Tel'mi gerildi? nasıl bi ayar yapıldı?
Debriyaj manetinin disinda bi ayar vidasi var ben onunla oynayip ayarliyordum megerse manetin ic kisminda da bi ayar yeri varmis balatalarim henuz bitmemis yani ama bitme noktasinda oldugunu hissediyorum kullanirken. En uysal şöförde max 40bin km gider dedi korlas bulent usta. Bende sert suruyorum 30k civari degistircem gibi hissediorum gorucez bakalim.
Ön amortisör keçelerini ve yağını değiştirme zamanı gelmiş.24000 km veya 3 yıl diye biliyorum.Yani bu süre zarfında zaten değişmesi gerekirdi.Patlak amortisör özellikle ön taraf fren performansını olumsuz yönde etkiler virajlarda gezme yapar.Zaten ön keçe ve yağını değiştirince gece ile gündüz gibi fark olacak perfomans ve frende.Sonuç olarak bugüne kadar sizin motorunuzda değişmesi gereken parçalar şu şekilde;
*Ön arka balata
*Zincir dişli seti
*Ön amortisör keçeleri ve yağı
*Hava ve benzin filtresi(Service manuele bakmak lazım km Ömru için)
*Teker bilyaları ön arka
Bunların haricinde bazı motorlarda spesifik parçalar olur değişmesi gereken belli zamanda, multide varmı bilmiyorum.
Bu saydıklarımın hepsini We.motodan sipariş edebilirsiniz.Benzin filtresi olmayabilir..
-Zincir disli 24k agir bakimda degisti.
-On arka balatalarda 25k da degisti.
-Filtreler 6k da bir degisiyor.
-Ön amortisor ve yag keceleri degismedi soldaki tirtladi gidip degistirelim degismesinede.
Bu meretler skyhook full otomatik ayarlanabilir.
Bakalim kazik ne kadar yagli ister istemez tirsiyor insan

-on arka bilyalari soyledigin iyi oldu. Arka tekerde yarim cm lik oynama oluyor 2 li ayaktayken arkayi yere bastirdigimda.
Tek masa oldugu icin full gobek degisiyormus 900 küsür euro fiyati varmis.
Ista kendin yapsan.?
Neden olmasın?
1600e balata takımını ve belki de ihtiyaç olacak lokma anahtar takımlarını alabilirsin.
Extra 1600 verip de alirim ama yetenek isi benim ustalik elektronik aksamda bitiyor. Hiç girismedim mekanik tamir islerine.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
Madem colugumun cocugumun riskini bu alete yatiriyorum. Bi rus hatuna 2. Evi acsam daha az maliyetli olur da hangisi daha eglenceli karar veremiyorum