Açık ve net bu olay benim yaşadığım yerde olsa ( isviçre ) sadece yaralama varsa bile en az 10 - 15 yıl hapis cezası yer. Bakın en az diyorum.
Otobanda 120km hız sınırını 30 aştığınız taktirde ömür boyu ehliyetiniz alınıyor. 60 ve üzeri aşımlarda bir ila beş yıl arası hapis cezası var.
Çünkü, devlet sizi başka insanların hayatını tehlikeye sokan bir silah olarak görüyor.
Daha sonra böyle bir haberi okuyup serbest kaldığına inanmak insanın kanını donduruyor arkadaş.
Tam benim aradığım ülke.
Hep söylerim cezaları yükselteceksin ve indirim hakkı .ok püsür de olmayacak. Ne güzel yazmışsınız, "başkalarının hayatını tehlikeye sokan bir silah olarak görülüyor" diye.
Şimdi bu olaydaki insan bozmaları tam olarak canlı bomba muamelesi görmeli ve ona göre ceza almalı ki, bunlar gibi .içlere ders olsun.
Hapis, üstüne de ehliyeti ömür boyu elden almak, artı çıktıktan sonra da bir daha ehliyetsiz olarak araçla sürüş halinde yakalanırsa da önceki yattığı yılları hiç yatmamış gibi aynı cezayı bir daha alacak şekilde hapis cezası.
Alsın bakalım üç beş tanesi böyle ağır cezayı, bir de medya bangır bangır bu durumu haber yapsın bunların aldıkları cezaları, bak bir daha bu tip olaylar azalıyo mu azalmıyo mu?
Bu saykolara ceza çözüm olmaz diyenler olacaktır. Ona da başka çözümlerim var ama burada daha fazla yazmayacağım, nasılsa olmaz bu işler bizde.
Sonra Avrupayı beğenmezler, atar tutarlar, niye, çünkü orada kurallara uymayandan kan alıyorlar, sen burada alışmışsın her kurala, yasaya karşı gelip kafana göre takılmaya, başkalarının hayatını hiçe sayıp şeyinin keyfine odun gibi yaşamaya, ondan sonra eleştir dur senden iyi olan düzeni. Güzel tabii burada kafana göre takılmak, bura cennet yasalara uymayıp, başkalarını hiçe sayma, hayvanlar alemindeymiş gibi takılmak isteyene.(Hayvanlar alemindeki tüm gerçek hayvanlardan özür diliyorum)
NOT: Yazdıklarımdan hareketle hamasete, vatanseverliğimi sorgulamaya, ya da avrupa hayranlığıyla itham etme gibi saçmalıklara gireceklerin alnını karışlarım. Yukarıda yazdıklarımla ne demek istediğim ve kastım oldukça açık zannımca.