Benim kendi adıma yöntemim, bu tip konulara cevap verdiğini iddia eden her neyse, şayet dogmatikse, reforma, yenilenmeye, değişime, gelişime açık değilse, güncellenme şansı yoksa, sorgulanamıyorsa, üstelik bu yasak edilmişse, akla mantığa, insanın ve hayatın doğasına tersse, o zaman ben orada cevap aramaktan vazgeçiyorum.
Haa açıkçası uzun zamandır da bu tip cevaplar aramaktan vaz geçtim, yaşamaya bakıyorum, çalışıyorum aklım ve mantığım dahilinde. Soru sormaktan, sorgulamaktan vaz geçmiş değilim, vaz geçeceğimi de sanmıyorum, ama bu tarz soruları eskisi kadar iplemiyorum son dönemde.
Bir ben vardır bende benden içeru mevzusunu nasıl anlarsan anla. Ben anlatılmaya çalışılandan çok farklı anlıyorum detaylandırmayacağım. Ve bu gibi konuları şunda ara bunda ara demiyeceğim, kendin ara, cevap bulamasanda ara, zaten bence asıl anlam arayışın kendisinde. Güzel olan bu.
ama bu sorulara takılıp hayattan vazgeçmeye, enseyi karartıp bunalıma girmeye de gerek yok. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi diyen hükümdar haklı imiş dedim geçenlerde kafamdaki iyi huylu tümörü tedavi ettirirken mesela. "Her ne ararsan kendinde ara" diyene de kulak verenlerdenim öte yandan. Dünyaya gelişimin bir nedeni var da, yok efendim şu görevle geldim de şuna şunu etmek için geldim de gibi şeyleri açıklama olarak görmüyorum, her şeyin anlamlı olduğu bir hayat bunca anlamsızlık içinde ne kadar doğrudur?
bence herkes kendi arayışını yapar(o da arayıştaysa tabii, olmak zorunda da değil netice olarak), kendi yolunu yürür netice olarak.
Bütün bunlara en doğru cevabı veren şudur demek kolaycılıktan başka bir şey değildir, işin en basit, en eski açıklamasıdır.
Uzatmayayım. bu tip konular çokça su kaldıracak ve belli bir yerden sonra yanlış anlaşılacak veya birileri tarafından fena halde yanlış anlaşılacak konular gibi geliyor bazen, çünkü bir güruh var öyle bir kemikleşmişki bazı konularda ne desen aynı yere, aynı şeye bağlayacak.
Bu yüzden ne desek boş.
Ama bir kez daha tekrarlıyorum, farkında olduğun için yanlışta olan sen değilsin, bununla gurur duy derim ve devam et.
Düşünsene milyarlar var bırak bu soruları sormayı, en basitlerini bile sormayan. Ülkenin de dünyanında genel durumu bundan sebep üstelik.
Zordur farkında olarak yaşamak, diğeri kolay yoldur. çünkü tüm cevapları bildiğini sanırsın, senden öncekiler sana bırakmıştır o cevapları çünkü, oh ne rahat, dert etmeden kesin bilgi olarak kabul et yaşa, misss.
Hadi fazla uzattım kaçıyorum. (ben napıyorum lan burda, nerden girdim bu konuya.)
Ha bak bir de şu oluyor, en azından bende oldu, bunca sorgulamak, okumak, araştırmak, insanı basit yaşamaya, abartılardan uzaklaşıp daha sade bir hayata doğru yol aldırıyor, bu güzel de bir şey. İnsanların nelerin peşinde, nelere dertlendiklerini görüp tebessüm edebiliyorsun mesela, yalanları çok daha kolay fark edip uzak durmayı o yalan ve yalancıdan daha iyi başarabiliyorsun.
Dert etme bence, böyle devaamm. Düşünsene bir hele, ya o sığırlardan biri olsaydın? O zaman daha mı iyi olacaktı.
Ben bu adam olduğuma pişman değilim.
Haa biraz daha para olsa hiç fena olmazdı tabii, alırdım bir Africa Twin, her şey daha kolay olurdu deermişim.:cherry:
Haydi kal sağlıcakla. Bizi de epey bi düşündürdün ömrüne bereket.:cherry: