sefer sigorta yaptırırken düzelttirdim. Benim şasi numarası gidonla şasenin birleştiği yerde yani ön amortisörün üst tarafında.

Motosikleti
Yok
Gidonun şasiye bağlandığı yere bak. Benim scooter da şasi numarasına ulaşmak için küçük torpidoyu açıyorsun bir de kapak var onu açıyorsun. İyi saklamislar İtalyanlar :)

Motosikleti
startwin thunderstar 1200 tdi
Bazıları sigorta çıkmadığı için olabilir demiş ama Rks Titanic 150 s bende var bir çok sigorta firmasından çıkıyor bilginize

Her zaman en sağlam sorgulama yöntemi şasi no'dur. Plaka değişebilir ama şasi no değişmez. (değiştiyse o da ayrı bir tartışma konusu tabi)

Bir de şu iki mutabakata çok dikkat et dostum;

1) Ruhsatta yazan şasi ve motor no'larını, motorun üzerinde de bulup birebir kontrolünü yap mutlaka
2) Bunlar tutuyorsa, şasi no'dan sorgulamasını yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar