Panik Fren ve ABS nin Önemi

Ön-arka kampana+cst lastik kombinasyonu ile yapsın da görelim :queen:

Benim mondialde set cst lastik var :D Çok güzel panik freni yapabiliyorum :D
Ve bayada sert sıkıyorum yani öyle acımıyorum frene, sadece birden sıkınca tamam kayıyor zaten onda da normal kayması bence ama tekniğe uygun yapınca sıkıntısız duruyorum.

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim mondialde set cst lastik var :D Çok güzel acil fren yapıyorum :D

Geçen trafik aniden durmuş,ben bakışı kaçırmışım. Freni sıkmamla ters şeride girmem bir oldu.

Abs'li arkadaşlar bu adrenali yaşayamıyorlar :)

Son düzenleme:
Kaç para ulan bir abs ha! bende taktırayım :queen: Videoya göre o hızda abs devreye girmeye tenezzül bile etmez diye düşünüyorum. Bunun yanında abs var diye şansını zorlamakta iyi birşey değil, etraftaki arabacıları, telaşlı yayaları, kedi, köpek, yağ, bozuk asfalt vs düşünerek daha dikkatli motor kullanmak, bence sizin hayatta kalma sürenizi ABS den daha fazla uzatacaktır.

Abs gerçekten çok büyük velinimet fakat böyle sürüpte abssiz motosiklet kullananlar çok tehlikede diye bi durum yok bende de abs var benim amacım herzaman absyi devreye sokmadan durmak oluyor videodaki arkadaş her boşlukta gazı açıyor ani gaz ani fren uyguluyor ben motosiklete başlayalı çok olmadı fakat çok okuyup video izliyorum ilk zamanlar bende her boşlukta gaza abanıp ani frene asılıyordum. Ama asıl olayın bu olmadığını anladım daha yavaş ve dikkatli böyle ani frenler yapmadan stabil şekilde ilerlemek hem daha güvenli hemde daha çabuk gitmemize olanak sağlıyor.

Abs li motosikletim olduğu ve devreye sokamadığım için psikolojim bozulmaya başladı, böyle şeyleri görünce.

Yarın denicem benim abs de mi sıkıntı var acep

Panik fren ve abs videosu bence böyle olmalı;

https://www.youtube.com/watch?v=GyxHcY_tVfM

Panik selektör ve gündüz farı adlı paylaşımda görüşmek üzere.

Bu eleman daha kaygan bölüme gelmeden düşüyor. Ankara Ostim'de ne kişiler görüyorum motosiklet sürebilen. Işık yok, kural yok, öküz bol yerde sürekli en yüksek algı ile gitmen gereken yerde motosiklet sürüyorlar. ABS vs hak getire zaten kullandıkları motorda.

Bu abs abs diyenler abs'li motorları ile ostim de 1 hafta gezseler anlarlar abs'nin kendilerini kurtarmayacağını.

Daha dündü Sincan'ın ara sokağında duke250'si ile peşimden gazlayan genç. İlerde ışıkların birden kırmızıya dönmesi ile hızımızın aşağı yukarı hatta benim büyük ihtimal daha yüksekti. Abs'li motoruna ayrıca benim arkamdan gelmesine rağmen benden geç durabildi.

ABS her motorda olması gereken elektronik destektir. Buna hem fikirim ama motor kullanmadan bihaber olup abs abs diye de yırtınmayın.

Kaç para ulan bir abs ha! bende taktırayım :queen: Videoya göre o hızda abs devreye girmeye tenezzül bile etmez diye düşünüyorum. Bunun yanında abs var diye şansını zorlamakta iyi birşey değil, etraftaki arabacıları, telaşlı yayaları, kedi, köpek, yağ, bozuk asfalt vs düşünerek daha dikkatli motor kullanmak, bence sizin hayatta kalma sürenizi ABS den daha fazla uzatacaktır.

Hocam biz boşverelim gel ya :D

Böyle fren atabilmen için pist ayarın da asfalt,iyi ısınmış kaliteli lastik,çelik fren hortumları vs vs..stock motosikletlerden çok daha hafif makinalar.Uzun lafın kısası bir tarafının yememesiden değil de o freni atacak kaliteli düzgün asfalt lazım.

127

Video ABS etkisini çok gösteremiyor ama artık bir çok kişi bilinçli zaten. Sırf ABS etkeni var diye Yamaha ve Honda almak yerine gidip elin hintlisini aldım. İyiki de almışım diyorum her gün. Devirli kullanan birisiyim ve bu gece test edeyim dedim sütlüce yolunda 130 la giderken kitledim freni ve ne bi yalpalanma ne bir denge kaybı hiçbir şey olmadan gayette kısa bir mesafede durdum o hızla. ABS önemlidir ama fren kullanmayı bilmek daha da önemlidir. Sonuçta ABS sadece fren sonuna kadar basıldığında devreye giriyor. Yani ABS li bir motorda gene frenlemenin %95 ini ABS siz yapmış oluyorsun. Ama o %5 lik kısımda hayat kurtarıcı oluyor orası ayrı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçen trafik aniden durmuş,ben bakışı kaçırmışım. Freni sıkmamla ters şeride girmem bir oldu.

Abs'li arkadaşlar bu adrenali yaşayamıyorlar :)

Üstat ben kask içinde hapşırdım, gayri ihtiyari gözler kapanıyor ya bir açtım gözü önümdeki araba boş yolda durmuş. Harşş diye frene asılmamla motor kaymaya başladı, baktım arabaya doğru gidiyorum duramayacağım, attım kendimi motordan. Motorun kayması durdu, arabaya çarpmadı ama sola da devrilmiş oldu. Neyse baktım bende de birşey yok, motoru kaldırdım, bu kez de sağdan gelen araba yanlışlıkla dokundurdu. Kırılan manetin değişimi için servise götürdüm, bu kez de yan ayaklık kapandı, motor yine düştü. Aynı gün 3 kere motoru devirdim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üstat ben kask içinde hapşırdım, gayri ihtiyari gözler kapanıyor ya bir açtım gözü önümdeki araba boş yolda durmuş. Harşş diye frene asılmamla motor kaymaya başladı, baktım arabaya doğru gidiyorum duramayacağım, attım kendimi motordan. Motorun kayması durdu, arabaya çarpmadı ama sola da devrilmiş oldu. Neyse baktım bende de birşey yok, motoru kaldırdım, bu kez de sağdan gelen araba yanlışlıkla dokundurdu. Kırılan manetin değişimi için servise götürdüm, bu kez de yan ayaklık kapandı, motor yine düştü. Aynı gün 3 kere motoru devirdim.

Hocam neden böyle yazıyorsun senin kendini acındırman değil yüceltmen gerekiyor aynen şöyle yazıcaktın

çok usta bir şöförüm, değil abs frensiz motorla bile kompresyon yaparak motoru durduruum kaydırmam, hapşurdum o esnada ön sezierim beni uyadı ve motoru kompresyona aldım gözümü açtığımda çokta durmuştum ben değilde acemi bir sürücü olsa abs olsa bile vurmuştu

böyle yazarsan havan olur :D

Hocam neden böyle yazıyorsun senin kendini acındırman değil yüceltmen gerekiyor aynen şöyle yazıcaktın

çok usta bir şöförüm, değil abs frensiz motorla bile kompresyon yaparak motoru durduruum kaydırmam, hapşurdum o esnada ön sezierim beni uyadı ve motoru kompresyona aldım gözümü açtığımda çokta durmuştum ben değilde acemi bir sürücü olsa abs olsa bile vurmuştu

Kardeş çok merak ettiğim bişey var; mümkünse bize ekipmanlarını bi gösterebilir misin?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Valla hocam eğitim de aldım, yine tekrarlayacağım ama benim olayın sebebi tamamen benim kazmalığım :)

Hacı hapşırmayı geçtim,Balgamla motor durduran delüganlılar bile var,Abs dediğin nedir şoför adam her türlü durur..:pr:

Abs'cinin ikinci leveli Retarder...aha buraya yazdım...:cat:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hacı hapşırmayı geçtim,Balgamla motor durduran delüganlılar bile var,Abs dediğin nedir şoför adam her türlü durur..:pr:

Abs'cinin ikinci leveli Retarder...aha buraya yazdım...:cat:

Hafız senin bahsettiğin yeni teknoloji BBS. Balgham Braking System.

Motosikleti
Ns200
İkinci sayfayı okumadım. Fren dozajlamaya alışmak lazım tabi ama öyle bir an oluyor ki abanıyorsunuz frene, zemin de ülkemizde malum çok kaliteli. Lastiklerimizi de zaten değiştiriyoruz hep mişlen pilot rosso falan. Abs güzel şey

