Hocam R25'imde aynı şekilde başıma geldi. Elle çevirme hızında ya da yüksek hızlarda pek hissedilmese de yolda giderken düşük hıza inildiğinde, mesela park etmeye yakın yanaşırken, kendini belli ediyordu. Sende de videoda gördüğüm kadarıyla ilerlediğin hız düştükçe daha da yavaşlayan periyodik bir ses var. Bu sebeple yüksek ihtimalle bendeki gibi balata disk ikilisinden geliyordur, amortisör olacağını sanmıyorum.
Arkadaşlar balata konusunda uyarmış zaten, ben bendeki sebep olan disk konusunu hatırlatayım. Fren diskin bir sebepten yamulduysa, vidalarından bir ikisi gevşediyse vs. de bu sesi yapar. Bende yapmasının sebebi hırsızın disk kilidini sökemeyip diski komple sökmeye yeltenmesinden dolayı bir iki vidasını gevşetmesindendi. Sadece gevşetebilmiş ben kovalayana kadar, o yüzden 2 gün farketmeden öyle gezdim. Sesten sonra dikkat edince gördüm olayı ve vidaları sıktırdım geçti. Oraya da bir dikkat edersen belki oradan çıkabilir senin sorunun kaynağı da.
Sende de tek silindir titreşimli bir motor olduğu için ve daha yeni olduğu için fabrikada sıkılmış vidalarda titreşime bağlı gevşeme yapmış olabilir. Plakalık vidası olayıyla da tesadüfen aynı zamanlara denk gelmiş olabilir. Rodaj bakımlarında zaten bu tarz durumlar kontrol edilir normalde, gerekiyorsa vidalar da sıkılır. Ama senin durum frenlemeyi etkileyebileceği için hiç bekleme direkt baktır. Gerekiyorsa geçene kadar binme bile.
Kazasız belasız sürmen dileğiyle.
Ekleme: Eğer amortisörden şüpheleniyorsan da motorun üstüne binmeden durduğu yerde dik konuma alıp gidona abanarak amortisörü sıkıştırabilirsin. Bu durumda da ses yapıyorsa evet amortisöre bağlı diyebiliriz. Yapmıyorsa diğer ihtimalleri düşünebiliriz. Bu arada bu dediğimi ön freni sıkarak yap ki motor kayıp gitmesin. Tek kişi yapmazsan da iyi olur düşürme riskine karşı.