Motor alacağım yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar?

Selamunaleyküm arkadaşlar.Foruma yeni kayıt oldum bazı hatalarım varsa affola.2-3 ay bir işyerinde çalışıp para kazanıp 2.500-3000tl arası 2.el KUBA ÇİTA 150R almayı düşünüyorum.Bir tane buldum.Motoru almaya karar verdim.Kafama takılan sorun şu;Bu motorlarda 100cc,125cc,150cc olduklarını nasıl anlıyoruz?2.el alırken.Mesela motoru satan kişi 100cc motora 125cc yazılarını yapıştırıp satmaya çalışıyor.Dolandırılmamak için neler yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum...

evet ruhsat aklıma gelmedi hiç.peki motorun dışından nasıl anlarız?

iyi fikir denemesi telefondan 7 tl sorgularız bakalım.Bu motosikleti satan kişi km sini 1830 km yazmış motor birde 2014 model km si doğrumudur sizce?

inşallah bakımlı ve güzel olan motordur.Sahibi şu halimizden anlar inşallah.Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.İyi akşamlar.

iyi fikir denemesi telefondan 7 tl sorgularız bakalım.Bu motosikleti satan kişi km sini 1830 km yazmış motor birde 2014 model km si doğrumudur sizce?

servisine götür almadan önce sahibiyle beraber. Bakımları yapılmışmı baktır.
sisteme işleniyor bakımları serviste yapıldıysa.

Km değiştirilmişmi anlamak için bi ustaya göster motoru. Ama alacağın adama sorma nereye götürelim diye kendin bi yer bul iyi bi usta ona götürün.
Diğer parçalardan felan anlaşılır heralde çok bariz bi düşürülme varsa diye tahmin ediyorum.

Zaten ben taa Kastamonudan kalkıpta İzmirden alacağım motoru.Zaten izmirde buluruz bir servis.Link atayım isterseniz sağına soluna bakarsınız.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

yada link atmak yasaktır belki sitede? Para olunca motormu yok piyasada değil mi?

E çalışıp kazanacam diyosun motor izmirde diyosun, adam beklemezki senin para kazanmanı alıcı çıktımı satar.

Orasınıda satıcıyla hallederiz bir şekilde.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:57 ----------

Satıcı alıcı bulup satarsa diyecek birşey yok.piyasada dolu 2.el motor var sahibini bekleyen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:59 ----------

ben sadece dolandırılmamak için neler yapmalıyım türünde bir konu açtım saolun yardımcı oldunuz.

Selamunaleyküm arkadaşlar.Foruma yeni kayıt oldum bazı hatalarım varsa affola.2-3 ay bir işyerinde çalışıp para kazanıp 2.500-3000tl arası 2.el KUBA ÇİTA 150R almayı düşünüyorum.Bir tane buldum.Motoru almaya karar verdim.Kafama takılan sorun şu;Bu motorlarda 100cc,125cc,150cc olduklarını nasıl anlıyoruz?2.el alırken.Mesela motoru satan kişi 100cc motora 125cc yazılarını yapıştırıp satmaya çalışıyor.Dolandırılmamak için neler yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum...
eger adam cc'sini degistirdiyse ruhsattan da sorgulamaktan da anlayamazsiniz. silindire bakin orda cc her zaman yazar.

O motorda 150 cc denmiş ise emin olunuz 150 cc dir. Daha aşşağısı değildir. Hangi akıl fikir yoksunu tutup ta 150 cc yi düşürür ki. Ben görmedim duymadım. 200cc ye yükseltebilir ama 125 e düşürmez. Km konusunda birşey söylemek doğru olmaz. Lastiklere, elciklere, ayak peglerine, selesine, motorun genel cillopluğuna bakarak söylenen km den abartılı biçimde uzak olup olmadığını kendiniz de anlayabilirsiniz. Kuba larda km rediktörü ve km sayaç hastalığı vardır. çalışıp çalışmadığını sorun. Çalışmıyorsa ne zaman arızalandığını sorun. Biraz mantıklı ve sistematik yaklaşınca zaten kendini belli eder. Servise götürüp göstermeye değer dediğiniz zaman da karşı tarafa deyin ki bak nesi var nesi yok söyle yoksa servis kontrol ücreti sana aittir diye. O zaman çözülecektir.

eger adam cc'sini degistirdiyse ruhsattan da sorgulamaktan da anlayamazsiniz. silindire bakin orda cc her zaman yazar.

silindire bakılacak derken?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:34 ----------

O motorda 150 cc denmiş ise emin olunuz 150 cc dir. Daha aşşağısı değildir. Hangi akıl fikir yoksunu tutup ta 150 cc yi düşürür ki. Ben görmedim duymadım. 200cc ye yükseltebilir ama 125 e düşürmez. Km konusunda birşey söylemek doğru olmaz. Lastiklere, elciklere, ayak peglerine, selesine, motorun genel cillopluğuna bakarak söylenen km den abartılı biçimde uzak olup olmadığını kendiniz de anlayabilirsiniz. Kuba larda km rediktörü ve km sayaç hastalığı vardır. çalışıp çalışmadığını sorun. Çalışmıyorsa ne zaman arızalandığını sorun. Biraz mantıklı ve sistematik yaklaşınca zaten kendini belli eder. Servise götürüp göstermeye değer dediğiniz zaman da karşı tarafa deyin ki bak nesi var nesi yok söyle yoksa servis kontrol ücreti sana aittir diye. O zaman çözülecektir.

aynen burada 2.el motor alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar devreye girer.Ben şöyle yazmıştım o cc olayını adam 100cc ye 125cc yazıları takıyor 125cc ye de 150cc yazıları takıyor diye anlatmıştım.cc düşürme yükseltme olayına değinmedim hiç.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------

yani bi nevi satamadığı motoru biraz daha yüksek cc gibi gösterip iyi kar sağlıyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

Benim hiç motorum olmadı motor konusunda tecrübem yok ama;satış,vasıta piyasasından anlarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar