Lastikte oluşan anlamsız çizik-yarıklar hakkında

Merhabalar,
Yaklaşık 1 senedir kullandığım Dunlop Sportmax D222 (5000 km) lastiklerimde bu ay anlam veremediğim ve tehlikeli olduğunu düşündüğüm yine dış etkenlerden bağımsız çizikler oluştu. Benim tahminim fabrikasyon hatası
sizler sormadan söyleyeyim lastik havalarım her zaman kontrollü ve lastikler aşırı sıcak ve soğuk havalara maruz kalmamıştır.
Özellikle tecrübeli arkadaşlardan konuyla ilgili yorum bekliyorum. Bu arada servise gidip fotoğrafları çekildi, merkeze gönderildi şuan sonuç bekliyorum. konuyla ilgili gelişmeleri yine burada paylaşacağım
arka

arka

ön

ön

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
meraktan soruyorum havasız kaldı da siz öyle lastikçiye kadar gittinizmi ?

Yüksek oranlı silikon kullanılan lastiklerde yol boyunca biriken statik elektriği topraklamaya yarayan karbondan mamul çizgiler olduğunu biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------

180367

57938d1258154564-tire-wear-indicator-tire-pic.jpg

images

Doğal çatlaklar (taş ve yol izleri değil) lastik hamurunun artık ömrünün sonuna yaklaştığını gösterir . Sıcak , soğuk , ıslak ,çamur , toprak derken bir süre sonra çatlaklar baş gösteriyor. Normal şartlarda , lastiğin 3. veya 4. kullanım yılında baş göstermeye başlar. Bu lastiklerle ıslak zeminde dikkatli olun.

@EmirŞengezer
hocam valla gönderdiğiniz linklere baktım ancak durum biraz farklı gibi, linkler daha çok lastiğe "dahil" çizikleri anlatıyor ve gösteriyor. benim durumda ise jiletle kesilmiş gibi

O çizgideki madde lastiktekinden daha erken aşınmış olabilir. Bu sebeple yarık oluşmuş olabilir. Aklıma başka bir şey gelmedi. Üreticiyle konuşun bakalım ne diyecek.

Motosikleti
1190 ADV
Lastiğin modeli markası nedir bilmiyorum ama birden fazla hamur çeşidi olan bir lastik ve bunların birleşim yerlerinde ayrılma olmuş gibi sanki.

Yüksek oranlı silikon kullanılan lastiklerde yol boyunca biriken statik elektriği topraklamaya yarayan karbondan mamul çizgiler olduğunu biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:23 ----------

https://www.southbayriders.com/forums/attachments/180367/
http://www.ducati.ms/forums/attachm...8d1258154564-tire-wear-indicator-tire-pic.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/...TuhDpbYo6_SSxwcpkawUdVsyRtZYT7UZ6R18KVqV-2kqw

Arkadaş dogru cevabı vermiş .
Hiç bir şey olmaz statik elettirik boşaltmaya yarayan yer.

Lastik yapısı geregi içinde platik oldugu için statik elektirik oluşturur dönme esnasında onun dejarlına yarayan kanal..

servisten bilgi geldi, herhangi bir değişim yapmayacaklarını söylediler ancak kullanıcı hatası vb gibi birşey de demediler. Şimdi dunlop global'e yazıp haber bekleyeceğim

servisten bilgi geldi, herhangi bir değişim yapmayacaklarını söylediler ancak kullanıcı hatası vb gibi birşey de demediler. Şimdi dunlop global'e yazıp haber bekleyeceğim

Benin versyste de geçen fark ettim. Ön lastikte aynı sorun var (dunlop), daha iki sene oldu, ince bir çizgi tam ortadan kesiyor. Cevabı merak ediyorum.

Ayni durum eski motorumda vardi,nispeten yumuşak hamurlu lastiklerde olusabilecek bir durum.

Kisaca no problem..

Son düzenleme:
Kardes en kisa zamanda yeni bi takim lastik a.,sdfksdjhfs. Ya arkadaslar. Kulaktan dolma bilgiler yuzunden beyniniz yanmis.

Yagdan lastige, motordan gelen sesten ampule binbir cesit bilgi kirliligi icinde mal olmus gitmissiniz.

Lastikte bir sey yok! Patlamadiysa, yol tutuyorsa, virajda kaymiyorsa devam yav?

18 senedir suruyorum sizin gibi dertlerim olmadi be.

lastiklerin virajlarda kaydırmıyor ise çok kafana takıldı ise içine şamrel taktır kullanmaya devam en az 2 yıl veya 20 bin gitmesi gerek.
virajlarda kaydırıyor ise km bakma bile hemen değiştir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar