- Konu Yazar
Merhaba forum, ben bir dövüş sporu öğrenmek istiyorum bulunduğum yerde Wushu, Tekwando, Muay Thai, Kickboks alma imkanım var hangisini tavsiye edersiniz bu sporlarla uğraşan büyüklerim kardeşlerim?
Türkiyede bir şey sorduğunuzda bir anda herkes o konuda uzman kesiliverir.. hep birlikte bir anda avukat, asker, okçu, tankçı, sniper, futbol uzmanı, deprem yorumcusu, din adamı, ortadoğu uzmanı vs. vs. oluveririz..
Şu sorulara yanıt vermeden ne bir 'şey'e başlayın ne de herhangi bir öneri dinleyin. Yoksa hevesle 2 ay sonra bırakırsınız..
1) yaşınız kaç ?
2) amacınız (hedefiniz) nedir ? sportif bir gelişim mi yoksa sokakta kavga etmeyi öğrenmek mi ?
3) vücut tipiniz nedir ?
4) bu konuya haftalık ne kadar zaman ayırabilirsiniz ?
Amacım herhangi bir kavga esasında kendimi savunmak yani kavgada dayak yememek, zayıf sayılan vücudumu nispeten toparlamak maalesef sadece saydığım dallar mevcut ikamet ettiğim yerde. Zayıf bir vücudum var ne önerirsiniz?Uzun yıllar lisanslı olarak Muay Thai yaptım. Antrenmanların ağırlığı ve sakatlık riskinin yüksek olduğu bir dövüş sanatı diyebilirim. Ancak rakibini kısa sürede elimine etmek adına oldukça etkilidir. Bu sayede geçmişimde bazı olaylardan çokça sıyrılmışlığım vardır. Eğer felsefi yönden bir tatmin arıyorsanız Kung Fu öğrenmenizi öneririm. Onun dışında atletik bir yapıda iseniz Capoeira dışarıdan izlerken keyif verici oluyor. Yakın dövüş için Wing Tzun ve Krav Maga günlük hayatta işinizi kolaylaştırır.
Muay Thai (Diğer adıyla Thai-Box) kick box'a ek olarak tutuş, dirsek ve diz gibi çok sert teknikler içerdiğinden, diğer sanatlara nazaran tedavisi zor olabilecek lezyon, parçalı kırık, sinir kaybı, lokal felç gibi durumlara yol açma ihtimali hem sizin hem de rakibiniz için oldukça yüksektir.
Öğrenme amacınız ve fiziksel özelliklerinize göre tercih yapmanız daha doğru olacaktır.
Muay Thai, klasik box ve Wing Chun Turk tipi sokak kavgasinda en efektif sonuc alabileceginiz sporlardir. Hani kelime anlamiyla dovus sanatini ogrenmekten cok dert bela aninda adam pataklamak icin bu ise giriyorsaniz.
Muay Thai almadim hic ama Wing Tsun ve Jeet Kune Do ogrenmistim gencken. Yillar boyunca cok isime yaramisti. Muay Thai da sakatlamak icin cok ideal diyorlar. Boxta iyiyseniz ve agirliginiz da fena degilse de kalan tum sporlari es gecebilirsiniz direk boxa yuruyun. Bayiltir.
Ben 4 yildir lisansli olarak Kickboks ve muay thai dovus sporlari ile ilgileniyorum.Fakat ben sana Mma onerirdim.En azindan 6 ay kadar kickboks yapip mma daha mantikli gibi gorunuyor cunku daha fazla kombinasyon ve alternatif hareket icerir.Zaten bu ulkede farkindaysaniz sokakta teknik kavgalar olmaz yurt disindaki gibi.Adam bodozlama aniden ustunuze cullanirsa,sizden agir ve az bucuk gures biliyorsa yere dustukten sonra yapabilecek hic bir sey yok.Fakat ben dovus sporlariyla ilgilenmeme ragmen iki kisiden cekinirim.
1)saglam boksörden
2)saglam guresciden
Kickboks avantajli fakat ustune biraz daha sokak tarzi bir seyler eklemekte fayda var.Bjj,güreş gibi. Bunlarin hepsinin temelinide zaten Mma de alirsiniz
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------
Ek yapmak istiyorum,wushudada bir kez musabakaya cikmistim, 6 7 aylik bir tecrubem var.Kickboks ve Guresin harmanlanmis haline benziyor,wushuda etkilidir
1 yıl wing chun eğitimi aldım,kısaca asansör içinde bile(Yakın dövüş)2 kişiyi rahat ekarte edersin..ama bu sporun önceliği ve esası savunmadır.
Buna sen karar verebilirsin.spordan cok sanattir.adi ustunde dovus sanati.ben kick box tavsiye ederim .