Motorun benzin aldıktan sonra serileşmesi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
scooterim var başıma çok geliyor bu. çeyrek depo benzinim kaldığında sonrasında gidip depoyu fullediğimde alet daha atik gidiyor. acaba benzini basınçtan dolayı daha mı iyi çekiyor. anlamadım.

Serilik konusunda bir ölçüm yaptınız mı bilmiyorum ama genel olarak yeni yıkanmış/deposu doldurulmuş otomobillerdeki performans artışı hissinin psikolojik olduğunu okumuştum. Kaynak aradım ama bulamadım denk gelirse paylaşırım. Otomobilde sıklıkla yaşadığım bir his o. :)

Seneler önce hidrolik direksiyon bulunmayan arabamda hep düşündürmüştü beni.:cherry:

Benzin istasyonuna girip çıktıktan sonra araba hafiflemiş, daha hızlı gidiyormuş gibi hissederdim.
Sonra çözmüştüm olayı. 80 li yılların pis, zemini yağlı istasyonları...
Anladınız siz..:cherry:

scooterim var başıma çok geliyor bu. çeyrek depo benzinim kaldığında sonrasında gidip depoyu fullediğimde alet daha atik gidiyor. acaba benzini basınçtan dolayı daha mı iyi çekiyor. anlamadım.

kesinlikle haklısınız, geçen gün yaşadığım şeyden sonra gördüğüme dayanarak açıklayayım;
depoda bekledikçe benzinin git gide bize akselerasyonu hissetiren, hızlı yanmayı sağlayan kısmı uçuyor. bunun hava soğutmalı motorlarda daha fazla yaşandığını da düşünmekteyim. dün iş yerine motorla vardım içerde iken abi motor tutuştu dediler dışarı çıktık, taşlama motoru kıvılcımı depo üzerine gelmiş ve depo tutuşmuş, ben gidene kadar örtü vurup çocuklar söndürmüşler. depo kapağı kapalı bu nasıl olur derken sıcak motorun üzerinde bulunan depodaki benzinin buharlaştığını ve buna sebep verdiğini anladım.
ısıyla depodaki benzin daha hızlı buharlaşarak yanıcı kısmı gidiyor ve geriye kalan daha az yanıcı kısmı, bu da motorun seriliğini etkiliyor.

Son düzenleme:
bende yakıt ışığı yandığında ecu'nun daha uzun mesafe gitmesi için performansı düşürdüğünü zannederdim.

MrJ

Petrol Life in Vehicle Tanks

Property Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5
% volume lost 3 5 8 10 15

At the end of five weeks the fuel is 5% heavier and the fuel air mix will contain more fuel. This means your engine will
run richer possibly resulting in fouled spark plugs and higher fuel consumption.

Kullanmayacağınızdan fazlasını almamak en iyisi taze yakıt iyidir.

https://www.bp.com/content/dam/bp-country/en_au/media/fuel-news/petrol-life-vehicle-tanks.pdf

Son düzenleme:
Yalnız değilsin. Gerçekten serileşiyor alet, bitmeden benzin almam. 1,2 çubuk ile full arasında etki büyük

Petrol Life in Vehicle Tanks

Property Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5
% volume lost 3 5 8 10 15

At the end of five weeks the fuel is 5% heavier and the fuel air mix will contain more fuel. This means your engine will
run richer possibly resulting in fouled spark plugs and higher fuel consumption.

Kullanmayacağınızdan fazlasını almamak en iyisi taze yakıt iyidir.

https://www.bp.com/content/dam/bp-country/en_au/media/fuel-news/petrol-life-vehicle-tanks.pdf

Hımm evet, ben hep 20 liralık alıyorum diyenler çok haklıymış..

bende 3-4 günde bir depoda benzin kalmadığından hep full doldutuyordum, artık 50 tl üzerinde hayatta almam. 20 tl ile işe giderim de dönebilirmiyim bilmiyorum, denemek lazım.

Bu durum bir motorun belli bir mesafe kat ettikten sonra stop edilmesi veya rölantide beklemesinden sonra yola yeniden devam edildiğinde daha seri gitmesine benzer bir durum. Bu da ilginç gelir hep bana. Neden bir kaç dakikalık kısa bir bekleyiş veya stop etmenin ardından yeniden çalıştırılan motor daha seri gider? İlla ki vardır teknik bir açıklaması.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu durum bir motorun belli bir mesafe kat ettikten sonra stop edilmesi veya rölantide beklemesinden sonra yola yeniden devam edildiğinde daha seri gitmesine benzer bir durum. Bu da ilginç gelir hep bana. Neden bir kaç dakikalık kısa bir bekleyiş veya stop etmenin ardından yeniden çalıştırılan motor daha seri gider? İlla ki vardır teknik bir açıklaması.

aslında benzin alırken motor dinlendiği içinde olabilir bu. hararet azalıyor haliyle daha seri bir kalkış oluyor tekrar ısınana kadar.

Paraları bayıldıktan sonra soyguncu bunlar daha fazla soyulmadan kaçayım iç güdüsüde olabilir.

bugüne kadarki en efsane içeriklerden biri :D Geçengün bir arkadaş benzinim aldıktan 2km sonra motosiklerin çekişi düştü diye bir başlık açmıştı :D onun kadar olmasa bile üst sıralardaki yerini alır bu konu.

Benzinin tenör değeri ile alakalı bir durum bu. Örneğin Kadıköydeki eski petrol ofisinden benzin alıp, bitmeye yakın depoya Kızıltopraktaki shell'den benzin yükleyince benim de başıma geliyordu. Kısacası benzinin tenör değeri ile alakalı bir durum. Sanırım farklı benzin fırmalarından yakıt alıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar