- Konu Yazar
Bu kanalı aramızda takip edenler var mı bilmiyorum ama bir süre önce gs tanıtımıyla forumda baya bir konu olmuştu. Kasklar hakkındaki bu videolarına denk geldim ve dikkatimi çekti. Çünkü videoda bazı şeylere hiç değinilmemiş ve yanlış bilgilendirme olduğunu düşünüp, doğru bildiklerimi yorum bölümüne kanalın gelişimi için yazdım, ama yayınlamadılar
Eğer forumda kanalı takip eden arkadaşlarım varsa kasklar hakkında doğru bildiklerimi ve kanalın altına yaptığım yayınlanmayan yorumu aynen buraya yazmak isterim belki bazı şeyler birilerinin işine yarar.
Merhaba, Kasklar hakkında daha çok araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Marka bazında konuşmak zaten doğru olmaz fakat şunu belirtmek isterim. En başta polikarbon ve termoplastik aynı malzemedir. Piyasada termoplastik diye bildiğiniz tüm kasklara sharp yada yurt dışı sitelerinden baktığınızda kabuk yapısının polikarbon olarak yazdığını görebilirsiniz. Markaların satış pazarlama tekniklerinden ötürü bazı üreticiler polikarbon bazı üreticiler termoplastik bazı üreticiler yüksek performanslı sıkıştırılmış plastik diye farklı farklı binbir çeşit isimle bu ürünleri satıyor.. Haricinde bir kaskı boyarsanız üzerine kırk tane sticker yapıştırırsanız kaskın dış kabuk kimyasalı bozulacağı için, üzerine çıkmanıza gerek yok belli bir süre sonra yere atın zaten kırılır... Bunun haricinde sharp konusunda çok yalnış bir bilgilendirme yapmışsınız. Sharpa kimse kafasına göre kask gönderemez. Sharp kaskları piyasada perakende satıcılardan alıp firmalarla bağlantı kurmadan test ediyor ve derecelendiriliyor. Eğer bağış yapılarak yıldız derecesi değişseydi 3 yıldız yerine 5 yıldız alırdı o markalar... ve büyük markalar shoei arai agv gibi dünya üzerinde yıllardır üretim yapan kaskların hepsi 5 yıldızlı olurdu... Kaza esnasında en önemli olan şey içerdeki eps köpük. Bu köpük kaza sırasında dış kabuk ile kafatası arasında darbeyi emen malzemedir. İç köpüğü kötü olan bir kaskın dış kabuğu demir bile olsa kafanızı yere vurduğunuzda kafanız kırılır bundan hiç bahsetmemişsiniz. Yine yalnış verdiğiniz bir bilgi snell bir test değil sertifika programıdır. Aynı DOT VE ECE 22.05 gibi... Avrupa ülkelerinde bir kaskın satılması için ece22.05 sertifikasına sahip olması gerekir. Yani bir kask tek başına dot veya snell sertifikasına sahipse zaten avrupada satışı yapılamaz...ECE 22.05 sertifikasına sahip olması gerekir. Bu bilgilere ulaşmanız hiç zor değil... Size tavsiyem böyle güzel profile sahip bir kanalı faydalı ve doğru içeriklerle doldurmanız... ( Umuyorum yorum yayınlanmasa bile sizin için faydalı olur ) Başarılar diliyorum.
Son düzenleme: