motor yağ lambası

merhabalar motorum kawasaki ninja 250r,

vitesi 1 e atarken çekiçle vurmuşsunuz gibi ses geliyordu ve motor öne atıyordu uzun zamandır, zincir ayarı..vs yaptırdım düzelmedi bende bugün debriyaj ayarı yaptım sorun çözüldü fakat ayarlarken kontrol amaçlı vitesi 1 e attıktan sonra stop ettirdim 1 de olduğumu unutup, şimdi kontağı açıyorum motor yağ lambası yanıyor motoru çalıştırınca sönüyor sorun var mıdır yoksa genel bişey mi? eskiden yanmıyordu

merhabalar motorum kawasaki ninja 250r,

vitesi 1 e atarken çekiçle vurmuşsunuz gibi ses geliyordu ve motor öne atıyordu uzun zamandır, zincir ayarı..vs yaptırdım düzelmedi bende bugün debriyaj ayarı yaptım sorun çözüldü fakat ayarlarken kontrol amaçlı vitesi 1 e attıktan sonra stop ettirdim 1 de olduğumu unutup, şimdi kontağı açıyorum motor yağ lambası yanıyor motoru çalıştırınca sönüyor sorun var mıdır yoksa genel bişey mi? eskiden yanmıyordu

Kontağı ilk açtığında ne kadar gösterge ışığı varsa yanması sonra sönmesi gerekiyor. Yada motor çalıştıktan sonra sönmesi gerekir :cherry: ama önceden böyleydi şimdi böyle oldu diye kafana takıyorsan, akünün kutup başlarını sök 3-5 dk bekleyip tak belki düzelebilir.
Önemli olan motorun çalışır halde yağ lambası yakmaması.

Yağ lambasının, motor çalıştıktan sonra sönmesi normal olan değil mi?
Motor çalışmadan yağ basıncı olmaz ki.

Motor yağ lambası tıpkı arabalarda olduğu gibi kontağı açtığınızda yanar. Motor çalışınca söner. Bir nevi sistem kontrolüdür.

bende bugün ki olaydan önce yağ lambası yanmıyordu kontağı çevirdiğimde sadece dediğiniz gibi kontrol amaçlı vites göstergesi ve motor hata uyarı ışığı yanıp sönüyordu çalıştırınca da durum aynıydı, far..vs açtığım durumları saymazsak tabi.

bugün stop ettikten sonra yağ göstergesi yanmaya başladı o yüzden biraz şaşırdım bu olayda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar