Önerilen aynı model lastiği kullanmak ancak değiştirseniz de olur tabi olmaz diye bir şey yok.
Dikkat etmeniz gereken iki lastik de aynı yapıda olsun. Biri radyal ise diğeri de radyal olmalı, yoksa fark çok hissedilir
Lastik hamuru arka ile aşağı yukarı aynı kalite ve yumuşaklıkta olursa uyumlu olabilir. Yoksa ön sert arka yumuşak veya tam tersi olursa hissiyat değişebilir tıpkı ayağına 2 farklı tip ayakkabı giymek gibi. Arka pilot power ise ön lastik anlas'ın street modellerinden önerebilirim yumuşak hamurlu lastikleri iyi gibi.
Herhangi bir sıkıntı olmaz dostum eğer henüz ölmediyse. Gayet sağlıklı bir şekilde kullanabilirsin. Ama şu da var 500 tek lastiğe verene kadar 750 tl verip ön arka mitas ve ya rosso2(850)ye de geçebilirsin.
Ön lastiğin önce bitmesi ilginç geldi bana. Küçük hacimli motorlarda arka ucuz yollu (çok dandik olmayan) bi şey, öne iyi almak kötü bir bütçeleme yöntemi değil; eğer ki "aga ben spor sürecem, virajlarda 250'likleri 500'lükleri, 600'lükleri kovalayacam" kafa yapısında bir adam değilseniz. Efendi uslu sürecekseniz kısaca. Üstteki kapsamda konuşuyorum: Öne iyi bi lastik al devam et, çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum (ön pirelli, arka irc kullanan biri olarak yazıyorum). Ama spor süreceksen iyi bi set lastik alıp, 700-1000 TL aralığını gözden çıkarman başta sağlığın olmak üzere önem arz etmekte.
Bu arada arka lastiğim de irc'nin yumuşak bi hamuru, motor üzerinde gelen süper dandrik irc'lerden değil (evet, para verip irc aldım) Ve fakat gayet memnunum diyebilirim. Ve evet, spor sürsem bir noktadan sonra motorun dötü başı ayrı oynayacak veya yatık vaziyette viraj alırken uyarı bile vermeden ön/arka bırakacak. Bu durumun bilincinde bi sürüş gerçekleştiriyorum.
hocam arkadayı daha yeni değiştirdim sayılır. 7 ay falan oldu. ön eski sahibi ne zaman taktıysa artık o zamandan beri duruyor. spor sürmek ne demek onu bile bilmiyorum aslında. virajda yatmak becerebildiğim birşey değil. ama sanırım öne 2 ay bekleyip aynı set yapıcam. çünkü daha sonra ilerde bir sorun olursa pişman olmak istemiyorum.