- Konu Yazar
2009 model yamaha fz6 marka motorum var.3 aydır garajımda duruyor ve havalar iyileştiği için artık çıkartayım dedim.3 ay boyunca düzenli olarak her hafta bi 5-10 dk çalıştırıdım motorumu ancak 3 haftadır yoğunluktan fırsatım olmamıştı.Motoru çalıştırmayı deniyorum ilk marşta alıyor sonra rolanti devri düzensizleşiyo stop ediyor.Bazen düzgün çalışıyor rolantide sonra gaz kolunu milim oynatsam stop ediyor.Hiç bir türlü deviri arttıramıyorum anında stop ediyor.Enjeksiyonlu motorlarda gaz kelebek sensörü olur TPS onu kontrol ettim hata tespit modundan olması gereken değerler çıktı.enjeksiyonlar tıkalı desem nasıl bazen normal çalışıp bazen düzensizleşiyo? tıkalı olsa hep aynı olurdu hiç çalışmazdı diye düşünüyorum.Benzin pompası yeterli benzini gönderemiyor desek devirin biraz bile artması gerekiyordu gaz verince.O da olmuyor.Pompadan ses duyuyorum çalıştığını ayrıca. 4 silindrin ortadaki 2 silindiri dıştaki iki silindire göre daha çabuk ısınıyor.Belki bujilerde veya ateşleme bobininde sorun olabilir diye düşünüyorum.Onlara daha bakamadım.Motor tamircisine de götüremiyorum motoru başına daha önce gelen veya fikri olan varmıdır?