Motosiklet orta ayak üstündeyken debriyaja basınca tekerleğin dönmesi normal bir durum.Performans düşüşü ise bu durumdan tamamen bağımsız.Belki de psikolojik olabilir.Performans düşüşünün nasıl farkına vardınız?Mesela son hızda düşme yada yakıt tüketiminde artış var mı?
Yarım litre kadar artış var.E-5 te kapatıp 115-120 görüyordum şimdi 100-105 görüyorum.Bide motorla geri geri çıkarken biraz zorluyor ayağımla iterken.Frenlerde sorun yok.Sanki birşey tutmaya başladı motoru
Yarım litre kadar artış var.E-5 te kapatıp 115-120 görüyordum şimdi 100-105 görüyorum.Bide motorla geri geri çıkarken biraz zorluyor ayağımla iterken.Frenlerde sorun yok.Sanki birşey tutmaya başladı motoru
aynı sorun bende de var, orta sehpada vites boşta iken arka teker dönmüyor ama vitese takınca dönmeye başlıyor ve elimle tutunca duruyor ama bırakınca devam ediyor.
debriyaj manetinin boşluğunu ayarladım sorun debriyajın içinde bir yerde.
yani çokta önemsemeyeceğim ama vites geçişlerine sorun çıkartır diye korkuyorum çünkü son günlerde motorumun vites geçişleri iyice zorlaştı, katır kutur ediyor geçerken ve bazen vites geçmiyor ve pedalı 5 kereden fazla zorladığımın zaman çok oluyor.
şanzımana ne olmuş olabilir acaba? yada sorun kavramanın boşa çıkmaması olabilir mi? çünkü viteste iken tam boşa çıkmıyor kavrama.
debriyaj balatası aldım daha taktırmak nasip olmadı, elinde debriyaj sökme için aparat olan bir tanıdık olsa kendim değiştireceğim fakat motorcu arkadaşım hiç yok.
debriyaj tel ayarımda sorun yok, balatalar bitmeye başlamış olabilir çünkü motor 67 bin kilometrede ve henüz debriyaj balatası değişimi yapılmadı.
debriyaj balataları yaklaşık 100lira civarı ama ben 20 liralık dandik marka aldım acaba ne sorun olabilir?
Sehpadayken ya da normal bir şekildeyken arka tekere güç iletilmesi normal.
Örnek:
1. Geldin motoru durdurdun ve gittin evine sabah geldin çalıştırdın motoru, motor bri kaç santim gitmek istedi.
2. Senin durumunda olduğu gibi, sehpaya aldın, motor boşa çektin, çalıstırdın, arka yine dönüyor.
Burda ki olay her ne kadar sen debriyajı çekiyor olsanda kavrama tam ayrılmayacaktır.
Bunu en güzel şöyle açıklayayım. Durduğun yerde vites değiştirdiğinde vites geçiyor mu. Geçmez. Az ileri geri yapman lazım ki kavrama ayrılsın bir birinden ve vites dişlileri yer değiştirsin.
Motorun üzerinde az ileri geri yap ya da şöyle aşağı yukarı bir gerin, dişliler ve kavrama ayrılsın.
Debriyaj balataları tam ayrılır, yoksa debr. manetini sıksanız bile motoru tutamazsınız.
Arka tekerin dönmesi, debriyaj balataları yağın içinde çalıştığı için yağ sürtünmesinden kaynaklı bir güç iletimi olur.
Soğuk ve sıcak motor yağındaki farktan olayı anlayabilirsiniz.