Arkadaşlar selam,
İşlerden dolayı pek aktif olamadım forumda. 3500 km'ye geldim. Son 2 haftada 2 kez kaza tehlikesi atlattım, 2'si de sinyalsiz ani (biri yol sormak için, diğeri de çok sıkışmış tuvaleti gelmiş) yola çıkma şeklinde oldu. 2 olayda da ön ve arka abs devreye girecek kadar fren yapmam gerekti ve abs'nin cidden hayat kurtarıcı birşey olduğunu anladım. Çarpmaya 10-15 cm kala durdum 2 olayda da. Dominar güvenlik yönünden geri ödemesini yapmış oldu bana, iyi ki absli motor almışım.
Şu an tek iki şikayetim var motordan, birincisi 4-5k rpm arasında gelen zırıltı sesi. Sesin depo ile gidon bağlantısı arasındaki plastikten geldiği biliniyor zaten, depo vs bir yer sökmeden bunu halleden var mı?
İkincisi amortisörler çok sert gelmeye başladı, yolumun bir kısmı da asfalt olsa da biraz engebeli. Bu hoplama zıplama motora uzun vadede zarar verir mi? Amortisörleri yumuşatabiliyor muyuz?
Onun dışında lastik olarak mitas sportforce+ kullanıyorum, yorumum kesinlikle çok iyi. Fiyat ve performansı üst düzey, taktığımdan beri yüksek gaz kalkış vs. hiç atma oynama yaşamadım, virajlarda etkin olarak yatabiliyorum yerinden kımıldamıyor motor.
Herkese iyi sürüşler dilerim.