- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar .Bu iki kask arasında kaldım .Motorum nc750x schuberth S2 sessizliğiyle ünlü arai rebel ise el yapımı olması beni cezbediyor.Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
Merhaba arkadaşlar .Bu iki kask arasında kaldım .Motorum nc750x schuberth S2 sessizliğiyle ünlü arai rebel ise el yapımı olması beni cezbediyor.Deneyimlerinizi paylaşırmısınız ?
schubertin gerçekten sessizliği ile ünlü olduğuna inanıyormusunuz ? Eğer başka bir seçeneğiniz yoksa kesinlikle arai schuberth kasktan sonra sırasıyla arai ve sonrasında shoei kullandım ve hala kullanıyorum. Shubert için extra daha sessiz diyen satıcılara forumdan selam söyleyinBen bunun kaskın ağırlığından ve kısa ömründen ötürü satışı için söylenen bir yalan olduğunu düşünüyorum
![]()
Schubert ses için laboratuar ölçümleri yapan tek firma. Ama sese etki eden tek şey kask değildir, oturuş pozisyonundan tutun da, çene yapınıza kadar pek çok faktör ses düzeyini etkileyebilir. Ve Schuberth sessiz denilirken kastedilen şey uyku ortamı sessizliği değildir, daha az gürültülü demektir.
üstad satıcıların yalancısıyımO zaman shoei ve arai'nn hangi modellerini kullandınız .Arai den neden shoei'ye geçtiniz ?Memmun kalmadığınız durum var mı ?.Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:54 ----------
üstad satıcıların yalancısıyımO zaman shoei ve arai'nn hangi modellerini kullandınız .Arai den neden shoei'ye geçtiniz ?Memmun kalmadığınız durum var mı ?.Teşekkürler
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:57 ----------
Haklısınız.Sadece aradığım sessizlik değil ağırlık ,görüş açısı,kafa yapısına uygunluğu gibi seçenekler belirleyici olucak.Kullanıcı yorumlarını alırsam daha iyi bir karar vermiş olacağım
Yıllarca Shoei kullandım.
Arai Rebel aldım kısa bir süre kullandım lanet okuyup kurtuldum.
Schubert C4 kullanıyorum.
Flip-up bir kask olmasına rağmen vizörü kapattığım anda dış dünya ile bağlantım kopuyor.
sağından solundan alttan rüzgar girecek yer bulamadığı için hava çok sıcak olmasa bile vizörü tam kapatınca kaskın içi ciddi ısınıyor. Artık yalıtımın nasıl olduğunu ve rüzgar perdesinin ne kadar etkili olduğunu siz düşünün.
Sessizlik ve içine rüzgar almama (zaten kaskta sesi içine hava alması yapar) o kadar yüksek ki C4'ün entegre interkomuyla telefon görüşmesi yaptığımda karşımdaki motosiklet üzerinde olduğuma inanmıyor.
s2'yi bilmem ama C4 hakkında benim yorumum bu.
Schubert dendiği için yazdım.
Rebel benim için pişmanlıktı onu da belirteyim.
https://www.youtube.com/watch?v=cRdvRY1xpN4
schubert ile ilgili forumları ve incelemeleri izlediğimde söylediğiniz derecede ciddi bir fark olmadığı görüyorum. Kısa bir süre sonra shoei neotec 2 almayı düşünüyorum. Ben 1200 gs ile c3 modelini yaklaşık 1 sene kullandım. Grupta ve aramızda çok konuşuluyordu sessizlik bir heves aldım ama söylediğiniz performansı ben schubertten alamadım.. Belki c4 modeli birazdaha farklıdır ama yurt dışındaki yorumlar ve videolar ses ve gürültünün birbirlerine çok yakın olduğunu yönünde.
Hocam haklı olabilirsiniz, çok ısrarcı değilim çünkü sonrasında düşündüm de gözden kaçırdığım en önemli husus ben c4 'ü sadece goldwingte kullandım Arai rebeli ise motoguzzi v7 de.
Goldwing zaten kasksız binseniz rüzgar almıyor camın yüksek konumunda o nedenle kıyaslamam adil ve mantıklı değil.
Ama konfor ve malzeme kalitesi konusunda yine de schubert diyorum.
Arai de o kadar kalite derler ama o kadar kısa sürede tüylenme yaşadım ki şaşırdım.
Vizör değiştirme mekanizması ise resmen işkence olsun diye tasarlanmış
Belki ön yargı ama benim için Arai bir daha söz konusu olmaz.
Bi gün kendimi kaybedip h2 falan alırsam da bi rx7 gp nin en cicili bicili pahalı rengini yarışcı replikasını alırım o ayrı o da sırf alemde laf olsun diye ��