Hayırlı günler,
Ben 2 yıldan bu yana tnt 25 kullanıyorum. Yaşım gereği hızdan hoşlanmıyorum. Motoru genelde artçılı kullanıyorum. Şehir içinde çekişi benimkinden d bir -iki tık daha güçlü bir makinaya geçmek istiyorum. Şehrimdeki Bajaj satıcısı benim motoru takasa alıp (motorumun ederi 8-9 arası) üste 10 verirsem sıfır Dominar teklif ediyor. Hem değerli Dominar kullanıcılarından hem de diğer forumdaşlardan fikir almak istiyorum. Ne dersiniz, memnuniyetiniz devam ediyor mu, yoksa parayı güçlükle kazanan bir memur olarak bu alış veriş macera mı olur benim için? Katkınız için şimden teşekkür ederim.
Hayırlı günler,
Ben 2 yıldan bu yana tnt 25 kullanıyorum. Yaşım gereği hızdan hoşlanmıyorum. Motoru genelde artçılı kullanıyorum. Şehir içinde çekişi benimkinden d bir -iki tık daha güçlü bir makinaya geçmek istiyorum. Şehrimdeki Bajaj satıcısı benim motoru takasa alıp (motorumun ederi 8-9 arası) üste 10 verirsem sıfır Dominar teklif ediyor. Hem değerli Dominar kullanıcılarından hem de diğer forumdaşlardan fikir almak istiyorum. Ne dersiniz, memnuniyetiniz devam ediyor mu, yoksa parayı güçlükle kazanan bir memur olarak bu alış veriş macera mı olur benim için? Katkınız için şimden teşekkür ederim.
180km hız mümkün mü bilmiyorum ama hadi diyelim mümkün, dişlileri değiştirip çıktınız. Peki günlük kullanımda zor olmayacak mı? Mesela dik bir yokuşa başlarken tork yetmeyince debriyaj kaydırmak zorunda kalmayacak mısınız? Hem orta ve düşük hızda kullanılabilir vites sayısını kısıtlamış olacaksınız...Memnunum.Torku gayet tatmin edici.Dişli değiştirirsen hızada katkısı olur.En fazla 155 km hıza çıktım.Motorun naked oluşundan belki yüksek hızlarda keyifli sürüş olmuyor.Benim motorun 180km kadar çıkabileceğini şuanki görünüş itibari ile tahmin edebiliyorum.
180km hız mümkün mü bilmiyorum ama hadi diyelim mümkün, dişlileri değiştirip çıktınız. Peki günlük kullanımda zor olmayacak mı? Mesela dik bir yokuşa başlarken tork yetmeyince debriyaj kaydırmak zorunda kalmayacak mısınız? Hem orta ve düşük hızda kullanılabilir vites sayısını kısıtlamış olacaksınız...
Sırf bu yüzden kendi motorsikletimin ön dişlisini 17'den 16'ya düşmüştüm. Evet, son hız azaldı, ama bir naked'ta 150km üzeri hızlara çıksanız n'olur, çıkmasanız n'olur? İnanın şimdi kullandığım motosikette, trafikte, bilinçli olarak 150'nin üzerine çıktığım bir elin parmaklarını geçmez. 175'i geçtiğimi hiç bilmiyorum. Bassam 250'yi çok rahat geçer... Ama niye? Neyi ispatlamaya çalışıyoruz anlamıyorum ki. Hem yasal değil, hem rahat değil, çoğu motosiklet için de yıpratıcı, hem de tehlikeli.
180km hız mümkün mü bilmiyorum ama hadi diyelim mümkün, dişlileri değiştirip çıktınız. Peki günlük kullanımda zor olmayacak mı? Mesela dik bir yokuşa başlarken tork yetmeyince debriyaj kaydırmak zorunda kalmayacak mısınız? Hem orta ve düşük hızda kullanılabilir vites sayısını kısıtlamış olacaksınız...
Sırf bu yüzden kendi motorsikletimin ön dişlisini 17'den 16'ya düşmüştüm. Evet, son hız azaldı, ama bir naked'ta 150km üzeri hızlara çıksanız n'olur, çıkmasanız n'olur? İnanın şimdi kullandığım motosikette, trafikte, bilinçli olarak 150'nin üzerine çıktığım bir elin parmaklarını geçmez. 175'i geçtiğimi hiç bilmiyorum. Bassam 250'yi çok rahat geçer... Ama niye? Neyi ispatlamaya çalışıyoruz anlamıyorum ki. Hem yasal değil, hem rahat değil, çoğu motosiklet için de yıpratıcı, hem de tehlikeli.
Birşey ispatlamak gibi bir niyetimmi var?Öylemi yazmışım?Yazdıklarımdan onumu anladın.Ben dominar kullanıcısıyım.Motorum gayet kuvvetli.Dişli değişmeme rağmen rampada beni utandırmadı.Bundan önce pulsarlarımdada dişli değiştim.Bu benim kendi tercihim.Birilerine bunu empozemi ediyorum?Ben deneyimlerimi paylaşıyorum.Sahip olduğum motorsikletin kullanıcı paylaşımı başlığı altında.
Kardeş hasmet arkadaşın bunu kötü niyetle yazdığını sanmıyorum, yoksa vites aralıklarını artırmak için arka dişliyi ben de ileride 1 boy değieşebilirim bunda sıkıntı yok zaten. Son hız mevzusuna değinmiş.Ki kişisel fikrim 150 km oldukça yüksek bir hız, ben daha ileri gidip 120 üstü tüm hızlar yüksektir bana göre diyeyim. Yoksa tabii ki isteyen istediği modifiyeyi yapar, kim karışır. Gerilecek bir durum yoktu sanki. hasmet kendini daha iyi ifade edecektir sanırım, ben anlayabildiğimi yazdım.
Gerildiğimi sanmıyorum.Çok sakinim.Arkadaşın haşmet yanlış anlamış.
Öyle yazmamissiniz. Sadece bir naked icin hic de rahat olmayacak, motosikleti sinirina kadar zorlayacak, belki tehlike olusturacak bir hiza ulasacak sekilde modifiye etmek icin gecerli bir sebep bulmakta zorlandim. Mantikli bir sebep bulamadigim icin bir sekilde tatmin hissi oluturdugunu dusunmeye basladim. Yanlis veya eksik dusunuyor olabilirim. Varsa farkinda olmadigim bir sebebi yazarsaniz hepimiz ogrenmis oluruz.Birşey ispatlamak gibi bir niyetimmi var?Öylemi yazmışım?Yazdıklarımdan onumu anladın.
Rampada hizini aldiktan sonra problem yasamaz, ama rampaya giriste eli mahkum normalden fazla debriyaj kaydirirsiniz. Dominar kullanmadim. Ama benim yolum uzerinde bir yer var boyle, keskin saga donunce hemen dik yokus basliyor, ve standart dislileriyle zorlaniyordu motor, ki guc veya tork eksigi olan bir motor degil. Eminim ayni yerde, 180km hiza cikacak sekilde dislileriyle oynanmis bir Dominar zorlanacaktir.Ben dominar kullanıcısıyım.Motorum gayet kuvvetli.Dişli değişmeme rağmen rampada beni utandırmadı.
Paylasiminizi (icerigini) elestirmis olabilirim, ama paylasmanizi kesinlikle elestirmem. Istediginizi yaparsiniz, burada da paylasirsiniz, ve sadece pasa keyfiniz bilir. Bu konuda hic bir sorun yok.Bundan önce pulsarlarımdada dişli değiştim.Bu benim kendi tercihim.Birilerine bunu empozemi ediyorum?Ben deneyimlerimi paylaşıyorum.Sahip olduğum motorsikletin kullanıcı paylaşımı başlığı altında.
Hakkını veriyor iyi motor.Öyle yazmamissiniz. Sadece bir naked icin hic de rahat olmayacak, motosikleti sinirina kadar zorlayacak, belki tehlike olusturacak bir hiza ulasacak sekilde modifiye etmek icin gecerli bir sebep bulmakta zorlandim. Mantikli bir sebep bulamadigim icin bir sekilde tatmin hissi oluturdugunu dusunmeye basladim. Yanlis veya eksik dusunuyor olabilirim. Varsa farkinda olmadigim bir sebebi yazarsaniz hepimiz ogrenmis oluruz.
Rampada hizini aldiktan sonra problem yasamaz, ama rampaya giriste eli mahkum normalden fazla debriyaj kaydirirsiniz. Dominar kullanmadim. Ama benim yolum uzerinde bir yer var boyle, keskin saga donunce hemen dik yokus basliyor, ve standart dislileriyle zorlaniyordu motor, ki guc veya tork eksigi olan bir motor degil. Eminim ayni yerde, 180km hiza cikacak sekilde dislileriyle oynanmis bir Dominar zorlanacaktir.
Paylasiminizi (icerigini) elestirmis olabilirim, ama paylasmanizi kesinlikle elestirmem. Istediginizi yaparsiniz, burada da paylasirsiniz, ve sadece pasa keyfiniz bilir. Bu konuda hic bir sorun yok.
Aynen 120km/sa hızdan sonra zaten rüzgar ile boğuşmak çok manasız. Bu arada benim Dominar 4000rpm de çok zırıldıyor. Hepten sinirlerimi bozmaya başladı. Bide benim tapa gaz sürmemin nedeni rodajdan sonra motorun sağırlığı kalmasın die. Yoksa 100-110-120 bandı keyifli motor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
Bide vitesi 1’e takınca tak die geçiyor. Işık’larda herkes bakıyor. Elim debriyajda olmasına rağmen 1cm de ileri atılıyor makine.