- Konu Yazar
Merhaba Arkadaşlar,
2 Sene önce Kia Ceed marka araba aldım. Yeni nesil GDİ motor olduğu içinde mecburen sıvı sistemli lpg taktırdım. Yani bu arabalarda motora lpgyi sıvı halde vermek zorundasın. Lpg taktırdığım ilk zamandan beri motor arıza ışığı hep yandı. Lpg de yanıyor. Benzine geçince sönüyordu.Ben artık bu motor arıza ışığımı o kadar benimsedim ki o yanıyorsa lpg deyim yanmıyorsa benzindeyim diye düşünüyordum. O kadar benimsedim yani
Geçen hafta arabanın gazı bitti diye tesadüfen Opet'den gaz almak zorunda kaldım. O da ne istasyon çıkışında Motor arıza ışıgım söndü. Şaşırdım ışık bozuldu herhalde dedim. Gaz bitince Türkiye petrollerinden aldım. İstasyondan çıkıp 50 metre sonra motor arıza ışıgı tekrar yandı. O an anladım ki opette sönüyor. Gazı bitirdim tekrar Opete girdim. Motor arıza ışıgı yeniden söndü. Opetin gazında birşey var araba arıza ışıgı yakmıyor. Arkadaşlar bilen birisi açıklaybilir mi Opetin gazında ne var.
2 Sene önce Kia Ceed marka araba aldım. Yeni nesil GDİ motor olduğu içinde mecburen sıvı sistemli lpg taktırdım. Yani bu arabalarda motora lpgyi sıvı halde vermek zorundasın. Lpg taktırdığım ilk zamandan beri motor arıza ışığı hep yandı. Lpg de yanıyor. Benzine geçince sönüyordu.Ben artık bu motor arıza ışığımı o kadar benimsedim ki o yanıyorsa lpg deyim yanmıyorsa benzindeyim diye düşünüyordum. O kadar benimsedim yani