ybr 125 esd zincir

motosiklet ikili ayaklıkta olduğu yerdeyken 5. vitese alınca böyle motor olduğu yerde sallanıyor resmen nedeni nedir acaba sormak istedim, zincirin gevşekliğinden falan mı acaba yoksa zincirin ömrü mü bitmiş sizce? orjinal zinciri 7300 kmde motosiklet.

https://www.youtube.com/watch?v=NPmWEvXEBBY

şimdiden teşekkürler, zincir alacaksam en iyisi nedir ne almalıyım öneride bulunurmusunuz

Videoda gördüğüm kadarıyla
Motosikleti stop ettir,orta ayakçığa al,zincir yapısı itibariyle,gerilip,bolaracakır,ortalama 5 mm fark edecektir.
Zinciri temizleyip,yağlayın,bütün bakla ve pimleri kontrol edin
Fotoğrafta görüldüğü gibi,zinciri çevirin en sıkı bölgeden 30mm-35mm arasında boşluk oluşturun
20180415_212003_1.jpg

Baklalarda sıkışma varsa derhal değiştirin,DİD marka öneririm,pişman olazmasın,kendi kullandığım ybr de,44.000 km devirdin,yolumuza devam ediyorum,4 mevsim binememe rağmen, II çizgide,sert kalklış,tek teker,agresif kullanmam,kötü hava koşullarından sonra,mutlaka temizlerim

dostum açabiliyorsan ön dişli muhafaza plastğini söküp ön dişliye bir göz at. birde zincir gevşekmiş gibi gözüküyor. zincirin ortasından parmağınla havaya kaldırdığında 1cm ile 3 cm arasında bir mesafede yukarı oynaması lazım

Zinciri zaten yeni temizleyip yağlamıştım videoyu çekmeden önce.Fakat birisi zincirin durumu iyi değil kopabilir yani giderken falan dedi de eğer değiştirmem gerekecekse hiç boşuna gevşeme ayarıyla falan uğraşmayayım diyorum ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------

dostum açabiliyorsan ön dişli muhafaza plastğini söküp ön dişliye bir göz at. birde zincir gevşekmiş gibi gözüküyor. zincirin ortasından parmağınla havaya kaldırdığında 1cm ile 3 cm arasında bir mesafede yukarı oynaması lazım

Zinciri değiştirmeme gerek var mı peki ona göre uğraşayım çünkü birisi bana zincirin değişmesi gerektiğini söyledi kopar falan dedi de degistireceksem uğrasmayayim boşuna

Motosiklet 7300 kmde ve evet orjinal zincir ve dişliler duruyor

7300 kmde imkanı yok zincir bitmez ki ybr nin orijinal zinciri did marka çok kaliteli bir zincir. en az 30bin km gideri var o zincirin. sizin sıkıntınız zincir ya çok gevşek yada ön dişliyi tutan alyan vidalar gevşemiş ses yapıyor olabilir.

Videoda da görüldüğü gibi, zinciriniz aşırı derecede gevşek. Kullanım talimatında belirtilen talimatlara uyarak bir miktar gerdirin, aynı testi tekrar yapın.

Sorun devam ederse arka tekerin balans ayarını kontrol ettirmeniz gerekecek. Ama önce zincir ayarı :cat:

7300 kmde imkanı yok zincir bitmez ki ybr nin orijinal zinciri did marka çok kaliteli bir zincir. en az 30bin km gideri var o zincirin. sizin sıkıntınız zincir ya çok gevşek yada ön dişliyi tutan alyan vidalar gevşemiş ses yapıyor olabilir.

Teşekkürler yorumunuz için zincirin gerginlik ayarini bi yapayım

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:17 ----------

Videoda da görüldüğü gibi, zinciriniz aşırı derecede gevşek. Kullanım talimatında belirtilen talimatlara uyarak bir miktar gerdirin, aynı testi tekrar yapın.

Sorun devam ederse arka tekerin balans ayarını kontrol ettirmeniz gerekecek. Ama önce zincir ayarı :cat:
Peki zincirin ayarını yapayim o zaman ben teşekkürler yorumunuz için, gerdikten sonra videosunu tekrardan atarım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar