Denk geldikçe rasgele videoları açıp açıp izliyorum Evren hocam, hoş bir muhabbetiniz var. 15 dakikalık videonun başına oturduğumla kalktığım bir oluyormuş gibi geliyor bazen. Sakin tarzınızdan ötürü videolarınızı 1.5x hızda izleyebildiğimi ve bir şey kaçırmadığımı fark ettim yalnız :mrgreen:
Hoşlandığımız tarzlar birebir aynı olmasa da yaptığınız işten keyif aldığımı belirtmeliyim. Kaçınılmaz olarak çıkan sorunlarla başa çıkma biçiminizi de seviyorum, çalışmalarınızın devamını dilerim
Teşekkürler ::utangac: Aslında dediğiniz gibi, biraz daha kısa kesip hızlı geçmekte yarar var. 15 dakika videoyu seğretmek de sabır işi, hele görüntü ve çekim kalitesi bu durumdayken :mrgreen: Olumlu olumsuz tüm yorumlar projede ciddi bir moral veriyor bana, umarım istediğim formu yakalayabilirim.
Ellerinize sağlık bence çok şık bir sonuç alacaksınız. Kablolama işiniz bitmiş sanırsam ancak böyle bir işe kalkışacak genç arkadaşlar için çok basit bir yöntem söylemek isterim. Kestiğiniz, çektiğiniz, nereden gelip nereye gittiğini bildiğiniz ya da bilmediğiniz kablolar kafa karıştırmaması açısından bir kaç tane pipet(kamış çubuk) alıp onları belirli aralıklarla kesip üzerine cd kalemleri ile yazarsanız, kablolar daha az karışıyor. Her zaman aynı tip ve renk kablo karşılığını bulamayabiliyor, bu yüzden basit etkili bir yöntem. Bir diğeri ise bildiğimiz maskeleme bantı onunda üzerine yazı yazılabildiğinden kablonun ucuna iliştirip yapıştırabilirsiniz. Böylece ciddi bir vakit kaybını engellemiş olursunuz. Konrak anahtarına çok güldüm, insanın aklına gelmiyor maalesef böyle işlere kalkışırken

Kolaylıklar gelsin konu takibimde
Aynen katılıyorum, hele ki bazen kablonun başlangıç ve geçiş/bitiş noktası renkleri farklıysa kafalar iyice karışıyor. Bu yüzden sizin de bahsettiğiniz kağıt maskeleme bantı kullanıyorum. Pipet de güzel fikir, aklıma gelmemişti. Aslında bu iş için elektrik pano montajı ve imalatında sıklıkla kullanılan numaratör bileziklerden alacaktım, vazgeçtim. Daha şimdiden "keşke alsaydım" dediğim oluyor :cat:
Eline sağlık. Kontak süper olmuş. Lastiklere ne düşünüyorsun ?
Teşekkürler. Lastikler için fuarda bir firmanın, tabiri caizse "işten anlayan" üretim müdürü ile yüz yüze görüşüp kafasını şişirdikten sonra hayal edebileceğimden daha uygun fiyata ve tam istediğim ürünü buldum. Jantlar boyandıktan sonra montaj kısmında lastikleri göreceksiniz :wiinkk::cat:
İzlediğiniz ve yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Daha önce hayatı boyunca bu tip bir proje ile hiç uğraşmamış birinden amatör bir çalışma olunca... eh bu kadar işte :mrgreen:
Lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, her tür öneri ve yoruma açığım. Yeter ki imkanlar dahilinde yapılabilir olsun.
not: Sele işlemine başlandı, selenin bitimi ile yeni bir video gelecek. Ardından sadece boya ve depo kalıyor. Depo konusunda ise küçük bir sürpriz planlıyorum. Becerebilirsem büyük çoğunluğun hoşuna gideceğine, hatta kendi motosikletinizde isteyeceğinize emin olduğum bir sürpriz :bounce: