- Konu Yazar
Baharın gelmesiyle birlikte tatlı su motorcuları da motosikletlerini garajlarından çıkartıp yollara vurdular. Kışın cbf, ybr, mondial, kunduial ve bilimum asya menşeili dandik motosikletleri görmeye alışkın bünyeme, baharın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan Harleyler, GS'ler tam bir görsel şölen vermeye başladı. Özellikle Paris Dakar Rallisine katılmaya hazır havalardaki GS'ci abilerimi; arkada 3 adet battal boy aluminyum çanta ve ayak tırnak ucundan saçlarına düşmüş beyazın molekülüne kadar koruma sağlayan takım taklavatla görmek keyfime keyif katıyor. Onları; kışın yerler buz, rampalar çetinken nerelerdeydiniz ulen diyerek laflarımla dövmek istiyorum. Fakat bir de bakıyorum, GS'ci orta yaş üstü abimiz 20'lik manken gibi manitayla pahalı bir kafenin önüne parkediveriyor. "Haaa" diyorum, mevzu başka, mevzu motosiklet değil, mevzu düşündüğümden daha derin. Dönüyorum emektar İnci'me, "sen de benim manitamsın" diyorum, onu bir gün satacağımı, bir GS'ci takas teklif etse güle oynaya kabul edeceğimi bile bile. Küçümsediğim GS'ci abi birden bire maneviyatıma yönelik bir tehlike halini alıyor gözümde. "Nasıl yani adam takas teklif etse, kabul eder miyim?" diye düşünüyorum. Elbette kabul ederim, GS'i satar 20 tane daha İnci alırım.
İnci'me bu sadakatsizlik bana yakışmaz ama gerçeklerde değiştirilemez diye düşünüyorum. Sonra kendi kendime, gerçekleşme olasılığı çok çok düşük olan varsayımlarla bunaltma içini diyorum, olasılığın erken kanser teşhisi olduğunu bile bile. Motosiklet fuarlarında ucuz motosikletler halka açıkken pahalı modellerde neden manken oturur? Şimdi taşlar yerine oturuyor.
Yine kış gelecek. İnci arıza yapsa, beni üstünden atsa bile, sezon gelmedi diye satmayacam. Tüm kış seve seve binecem hem de manitalı GS'ci görmediğim için aklıma karpuz kabuğu gelmeden. Önümüzdeki kış mevsimini iple çekiyorum. Ben, İnci ve sezonluk tevekkül.
İnci'me bu sadakatsizlik bana yakışmaz ama gerçeklerde değiştirilemez diye düşünüyorum. Sonra kendi kendime, gerçekleşme olasılığı çok çok düşük olan varsayımlarla bunaltma içini diyorum, olasılığın erken kanser teşhisi olduğunu bile bile. Motosiklet fuarlarında ucuz motosikletler halka açıkken pahalı modellerde neden manken oturur? Şimdi taşlar yerine oturuyor.
Yine kış gelecek. İnci arıza yapsa, beni üstünden atsa bile, sezon gelmedi diye satmayacam. Tüm kış seve seve binecem hem de manitalı GS'ci görmediğim için aklıma karpuz kabuğu gelmeden. Önümüzdeki kış mevsimini iple çekiyorum. Ben, İnci ve sezonluk tevekkül.