İkinci sayfayı okumadım. Fren dozajlamaya alışmak lazım tabi ama öyle bir an oluyor ki abanıyorsunuz frene, zemin de ülkemizde malum çok kaliteli. Lastiklerimizi de zaten değiştiriyoruz hep mişlen pilot rosso falan. Abs güzel şey

https://www.youtube.com/watch?v=fahojEdrqEk

Bu kadar cahil olmayın güzel kardeşim.Abs farkı diye tutmuş ıslak zemin de abs'siz motosiklet ile ön tekeri kitleyecek kadar sert frenaj atıyorsun sonra bakınn abs siz motosiklet de kaza yapıp düşersin diye göstermişsiniz.Sonra videonun devamın da kuru zemin de fren atıyor ama karşıdan gelen arabayı görerek fren yapıyor ve ön teker kaymıyor abs de diye karşılaştırma yapmışsınız!Kedinin bir an da önüne fırlaması ile karşıdan gelen arabanın önüne kırmasın da ki tepki bir değildir.Hadi onu beceremediniz,o kadar kafanız basmıyor bari iki karşılaştırmayı ya ıslak zemin de ya kuru zemin de ama aynı asfalt yada zemin de yapın.
Son olarak diyeceğim ABS yeni başlayan acemilere ya da fren yapmayı bilmeyen sürücülere yönelik bir şey dir.
Haa fren yapmayı bilen tecrübeli adam ister ne uğraşıcam ya da sürekli neden o riski alayım diye abs siz motosikletden abs li motosiklete geçiş yapar yapmaz o kişinin tercihidir ama hep abs li motosiklet kullanmış birine abs siz motosiklet verin fren atamaz.Çünkü ani fren de dozajı ne kadar ayarlayacağını bilmiyordur.Bir sürücü abs siz motor da zaten abs mantığı ile fren atmayı öğrendiği an abs ye ihtiyaç duymaz,tecrübe kazanır.hatta abs li motora geçince ani fren attığın da istediği yada alıştığı mesafe de duramayabilir.
Abs fren mesafenizi kısaltmaz!sadece ıslak yada kötü kaygan zemin de ön tekeri kilitlememenizi sağlar.Bunun için de zemin kötü ise fren mesafeniz ister abs li olsun ister abs siz motorunuz fren mesafesini uzatırsınız.

Motosikleti
Ns200
Bu kadar cahil olmayın güzel kardeşim.Abs farkı diye tutmuş ıslak zemin de abs'siz motosiklet ile ön tekeri kitleyecek kadar sert frenaj atıyorsun sonra bakınn abs siz motosiklet de kaza yapıp düşersin diye göstermişsiniz.Sonra videonun devamın da kuru zemin de fren atıyor ama karşıdan gelen arabayı görerek fren yapıyor ve ön teker kaymıyor abs de diye karşılaştırma yapmışsınız!Kedinin bir an da önüne fırlaması ile karşıdan gelen arabanın önüne kırmasın da ki tepki bir değildir.Hadi onu beceremediniz,o kadar kafanız basmıyor bari iki karşılaştırmayı ya ıslak zemin de ya kuru zemin de ama aynı asfalt yada zemin de yapın.
Son olarak diyeceğim ABS yeni başlayan acemilere ya da fren yapmayı bilmeyen sürücülere yönelik bir şey dir.
Haa fren yapmayı bilen tecrübeli adam ister ne uğraşıcam ya da sürekli neden o riski alayım diye abs siz motosikletden abs li motosiklete geçiş yapar yapmaz o kişinin tercihidir ama hep abs li motosiklet kullanmış birine abs siz motosiklet verin fren atamaz.Çünkü ani fren de dozajı ne kadar ayarlayacağını bilmiyordur.Bir sürücü abs siz motor da zaten abs mantığı ile fren atmayı öğrendiği an abs ye ihtiyaç duymaz,tecrübe kazanır.hatta abs li motora geçince ani fren attığın da istediği yada alıştığı mesafe de duramayabilir.
Abs fren mesafenizi kısaltmaz!sadece ıslak yada kötü kaygan zemin de ön tekeri kilitlememenizi sağlar.Bunun için de zemin kötü ise fren mesafeniz ister abs li olsun ister abs siz motorunuz fren mesafesini uzatırsınız.

Buradan sonrasını okumadım, zira yorumunuz benim için çok gereksiz. Attığım videoda yukarıda kırmızı büyük puntolarla "ACEMİ" yazıyor. Yorumumda da ülkemizdeki zemin şartlarıyla ilgili tezat san'at'ı icra ettim :) buradan ıslak ya da kuru zemin farkını da görerek algılayabildiğiniz için sizi tebrik ediyorum :thumleft: ilk motor yatırmada abs olsa yatırmazdım, ikincide de abs olmasa idi tekeri kitleyip yatırırdım bu kadar basit. Fren yapmayı öğrenene kadar alacağım risk yerine absli motor aldım kafam rahat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar