Babamı bankaya gönderdim veznedar atmden yatırılıcak demiş harç ücretleri siz nerden yatırdınız.
Bankadan yatırılıyor doğrudur. Bu arada en doğrusu Vakıfbanktan yatırmak çünkü ekranlarında direkt olarak nüfus müdürlüğüne yatırılacak ücretler mevcut. 3 ayrı kalem var sanırım, bunlarsan bir tanesi 2 TL'lik döner sermaye ücreti mi ne... Bunu galiba sadece Vakıfbank alıyor. Sınıf ekletme işlemi yeni ehliyet alma işlemiyle aynı, toplam 323 lira 40 kuruş ödemesi var.
Nüfus Müdürlüğünde işiniz 2 dakikada bitmiyor, parmak izi alma işlemi biraz sürüyor, bi 20-25 dakika kadar ayırın buraya.
Son olarak; pratiklik olsun diye yazıyorum, önce Vakıfbank, TC Kimlik numaranızı vererek ehliyet işemi yaptırmak istiyorum diye 3 dekontu alın, Nüfus Müdürlüğünde sizden isteyecekleri belgeler mevcut eyliyet, sertifika, dekontlar ve büyüklerinden vesikalık fotoğraf (küçük olanlar taranınca geri dönüyormuş, 5cmx6cm mi ne ölçüsü, biyometrik ölçüsünde istiyorlar yani) sürücü kursunun hazırlayıp verdiği adli sicil kaydı vs istemiyorlar burada. Sağlık raporuna baktı mı bakmadı mı bilmiyorum.
Son olarak size götürdüğünüz tüm belgeleri geri veriyorlar. Bir de geçici ehliyet diye 1 ay geçerlilik süresi olan bir a4 kağıt ve eski ehliyetinizi delinmiş olarak veriyorlar.