Müjde! e-ticarette gümrüksüz alışveriş limiti indiriliyor

Super Moderator
Bu dayının rahatlığına da hastayım :queen::mrgreen: Bense daha çok bu dayının yancısı o göbekli piskopat herif gibiyim genelde :D

22 Avıro da çokmuş bence denişiklik iyi olmuş !:pr:

tenor.gif

Sövmek istiyorum ama ceza alırım. Canım hükümetimiz bizi almayacaklarını bildikleri ve her fırsatta köprü attıkları Avrupa birliği normlarını ne de severmiş.

'-'

"Ocak’ta da Gümrük Bakanlığı öncü verilerine göre aylık dış ticaret çağı 9 milyar doları aşarak rekor kırdı"

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yurtdışından alışveriş limitinin dış ticaret açığı ile ilgisi olmaz.
Umarım böyle bir açıklama yapıp milleti keriz yerine koyan olmamıştır.

Atıyorum bir kamera alacaksın ve yurtdışından değilde marketten aldın.
Ne değiştı?
O da ithal öteki de.

Üretim yapabilmeliyiz. Açığı bu kapatır.
Üstelik her şeyi üretmek zorunda da değiliz.
Biz bireysel olarak kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda bakıyoruz olaya.
Fakat işin birde makina sanayii boyutu var.
Kurulan fabrikalar, üretim tesisleri donanımlarını yerli malı ürünlerle yapabilseler o bile açığı kapatır ve binbir çeşit teknoloji ürününe kafa yormamıza gerek kalmaz.
Bugün yüksek üretim yapan fırınlar bile karıştırıcılardan pişirme elemanlarına kadar yurtdışından alım yapıyor.
Konservesinden çerez paketlemeye kadar kullanılan makinaların çoğu ithal ve asıl büyük parayı bunlar kaçırıyor.

Yerli motosiklet yapalım diyoruz. O motosikleti yapmak için gereken alet edavat presinden boya makinasına kadar tüm donanım yine yurtdışından alınacak.
Bunun gibi şeyler işte.
Uzun uzun yazma hevesim yok.

Yabancı 20 Euro olmuş 100 tl zaten ben hep 50 tllik alırım.

AliExpressdeki satıcıların elini öpmek lazım yaz abi 10 dolar fiyat aliexpressten her gün kaç koli geliyor hangisine bakacaklar.

F54

devlet 3 5 milyon tl dış ticaretten vergi almaya uğrşacağına şu milyon tl ler borcu olan iş adamlarının boğazına çöksün
bıraksın vatandaşın ufak tefek işlerini

olmuştur

1 avro = 5,13 tl civarında,
Euro/dolar = 1,23
limitin yaklaşık 27 usd civarı olacağı düşünülebilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sıkıntı yok amazon TR de açılacakmış :mrgreen:
Yakında don bile alamacağız gümrükten :jocolor:

Dolar 4 TL, Türkiye'de satılan aynı ürünü Çin'den 3 kat daha ucuza alabiliyorsun. Yani Türkiye'deki kansız esnaf insanlara Çin'den aldığı ürünü 7 kat pahalıya satıyor.

döviz yükselince yurtdışı alışveriş cazibesini yitirdi. dolar kuru düşük iken yurtdışı alışverişi avantajlı idi. 1 dolarlık eşya 1.5 tl. idi mesela. fakat şu anda o 1 dolarlık eşya yine 1 dolar ama tl'ye çevirince 4.1 tl. ediyor.

bendeniz de bu sebepten ötürü rotamı n11.com'a çevirdim. dümenimi yurtiçi sitelere kırdım. el-mecbur..

döviz yükselince yurtdışı alışveriş cazibesini yitirdi. dolar kuru düşük iken yurtdışı alışverişi avantajlı idi. 1 dolarlık eşya 1.5 tl. idi mesela. fakat şu anda o 1 dolarlık eşya yine 1 dolar ama tl'ye çevirince 4.1 tl. ediyor.

bendeniz de bu sebepten ötürü rotamı n11.com'a çevirdim. dümenimi yurtiçi sitelere kırdım. el-mecbur..
Hee, demek ki onlar yurtdışından Tl ile alıyorlar, ucuza geliyor diyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar