Yarı sentetik Motul 5100 koysanda bişey olmaz. 5000km rahat gidersin. Benim değiştirmek için düşüncem rodaj yağı değiştikten sonra bile içinde çapak mapak kalmışsa ne olur ne olmaz, gömleği çizmesin die değiştirmek yağı. Sadece titizlik. Ha yarın değiştirir miyim bilmiyorum? Tamamen sabahki ruh halime bağlı
Yok ben de zaten 5000 km sonrasi için düşünüyorum, sanırım 2500'de ben de bir ara yağ değişimi yaparım. Ama 5000'den sonra rodaj tam anlamıyla biteceği için ondan sonra önceki motorum gibi her 2500'de kendim yağ alıp değişim yapmak istemiyorum artık, adam gibi kaliteli yağ alırım (motul v.s.) götürüp serviste bakımını yaptırırım diyorum. Önceki motorda 17.600 km boyunca her 2500'de ara yağ değişimi de yapmıştım ama aldığım yağ da motul filan değildi açıkçası. Yaş ilerleyince bazen sıkıcı gelebiliyor bu işler, Dominarla iyi yağ ve daha uzun km yapayım istiyorum.
Norton772, ben de gidon yükseltme alacağım ama ilk 500'den sonra takarım, rodajı tamamen orjinal haliyle yapayım istiyorum alışmak için. Önceki motorda da öyle yapmıştım. 5000 bakımında taktırmıştım ön camı gidon yükseltmeyi de 2000 km sonra filan. Bunda da hepsini rodaj bakımında taktıracağım sanırım.
Hatta bugün arka bakım sehpası da aldım, hem zincir yağlamak, hem de yağ kontrolüydü veya kışın soğuk günlerde yatırmak için filan. Orta sehpa olsa iyiydi, o parayı padock için vermiş oldum.
yarın bi kavuşalım da laci'ye.